Η κυβέρνηση πάει να φορτώσει το φιάσκο στους μετεωρολόγους που της απαντούν και την αδειάζουν

Από τη Σαμοθράκη όπου επί 15 ημέρες δεν μπορούσαν να πάρουν τουρίστες που είχαν «ξεμείνει» στο νησί λόγω έλλειψης πλοίου επί 15 ημέρες λόγω …έλλειψης πλοίου μέχρι τωρινό φιάσκο με την κακοκαιρία «Ελπίδα» ένα είναι το μόνιμο επιχείρημα της κυβέρνησης: «Εμείς δε φταίμε σε τίποτα»! Πάντα φταίει κάποιος άλλος…

Τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ,μιλώντας στο Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο , προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στην λάθος πρόγνωση των μετεωρολόγων!

«Η εξέλιξη του φαινομένου ξεπέρασε τις προγνώσεις με αποτέλεσμα να μην κηρυχθεί

καθολική αργία η Δευτέρα. Δεν υπήρχε πρόγνωση που να δικαιολογεί και να επιβάλει από το πρωί της Δευτέρας τη λήψη μέτρων που πήραμε για σήμερα» είπε ο κ.Οικονόμου.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ.Θοδωρή Κολυδά διευθυντή της ΕΜΥ:

Ως επιστήμονας αλλά και Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, αισθάνομαι ότι έχω την ηθική υποχρέωση να σας δώσω κάποια δεδομένα που σχετίζονται άμεσα με την πρόσφατη κακοκαιρία. 

Αναλυτικότερα για τον λόγο της Επικινδυνότητας του φαινομένου εκδόθηκε αντίστοιχο Δελτίο Προειδοποίησης πολλές μέρες πριν, περιλαμβάνοντας και τα δύο κύματα, όπου διευκρινίζονταν ότι το δεύτερο κύμα θα είναι το εντονότερο.

Διαδοχικά συστήματα προβλέπεται να προκαλέσουν #κακοκαιρία με το όνομα #ΕΛΠΙΣ (#ELPIS“) τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο σύστημα θα επηρεάσει τη χώρα μας από το Σάββατο και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα. @EMY_HNMS @GSCP_GR
TO EKTAKTO: https://t.co/qDhX05UJeG pic.twitter.com/9USZuhlW6d

— EMY (@EMY_HNMS) January 20, 2022

The post Η κυβέρνηση πάει να φορτώσει το φιάσκο στους μετεωρολόγους που της απαντούν και την αδειάζουν appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα