«Η Επανάσταση του 1821 συνεχίζεται μέχρι εξάλειψης των κοτσαμπάσηδων»-Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

Διαξιφισμοί με τον

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ

25η Μαρτίου

Η επανάσταση του 1821 δεν τελείωσε, συνεχίζεται.Θα ολοκληρωθεί εφόσον πάψουν να υπάρχουν ακόμη κοτσαμπάσηδες, εξασφαλισθεί η ισότητα των πολιτών ενώπιον του Νόμου (κατάργηση άρθρου 86 του Συντάγματος), και εξάλειψη της Εθνοκτόνου Οικογενειοκρατίας. Όταν δεν θα μένουν ατιμώρητοι οι ληστές του κράτους και των πολιτών, [Χρηματιστήριο, Ολ. Αγώνες, Εξοπλισμοί, Δομημένα ομόλογα, δάνεια κομμάτων (δανεικά κι’ αγύριστα), λεηλασία πακέτων Σαντέρ-Ντελόρ, ΔΕΗ,
ΟΤΕ Αμυντ. Βιομηχανία κα. κα.] Όταν καθιερωθεί στον τόπο στοιχειώδης αξιοκρατία.

Ζήτω ο Ελληνικός Λαός ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος.

ΕΛΛΑΣ: Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ DRONES (όψιμα)

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα εις τον τόπον, όταν πολιτικοί του, τελείως ακατάρτιστοι εις την τέχνην του πολέμου, έχουν την θρασύτητα να σχεδιάζουν πολεμικάς επιχειρήσεις.

Ιω. Μεταξάς

Όταν οι απέναντι, άρχισαν από 2007, να ασχολούνται με την κατασκευή πολεμικών DRONES, διαβλέποντας τον μελλοντικό, σοβαρό, ρόλο τους στις πολεμικές επιχειρήσεις, εμείς, απεδώ, μοιραίοι και άβουλοι, αντάμα, σφυρίζαμε …… κλέφτικα. Οι γείτονες και σύμμαχοι δεν εργάζονταν μυστικά αλλά φωναχτά. Ανακοίνωναν τις προσπάθειες τους, αφού, πρωτίστως, είχαν οργανώσει μια σπουδαία Αεροπορική Βιομηχανία. Τα δικά μας, λοιπόν, «καλά παιδιά», όχι μόνο αδιαφορούσαν γι’ αυτή την προηγμένη τεχνολογία αλλά απαξίωναν και τις συμβατικές υπάρχουσες. Έβαλαν λουκέτο στην ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) και «φρόντιζαν» την απόδοση της ΕΑΒ διορίζοντας εκεί, ως επικεφαλής, κομματικούς παρακεντέδες. Τα έχω ξαναπεί και συγγνώμη που σας κουράζω. Ακόμη όταν οι Τούρκοι έβαλαν σε βιομηχανική παραγωγή πολεμικά DRONES (όπως το BAYRACTAR) πάλιν εμείς αγρόν αγόραζαμε και συζητούσαμε για τον, μη αναγκαίο, εκσυγχρονισμό αρμάτων.Σήμερα ο συναγερμός για κατασκευή DRONES made on Greece έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Υπάρχει κινητοποίηση πολλών φορέων, ακόμη και κρατικών. Έχουμε και λέμε:

ΕΑΒ

Με χρηματοδότηση του Υπ. Οικ. (ΣΣ. Αν διερωτάσθε τι αρμοδιότητα και γνώσεις ελέγχου έχει ο κ. Σταϊκούρας γι’ αυτό, δεν θα πάρετε απάντηση). Το πλέον αρμόδιο ΥΕΘΑ, που έπρεπε να προβάλλει τις προδιαγραφές και απαιτήσεις του, φαίνεται να μένει «στην απ’ έξω».

Η ΕΑΒ, λοιπόν, προχωρεί στο πρόγραμμα ΑΡΧΥΤΑΣ. Η απόφαση ελήφθη την 1-9-22 με συνεργασία πολλών Πανεπιστημιακών φορέων (ΑΠΘ Πανεπιστήμια Πατρών, Δημοκρατείου κα).

