“Η έξοδος του Marmara στο Αιγαίο, πιο σοβαρή πρόκληση και από το Oruc Reis”! Δ.Σταθακόπουλος

Του Δρ Δημ. Σταθακόπουλου      Η πλέον σοβαρή  έξοδος/ αμφισβήτηση της Ελληνικής  υφαλοκρηπιδας είναι του πλοίου Μarmara , που ανήκει στο ιδρυθέν το 1963,  Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας ( Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu με αρχικά: TÜ.BI.T.A.K) του οποίου Συμβουλίου , σκοπός είναι ο ορισμός πολιτικής στους τομείς «επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας».Να προάγει την έρευνα και να  πετύχει ανάπτυξη της Τουρκίας. Να «ηγηθεί στη δημιουργία ενός επιστημονικού και τεχνολογικού πολιτισμού» στη χώρα. Το TÜBITAK είναι  αυτόνομο δημόσιο ίδρυμα που διοικείται
από  Επιστημονικό Συμβούλιο. Προσομοιάζει  σε Συνταγματική Ανεξάρτητη Αρχή. 

Το TÜBITAK είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη και το συντονισμό της επιστημονικής έρευνας σύμφωνα με τους εθνικούς στόχους και προτεραιότητες, όπως καθορίζονται από την Τουρκική Ακαδημία Επιστημών (TÜ.B.A). Περισσότεροι από 2.500 ερευνητές εργάζονται στα 15 ερευνητικά ινστιτούτα και κέντρα που υπάγονται στον TÜBITAK, όπου διεξάγονται έρευνες  βάσει σύμβασης, στοχοθετημένες σε εθνικό επίπεδο. Το TÜBITAK εκπροσωπεί την Τουρκία στις διεθνείς ερευνητικές προσπάθειες,συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επιστημών και στα Ευρωπαϊκά  Προγράμματα . Και εδώ είναι το ” επικίνδυνο ” .  Το επιστημονικό  και ” Ευρωπαϊκό ” του προφίλ,  που ίσως κερδίσει  την πλήρη ανοχή της Ε.Ε και λοιπών συμμάχων της Ελλάδας.

Στα πλαίσια δραστηριοτήτων Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του  TÜBITAK υπάγονται και τα παρακάτω ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα:

Ερευνητικό Κέντρο ΜαρμαράΙνστιτούτο Ενέργειας ( απ’ όπου και το πλοίο Marmara )Ινστιτούτο ΤροφίμωνΙνστιτούτο Χημικής ΤεχνολογίαςΙνστιτούτο Περιβάλλοντος και Καθαρότερης ΠαραγωγήςΙνστιτούτο ΥλικώνΙνστιτούτο Επιστημών της Γης και της ΘάλασσαςΙνστιτούτο Γενετικής Μηχανικής και ΒιοτεχνολογίαςΕρευνητικό Κέντρο Προηγμένων Τεχνολογιών της Πληροφορικής και της Ασφάλειας των Πληροφοριών(BILGEM)Ερευνητικό Ινστιτούτο Προηγμένων ΤεχνολογιώνΕθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής και ΚρυπτογραφίαςΙνστιτούτο Τεχνολογίας των ΠληροφοριώνΕρευνητικό Ινστιτούτο των Θεμελιωδών ΕπιστημώνΕρευνητικό Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη ΛογισμικούΙνστιτούτο για την Ασφάλεια στον ΚυβερνοχώροΙνστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης για τις Βιομηχανίες Άμυνας (SAGE)Ερευνητικό Ινστιτούτο Διαστημικών Τεχνολογιών (UZAY)Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας (UME)Τουρκικό Ινστιτούτο Επιστημών Διοίκησης (TUSSIDE)Ζώνη Άνευ Τεχνολογίας και ΤεχνοπάρκαΕθνικό Ακαδημαϊκό Δίκτυο και Κέντρο Πληροφόρησης (ULAKBIM)Εργαστήριο Δοκιμών και Αναλύσεων Προύσας (BUTAL)Εθνικό Αστεροσκοπείο (TUG)Για όλα τα παραπάνω,  θεωρώ  την έξοδο του TÜBITAK MARMARA, πιο  σοβαρή και επικίνδυνη  από του Oruç Reis και του Yavuz, διότι  έχει  πλήρη  και παλαιά  διεθνώς αναγνωρισμένη επιστημονική και οικονομική κάλυψη .

The post “Η έξοδος του Marmara στο Αιγαίο, πιο σοβαρή πρόκληση και από το Oruc Reis”! Δ.Σταθακόπουλος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα