Η ήττα των εκβιασμών, τα πολιτικά ρεύματα και η φωτιά στον περίγυρο της χώρας-Σπύρος Σουρμελίδης

Ο έμπειρος δημοσιογράφος διευθυντής της Κυριακάτικης Kontra και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής Επί του Πιεστηρίου, αναλύει το αποτέλεσμα των περιφερειακών-δημοτικών εκλογών και τα συμπεράσματα του έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνο για το κυβερνητικό στρατόπεδο που ηττήθηκε αλλά και για όσους είχαν κέρδη και πανηγυρίζουν.

Πρώτα απ΄  όλα επισημαίνει την ήττα που υπέστη η πολιτική ανοιχτών εκβιασμών με την οποία η κυβέρνηση επιχείρησε να κάνει το «13 στα 13 στις περιφέρειες».

Εξηγεί ότι τα πρόσωπα έπαιξαν ρόλο και επισημαίνει ότι τον κ.Μπακογιάννη δεν τον νίκησε ένα άθροισμα ψήφων αλλά «ένα ρεύμα που δημιουργήθηκε»

Σε ότι αφορά στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που θέλουν να εκμεταλλευθούν το «ρεύμα» κατα της κυβέρνησης, ο Σπύρος Σουρμελίδης λέει ότι και τα δύο αυτά κόμματα δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένο ότι μπορούν να ελέγξουν τη ροή του, γιατί αυτή μπορεί «να οδηγεί ακόμη πιο δεξιά, όπως βλέπουμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος δείχνει ότι «ψάχνεται» και «ποντάρει» σε κάτι που φαίνεται να είναι νέο. Μπορεί αυτό το ψάξιμο να οδηγήσει σε περαιτέρω εξελίξεις;

Την ίδια ώρα που όλα αυτά συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας, στον περίγυρο της οι φωτιές έχουν φουντώσει και το πολιτικό σύστημα οφείλει να σοβαρευτεί και να αντιδράσει . Με όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή αυτό πλέον επείγει.

Ο Σπύρος Σουρμελίδης σχολιάζει την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη σοβαρότατη κρίση της Μέσης Ανατολής.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tubehttps://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post Η ήττα των εκβιασμών, τα πολιτικά ρεύματα και η φωτιά στον περίγυρο της χώρας-Σπύρος Σουρμελίδης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
-Σπύρος Σουρμελίδης,-spyros sourmelidis