Ανακοινώθηκε, πρόσφατα, ότι ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του, υπό κλίμακα, μοντέλου.  Η εταιρεία προέβλεψε, ήδη, χώρο για βιομηχανική παραγωγή. Αισιόδοξες προβλέψεις. Δεν έχει γνωσθεί ακόμη ποιες παραλλαγές του θα έχουν επιχειρησιακή χρήση από τις ΕΔ. Νομίζω ότι αυτές είναι που ενδιαφέρουν κυρίως.

Παράλληλα η ΕΑΒ προχωρεί στην κατασκευή DRONES τύπου ΓΡΥΠΟΣ. Έναρξη η 15-1-23 Προβλέπεται η συνεργασία με Επιτελεία για να καθορισθούν οι επιχειρησιακές απαιτήσεις, ώστε να προχωρήσει η σχεδίαση και υλοποίηση του προγράμματος.

Και ένας άλλος ΑΡΧΥΤΑΣ

Προσπάθεια του ΠΝ (Σχολή Ν. Δοκίμων) σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία EFA. Σε ποια φάση βρίσκονται δεν γνωρίζω. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή; Έγιναν δοκιμές; Έχει πιστοποιηθεί από το ΥΕΘΑ ώστε να εξυπηρετηθούν απαιτήσεις οι οποίες πρέπει να εξαιρεθούν από τις προσπάθειες της ΕΑΒ;ΠΗΓΑΣΟΣ
Μια ξεχωριστή προσπάθεια από την ΠΑ. Δεν έχουν γνωσθεί λεπτομέρειες, βαθμοί προόδου, δυνατότητες αποστολών.LOTUS (INTRACOM)

Ομοίως, ως ανωτέρω.

Έχουμε, λοιπόν, σε ανάπτυξη πέντε (5) συστήματα, τα οποία, οπωσδήποτε, απορροφούν κονδύλια.

Ερωτώ, και ας μου συγχωρεθεί η αφέλεια, υπάρχει κάποιος στο ΥΕΘΑ ή αλλαχου που να συντονίζει αυτές τις προσπάθειες, να καθορίζει απαιτήσεις και να ελέγχει εξελίξεις;Θα φανώ ίσως γκρινιάρης αν σημειώσω: Ασφαλώς είναι αξιέπαινες οι προσπάθειες της ΕΑΒ για την κατασκευή δύο (2) τύπων DRONES, αλλά δεν πρέπει η εταιρεία, παράλληλα, να εξαντλήσει, κατά προτεραιότητα, τις προσπάθειες της για την επιτέλεση των κυρίου έργου της δηλ. την συντήρηση και αξιοποίηση πολυτίμων αεροπορικών υλικών όπως τα C-130, CANADAIR κα  τα οποία αποστέλλονται στο εξωτερικό για «θεραπεία» προς δόξα του Ελληνικού Μεγαλείου.

Τελικά, μπλέξαμε τα μπούτια μας

Χαίρε όλβιος Ελλάς των 300 βουλευτών και των

300 πολυτελών αυτοκινήτων που τους χορηγούνται

Ενώ η Χώρα έχει εξωτερικό χρέος υπερβαίνο τα 400 δις€, το οποίο διαρκώς και αβγατίζει οι βουλευτές δεν στερούνται ούτε ενός των προνομίων τους.

Ο αριθμός των βουλευτών, εξαιρετικά δυσανάλογος του πληθυσμού (10εκ) παραμένει στους 300 για να υπάρχει άνετος χώρος να βολεύονται οι «οικογένειες», τα τζάκια δηλαδή. Η Γερμανία, αυτή η τεράστια χώρα των 80 εκ., η πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης, διαθέτει 736 έδρες. Προχθές ανακοινώθηκε ότι τα γερμανικά κόμματα, ομόφωνα, απεφάσισαν την μείωση του αριθμού των βουλευτών κατά 106 έδρες. Στις προσεχείς εκλογές θα είναι υποψήφιοι 630! Ούτε συζήτηση, βέβαια, δεν γίνεται για διάθεση πολυτελών αυτοκινήτων στη Χώρα που ανθεί η αυτοκινητοβιομηχανία!

