Η καμμένη βόρεια Εύβοια από εικόνα δορυφόρου και η “κόντρα” στη Βουλή

Η δορυφορική εικόνα της βόρειας Εύβοιας στις 15 Σεπτεμβρίου…Δεν χρειάζονται εξηγήσεις και σχόλια για την ολοκληρωτική καταστροφή. Δεν χρειάζονται επιχειρήματα για να πείσει κάποιος ότι “κάτι δεν πήγε καλά”. 

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής κ. Γιώργου Τσίπρα με θέμα «Εξαιρετικά αργοπορημένη εμπλοκή της πληθώρας των πυροσβεστικών εναέριων και επίγειων μέσων καθώς και του προσωπικού των Ενόπλων

Δυνάμεων στην κατάσβεση των μαινόμενων πυρκαγιών».

Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε είναι ότι η κριτική “αδικεί τις ΕΔ”. Οι ΕΔ δεν αδικούνται από την κριτική ,γιατί αυτή αφορά όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις για την ενεργοποίηση τους σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.Δεν βγαίνει μόνος του ο στρατός από τα στρατόπεδα. Συνεπώς ουδείς αδικεί τις ΕΔ. Το πότε αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν είναι το ερώτημα.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος στο συμπέρασμα του είπε για τις ΕΔ:

 “Ενεπλάκησαν ευρύτατα σε αυτή τη δυσκολότατη προσπάθεια. Από το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι υπήρξε τεράστια καταστροφή, είναι επόμενο να υπάρχουν παράπονα, οργή, αίσθηση αποτυχίας, ιδίως στους πληγέντες. Η αλήθεια είναι ότι έγινε μία υπερπροσπάθεια, η οποία απέτρεψε τα χειρότερα, ακόμα επίπεδο της επιτήρησης, είτε εκεί που δεν ξέσπασαν πυρκαγιές, είτε εκεί όπου ξέσπασαν πυρκαγιές και σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις και οριστική κατάσβεση. 

Δεν πρέπει να αδικούμε τις χιλιάδες των Στελεχών που ενεπλάκησαν. Ασφαλώς και πρέπει να ξανασκεφτούμε και να επανακαθορίσουμε πολλά ως προς το συνολικό μοντέλο, στο βαθμό που θα ζητηθεί. Από κει και πέρα, η προσπάθεια ήταν τεράστια. Χιλιάδες άνθρωποι και μέσα ενεπλάκησαν και πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να περιοριστεί η μεγάλη ζημιά”. 

The post Η καμμένη βόρεια Εύβοια από εικόνα δορυφόρου και η “κόντρα” στη Βουλή appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα