«Η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα και με το Ιράν»

Του Παντελή Βούλικα

Κατάσχεσε και έστειλε στις ΗΠΑ το ιρανικό πετρέλαιο που μετέφερε ρωσικό πλοίο!

Πόσο επιπόλαιος πρέπει να είσαι για να μην περιμένεις ότι αυτή η ενέργεια θα προκαλούσε αντίποινα; Αντίποινα όμως που δεν πλήττουν την κυβέρνηση, αλλά την ελληνική ναυτιλία. 

Για μια ακόμα φορά ακούμε δηλώσεις συμπαράστασης από τους Αμερικανούς,  κανένας όμως δεν νοιάζεται για δηλώσεις.

Το θέμα είναι η τύχη των ναυτικών μας και ποιος

θα πληρώσει για τα δύο ελληνικότητα τάνκερ που ακινητοποιήθηκαν στον Περσικό κόλπο από δυνάμεις του Ιρανικού ναυτικού.

Το αστείο είναι η σύσταση της κυβέρνησης προς τους Έλληνες πλοιοκτήτες να αποφεύγουν τις θάλασσες του Ιράν. Τον περσικό κόλπο και τα στενά του Ορμούζ, περιοχές με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία δεξαμενόπλοιων στον κόσμο! 

Δηλαδή πρώτα κάνεις το λάθος και μετά στέλνεις το λογαριασμό σε ένα ολόκληρο κλάδο της ελληνικής οικονομίας από τον οποίο εξαρτώνται χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Αν η κυβέρνηση επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική των κυρώσεων κατά πάντων λόγω της Ουκρανικής κρίσης, ας στείλει μερικές φρεγάτες στα διεθνή ύδατα του Περσικού κόλπου να συνοδεύουν τα πλοία ελληνικών συμφερόντων.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες εφαρμόζοντας την προτροπή της κυβέρνησης προφανώς θα κληθούν να καταβάλουν τεράστιες αποζημιώσεις ακύρωσης συμβολαίων μεταφοράς πετρελαίου και αερίου από τις χώρες του κόλπου προς Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Αυτό θα έχει αντίκτυπο στην απρόσκοπτη λειτουργία τους. Και μπορεί κάποιος θεωρητικά να μη νοιάζεται για τον κλάδο, αλλά από τη βιωσιμότητα τής ποντοπόρου ναυτιλία εξαρτώνται χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στη χώρα μας. 

Η αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί θύματα. Θύματα αυτή τη φορά μπορεί να είναι και εργαζόμενοι στη ναυτιλία που σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται προνομιούχοι.

The post «Η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα και με το Ιράν» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν,iran