Επαναλαμβάνω, για να το εμπεδώσουμε:

  80εκ.      630 βουλευτές, 10 εκ.    300.

Το ΚΚΕ των συντρόφων γιατί δεν κάνει μια πρόταση μείωσης; Μα αυτά θα λέμε τώρα;

INTRACOM DEFENSE

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την πώληση της εταιρείας ID, ανακοινώθηκε από την INTRACOM HOLDING. Δεν έχουν καταλήξει ακόμη οι διαπραγματεύσεις με τον αγοραστή.Δεν γνωρίζω ποιος είναι.Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πρόσφατα ότι η πώληση της ID είναι απόρροια της έλλειψης ολοκληρωμένης στρατηγικής της πολιτείας για την ενίσχυση των Ελληνικών Αμυντικών Εταιρειών.Παλαιά αδυναμία, σημειώνω. Μόνο επι Σημιτοακογιαννων κάτι γινόταν!

Ο δεν παράνομος Ιούδας ουκ η βουλήθη συνιεναι (ψαλμός Μ εβδ.)

Ενώ η κατάσταση Οικονομίας και οι Επιχειρησιακές ανάγκες δεν επιτρέπουν, καν, τη σκέψη εκσυγχρονισμών αρμάτων, οι «ενδιαφερόμενοι» εξακολουθούν να πιέζουν. Δυστυχώς, υπάρχουν μερικοί Κυβερνητικοί που τους ανέχονται.Ισχύουν οι φήμες ότι είναι, οι «εκσυγχρονιστές» είναι τόσο ισχυροί που αποστρατεύουν στελέχη που αντιστάθηκαν στις ορέξεις τους; Απίστευτο αλλά όχι αδύνατο.Γιατί αμαρτάνω λέγοντας όχι αδύνατο; Απλά γιατί όταν μια ομάς Γερμανοελλήνων της KMW επετέθηκαν, λεκτικά, χυδαία και απαράδεκτα σε Έλληνες Αξιωματικούς Επιτροπής της ΓΔΑΕΕ, το ΥΕΘΑ ποίησε των νήσσαν αντί να κηρύξει ανεπιθύμητους τους κυρίους αυτούς.

Επί του Πιεστηρίου

Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο ΗΠΑ η πώληση στην Ελλάδα μεγάλου αριθμού αμφίβιων ερπυστριοφόρων AA VP-7AI (267 εκ€). Τα έχουμε ζητήσει.Εκσυγχρονισμός ΑΠΑΤΣΙ – Στο περατούσθαι (ΚΥΣΕΑ)Εκσυγχρονισμός SUPER-PUMA περατούσθαι (ελεγκ. Συνεδρίου)Οπλικά συστήματα SPICE και SPIKE (στο περατούσθαι).

Άντε να δούμε το ΠΕΡΑΤΟΥΣΘΑΙ πόσο θα κρατήσει.

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Στρατηγό κ Αλκιβιάδη Στεφανή, Επίτιμο Α/ΓΕΣ τ. ΥΦΕΘΑ. Δηλώσατε ότι δεν θα είσθε υποψήφιος αλλά θα αξιοποιηθείτε αλλού από την ΝΔ. Υπολογίζω στην εντιμότητα και ευφυία σας αλλά σας θυμίζω το TIMEO DANAOS ET DONA FERENTES.Στρατηγό κ. Φραγκούλη Φράγκο, Επίτιμο Α/ΓΕΣ, τ. ΥΦΕΘΑ (Ξάδελφο). Συνεχίζετε να συμμετέχετε, επιτυχώς, στα κοινά δια του INTERNET.Είμαι βέβαιος ότι θα ενθυμείσθε με νοσταλγία μια συγκυρία, προ ετών που θα σας οδηγούσε σε οδούς που σας αξίζουν. Ο Βοναπάρτης είχε αποφανθεί «Στην πολιτική όπως και στον πόλεμο η χαμένη στιγμή δεν ξανάρχεται πλέον». Προσοχή! Δεν είσθε πλασμένος για παρακεντές. Το νου σας στη «προσφορά» πολιτικών. Έρρωσθε.Στρατηγό κ. Γιώργο Καμπά, Επίτιμο Α/ΓΕΣ. Υπήρξατε σοβαρός στο Στράτευμα και εξακολουθείτε να είσθε τώρα που έχετε ενταχθεί σε κόμμα. Σας θαυμάζω που συμπεριφέρεστε ηπίως καίτοι υπέστητε άγριο «ξήλωμα» από την ΝΔ όταν ανέλαβε την αρχή. Σας αποστράτευσε σε 1 χρόνο θητείας χώμα παραβαίνοντας τον Νόμο που όριζε 2ετή θητεία Αρχηγού. Προσέχτε τη συχνότητα των εμφανίσεών σας στα ΜΜΕ Ουκ εν το πολλώ το ευ. Τα περισσότερα ΜΜΕ υπηρετούν συμφέροντα.Πτέραρχο κ. Χρήστο Χριστοδούλου, Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ. Εμφανισθήκατε προ Καιρού, σε μια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Β. Ελλάδα. Μετά σας χάσαμε. Τί συμβαίνει;Ναύαρχο κ. Ε. Αποστολάκη, Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ, τ. ΥΕΘΑ. Ακούσαμε ότι σας προορίζουν για το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή αυτή τη στιγμή είσθε ο πλέον γνωστός στρατιωτικός στον πολιτικό χώρο και προσβλέπουν, το σύνολο των Αξιωματικών σε σας, να μη δεχθείτε παρα μόνο την   1η ή 2η θέση.

Επιχείρηση Διάσωσης SOS

Του κ. Κων. Καραμανλή (του Αχιλλέως)Έπλεε ήρεμα και ανέφελα στο Υπουργείο Μεταφορών, βέβαιος ότι χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ, όποτε υπέστη το κάζο του ΟΣΕ. Είναι εκτεθειμένος πανταχόθεν, επομένως σοφώς και σωφρόνως ποιών θα έπρεπε να μην επιδιώξει την υποψηφιότητα του στις ερχόμενες εκλογές.Θεωρεί, όμως, ότι με την παραίτηση του εβαπτίσθη στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, καθάρισε, οπότε αναφωνεί «Είμαι παντελώς αθώος και υποψήφιος».Ξιφούλκησαν υπερ αυτού πολλοί, με πρώτο, ποιον άλλο, τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη.Ένας βουλευτής της ΝΔ, μάλιστα, επιχείρησε  να τον διασώση με το επιχείρημα «Από το 74 και μετά, δηλαδή επί 50 χρόνια, δεν έλλειψε Καραμανλής από τη Βουλή. Δεν πρέπει να λήψη τώρα» Ιδού ένας ύμνος στην Οικογεννειοκρατία. Θα χάσει η Βενετιά βελόνι!Πως θα διασωθεί ο πριγκιπικός γόνος, δύσκολο, τώρα που έχουμε μικρή διαθεσιμότητα στα ελικόπτερα Έρευνας – Διάσωσης.Αθάνατη Ελλάς των τζακιών και της Αξιοκρατίας.

Ω, τλήμων Ελλάς

Στον κεντρικότερο Σταθμό του ΟΣΕ (Αθήνας) η μεγάλη τραγωδία είναι τ’ αποχωρητήρια – ή αλλιώς απόπατοι – όπου είναι αδύνατον να κατουρήσει πολιτισμένος άνθρωπος χωρίς να πάθει λέπρα (Γ. Σκαμπαρδώνης – ΝΕΑ 12/3)Σεβασμιώτατος Αμβρόσιος. Ο θεός τιμώρησε τους αμαρτωλούς Χριστιανούς στα Τέμπη για την αμαρτία του Καρναβαλιού της Πάτρας (ΣΣ. Γιατί δεν τον συλλαμβάνουν για εξύβριση των Θείων;)Σεβασμιώτατος Μόρφου Έρχονται κι’ άλλα Τέμπη (ΕΩ 07/3) (ΣΣ θα παρακάλεσω τον Μακαβριώτατο να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για να ληφθούν μέτρα) .Πέριξ του Πανεπιστημίου έχουν στηθεί γραφεία – επιχειρήσεις για σύσταση επιστημονικών εργασιών των φοιτητών. Κόστος από 500€ έως 3.000€, αναλόγως. Ζήτω η Ελληνική Παιδεία. Σπεύσατε, οι μη έχοντες, για μεταπτυχιακά.Δύο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες απορρυπαντικών πωλούν στην Ελλάδα τα προϊόντα τους μέχρι 361% ακριβότερα από γειτονικές Ευρωπαϊκές Χώρες (Κ 07/3) (ΣΣ. Πού είσθε κ. Άδωνη Γεωργιάδη με το καλάθι της νοικοκυράς)Εξελίξεις στην Οικογενειοκρατία, στις κάστες της Βουλής. Την θέση αποθανόντος βουλευτή καταλαμβάνεται η …. Χήρα του (ΝΔ). Ετέρου λαμπρού αστέρος η θυγατέρα του (ΠΑΣΟΚ).

Ένα ενδιαφέρον άρθρο

Τα βαλκάνια δεν αξίζουν ούτε τα κόκκαλα ενός Πομερανού Γρεναδιέρου.

OTTO VON BISMARK

Του Ναυάρχου κ. Αλεξάνδρου Διακόπουλου στην Κ (18-03) με τίτλο ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδος στα Βαλκάνια.Εκτιμώ βαθύτατα τον κ. Ναύαρχο και εντρυφώ, ενελλειπώς τα κείμενά του. Στο παρόν κείμενο, το οποίο επέχει, νομίζω και θέση προεκλογικής υποστήριξης στην ΝΔ, αναλύονται, όπως ο τίτλος, τα επιτεύγματα της τελευταίας 4ετίας στον Βαλκανικό χώρο.Μετά μακράν ανάλυση ο κ. Α.Δ. καταλήγει …. Μια Ελλάδα που διατηρεί καλές σχέσεις με όλα τα μέρη, με μία ανεπτυγμένη οικονομία και ισχυρές ΕΔ μπορεί να αρθεί πάνω από τους μικροκαβγάδες, τις εθνικιστικές έριδες και τους αναχρονιστικούς αλυτρωτισμούς, που ιστορικά ταλανίζουν την περιοχή, για να επιτελέσει τον σταθερό ποιητικό και ηγετικό της ρόλο στην ΝΑ Ευρώπη.Συμφωνώ απόλυτα με τις προσδοκίες αυτές.Πριν προχωρήσω, όμως, να σχολιάσω τα της ανεπτυγμένης οικονομίας και ισχυρών ΕΔ θα δώσω τον λόγο στην κορυφαία γραφίδα τον κ. Παντελή Μπουκάλα, που μετά δύο ημέρες (20-03) γράφει στην ίδια εφημερίδα:Πάει καιρός που μας κουβεντιάζουν πολύ στην ΕΕ και όχι με καλές αφορμές, εντυπωσιασμένοι από τις επιδόσεις μας. Ουδείς εκεί παίρνει τοις μετρητοίς τις διαβεβαιώσεις αυτοθαυμασμού που εξαπολύουν υπουργοί και τα επιτελικά Διευθυντήρια, κάνοντας αυτό που εννοούν στην κύρια δουλειά τους, την προπαγάνδα. Ο πρωθυπουργός προηγείται με τις εκτός πραγματικότητες, διαβεβαιώνοντας του ότι η Κυβέρνηση του πέρασε πολύ πάνω από τον πήχη σε όλα τα μείζονα προβλήματα (πανδημία, μεταναστευτικό, οικονομία, χιονοπτώσεις, ασφάλεια πολίτη κλπ). Παραπέρα ο κ. Μπουκάλας αναφέρεται στο γενικό σφύριγμα που μας έριξε η Ευρωβουλή (15 Φεβρ) με θέμα «Η διάβρωση του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα» συγκρίνοντας και με Πολωνία και Ουγγαρία. Ακολούθησε η δεύτερη «χλαπάτσα» από την επίσκεψη στην Ελλάδα της επιτροπής LIBE, που επανέλαβε τα ίδια και χειρότερα.Παίρνω, τώρα, τη δική μου ασθενή γραφίδα και θα διερωτηθώ. Που ανιχνεύεται η ισχυρή οικονομία; Όταν το δημόσιο χρέος έχει ξεπεράσει τα 400 δις€, το ιδιωτικό τα 260 εκ€ σπαταλώνται εκατομμύρια € στους διορισμούς μετακλητών ως επι το πλείστον ασχέτων, διορισμό σε νοσοκομεία και δημόσιους οργανισμούς αποτυχημένων πολιτευτών, τη πρωτοπορία της χώρας στην διαφθορά, στην Οικογενειοκρατία (παγκόσμιο φαινόμενο), στους υπεράριθμους βουλευτές που σ’ ένα έκαστο διατίθεται πολυτελές όχημα, στην μετατροπή αστυνομικών σε ορντινάντσα για να υπηρετούν διάφορους ψευτοεπίσημους κα, κα. Διάτρητη είναι η Οικονομία μας και υπηρετεί τους ολίγους…..

Όσον αφορά τις ισχυρές ΕΔ, ο κ. Ναύαρχος γνωρίζει καλλίτερον εμού ότι αυτές εβιάζονταν και ληστεύονταν επί μία 20ετία και πλέον. Στελέχη και εξοπλισμοί. Το ότι, λίγο πριν από το χείλος του γκρεμού της ανεπάρκειας ο κ. Μητσοτάκης προέβη και μπράβο του, σε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση ΠΑ και ΠΝ, δεν οδήγησε, αυτομάτως τις ΕΔ σε υψηλό επίπεδο ισχύος ώστε να ικανοποιούν την αποτροπή. Ο Στρατός Ξηράς, η Αεροπορική Άμυνα, η θλιβερή κατάσταση της Αμυντικής Βιομηχανίας, οι ελλείψεις προσωπικού κλπ.

Αν η Ελλάδα με αυτή την αμφιλεγόμενη κατάσταση της ηγείται των Βαλκανικών Χωρών τότε δικαιώνεται η ρήση του BISMARK, προ 130 ετών.Φυσικά, δεν αντιπολιτεύομαι την ΝΔ, είμαι μακράν κομμάτων διότι πιστεύω απόλυτα, ότι, κατά Καβάφη «βλάπτουν την Συρία το ίδιο»

Η θητεία

Δεσμεύθηκε ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος για αναβάθμιση της θητείας με δηλώσεις του σε εβδομαδιαία Εφημερίδα (Παραπολιτικά 19/03)Τόσο όψιμα, στο τέλος της 4ετίας!Όσα σχέδια αναβάθμισης και αν επεξεργασθή το επιτελείο του, όλα θα είναι ατυχή και ανεφάρμοστα, αν δεν γίνει οριστική και τελεσίδικη κατάργηση της ρουσφετολογίας. Της χρησιμοποίησης της θητείας νέων ως απόχη ψήφων από βουλευτές. Και όχι μόνο.Είναι αδιανόητο να είναι οι φρουρές των πρόσω ελλειπείς και η Αττική να παρουσιάζει υπερπλήρωση των θέσεων η οποία, ενίοτε ξεπερνάει το 300%. Τέλος τα παιχνίδια σε βάρος της Άμυνας. Δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση την οποία κανένα από τα κόμματα δεν έχει πρόθεση να επιδείξει η να αποκηρύξη το πελατειακό κράτος και στην Άμυνα!

Ευχή και πόθος

Να δω τον Αντώναρο στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΜΠΕΝΙ στο Επικρατείας τις ΝΔ και ας μου κόψουν υο δώρο του Πάσχα.

Εκστρατεία του ΣΕΚΠΥ στη Γαλλία

Είκοσι δύο (22) εκπρόσωποι Ελληνικών Κατασκευαστικών Εταιρειών της Αμυντικής Βιομηχανίας, υπό τον Πρόεδρο του ΣΕΚΠΥ κ. Τάσο Ροζολή, επισκέφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα Ναυπηγεία της NAVAL GROUP στο LORIENT.Είναι η παραλιακή Γαλλική πόλη που στα Ναυπηγεία της «κτίζονται» οι δύο ελληνικές φρεγάτες.Οι Εταιρείες αυτές έχουν, ήδη, υπογράψει συμβάσεις συνεργασίας με την NAVAL GROUP για συμμετοχή στο κατασκευαστικό έργο. Σ’ αυτές, επιτόπου προστέθηκαν ακόμη δύο (MARITA HELLAS, FARAD).Νομίζω ότι στον τομέα της ναυπηγικής ο ΣΕΚΠΥ επέτυχε πολλά. Δεν γνωρίζω αν η συμμετοχή πλησιάζει η έχει ξεπεράσει το 20% την αξία των υλικών, αλλά θα πρέπει να πλησιάσει το 30% για να ικανοποιήσει την Ελληνική, λογική, απαίτηση.Επαναλαμβάνω ότι η οργάνωση της επίσκεψης είναι έργο του ΣΕΚΠΥ και τις HELEXPO.Άντε να δούμε θα γίνει κάτι τέτοιο με την ποιούσα τη νήσσαν DA SSAULT. Ο αιτών και λαμβάνει, λένε στο χωριό μου. Ζήτησε τα δικαιούμενα το ΥΕΘΑ ή περιορίσθηκε στην παραδοσιακή προς την Εταιρεία υποκλινόμενή  Ελληνική poli tesse;

Με ζώσανε τα φίδια

Όταν το 2008 ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση από την χρεοκοπία της LHEMAN BROTHERS ο τότε σπουδαίος Πρωθυπουργός κ. Κων. Καραμανλής Β και ο Υπουργός του των Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου μας διαβεβαίωναν «Η Ελληνική Οικονομία είναι χαλύβδινη» Το ίδιο, περίπου, επαναλάμβανε ο ακολουθών Πρωθυπουργός κ. Γεωργάκης Παπανδρέου Γ «λεφτά υπάρχουν». Μετά ήλθαν οι μέλισσες, η χρεωκοπία, η πτώχευση, ο ευτελισμός, η απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας.Σήμερα επαναλαμβάνεται το φαινόμενο εξ Αμερικής προερχόμενο κι’ αυτό (όπως ο COVID από την Ασία) τη χρεωκοπία της τράπεζας SVB και στη συνέχεια την αναταραχή της CREDIT SUISSE. Τι ακολουθεί; WHO KNOWS. Ας ησυχάζουμε όμως. Ο Υπ. Οικ. κ. Χρ. Σταϊκούρας μας διαβεβαιώνει ότι η Ελληνική Οικονομία στέκει καλά…. Είναι να μη με ζώνουν τα φίδια;

Ο έγριτος οικονομικός σχολιαστής του κ. Κωστής Καλλίτσης σημειώνει (Κ 01/3)…. Η χρήση διαχείρισης του Δημοσίου χρήματος δεν είναι μόνο θέμα Δικαιοσύνης. Είναι υπαρξιακό θέμα επιβίωσης. Με ένα τεράστιο Δημόσιο χρέος της τάξης των 400 δις€ και μεγάλα ανοίγματα στο ισοζύγιο πληρωμών, ένα ιδιωτικό χρέος που ξεπερνά τα 260 δις€ δύσκολα μιλάει κανείς για δημοσιονομικά περιθώρια … (ΣΣ Αναφέρεται στην πληθώρα των προεκλογικών αυξήσεων μισθών, επιδομάτων κλπ)

Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε. ΕΝ. Ε.)

Οργάνωσε την Τρίτη 14 Μαρτίου, με εξαιρετική επιτυχία, ομιλία του διακεκριμένου συγγραφέα RODERICH BEATON, στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα: Οι Έλληνες μία παγκόσμια ιστορία Επιτυχιών,Τα βιβλία του κ. BEATON κυκλοφορούν ευρέως και επιτυχώς στην Ελλάδα.

Συνέντευξη του ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλου

Στην εβδομαδιαία, Κυβερνητική, εφημερίδα Παραπολιτικά (18-03).F35 LIGHTNING θα ασχοληθώ με την αποκρυπτογράφηση των δηλώσεων διασταυρώνοντας τες με εξωτερική πληροφόρηση και θα επανέλθω την ερχόμενη εβδομάδα.ΕΑΒ Ο κ. Υπουργός προσπάθησε να εξωραϊσει την κατάσταση της εταιρείας την οποίαν εβίαζαν και διακόρευαν για πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις και ιδιαίτερα το Υπουργείο Άμυνας επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δηλ. την απαξίωση του στόλου των C-130. O κ. Παναγιωτόπουλος είναι έντιμος πολιτικός και τώρα που του δόθηκε η ευκαιρία όφειλε να προβεί σε αποκαλύψεις και καταγγελίες.

Είχε υποχρέωση.

Το θέμα των C-130 έληξε με την δήλωση (SIC). Σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν προστεθεί τρία Α/Φ στην συνολική διαθεσιμότητα της ΠΑ (Δηλ. 3+1 ή 3+2;) Όποια αισιοδοξία!

Θα στηθώ όμως στην επιχείρηση Ισραήλ. Δηλαδή την αποστολή στο Ισραήλ τριών (3) Α/Φ C-130 για αξιοποίηση. Τι προγραμματίζεται; Αποσυναρμολόγηση των Α/Φ στην Τανάγρα. Αμπαλάρισμα και αποστολή τους, δια θαλάσσης, στο Ισραήλ. Αξιοποίηση, αμπαλάρισμα και επιστροφή στην Ελλάδα. Συναρμολόγηση στην ΕΑΒ, δοκιμαστικές πτήσεις! Πόσο καιρό υπολογίζετε γι’ αυτό, αδέλφια μου αλήτες πουλιά, 1,2 ή 3 χρόνια; Η συναρμολόγηση θα είναι επιτυχής;

Και τα λοιπά, τα ρέστα;

Δεν λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα.

(Μούτσης  – Μπέλλου)

Για τα τρία (3) C-130 που δόθηκαν από την ΕΑΒ σε Ελληνική Εταιρεία (Διαπιστευμένη;) για αξιοποίηση. Το πρώτο, έπρεπε να παραδοθεί τον περασμένο Ιανουάριο. Προχωρεί αυτή η προσπάθεια, (Ανάδοχη Εταιρεία η AMS) κόστος 5.983.923,20€.Για τα CANADAIR, που πάλι από αδυναμία της ΕΑΒ στέλνονται στη Γαλλία για αξιοποίηση δύο μήνες πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (Ανάδοχος εταιρεία η SABENA TECHNICS).Για τα πέντε (5) Α/Φ Ρ-3 του ΠΝ που αξιοποιούνται στην ΕΑΒ από το ….. 2015! «Κάποιος σοφός» αεροπόρος με διαβεβαίωσε. «Όταν θα εξέλθουν της ΕΑΒ θα χρειασθoύν νέα αξιοποίηση. Θα είναι, ήδη, πολύ παλιά».

Όμφακες είσι;

Προ μηνός ανακοινώθηκε από τον συνήγορο του μακαρίτη Τσοχατζόπουλου ότι ανοίγει η δεύτερη ή τρίτη, δεν θυμάμαι, διαθήκη του που από την ανάγνωσή της «θα κλάψουνε μανούλες».Πέρασε ο μήνας και επικράτησε βαριά του τάφου σιωπή. Ουδέ μία μανούλα θρήνησε!Τι συμβαίνει;Οι «αποκαλύψεις» ήταν μπούρδες;Η διαθήκη περιείχε καψούλια δυναμίτιδος που εξέθεταν μεγάλα ονόματα, οπότε το «συνδικάτο» που το διακρίνει η ενότητα και η OMERTA, αποφάσισε, παραμονές εκλογών, να πνίξει την υπόθεση, έστω προσωρινά;

Ειδησούλες του Χώρου

Γραφείο τύπου ΓΕΕΘΑ. Ο Συνταγματάρχης Διευθυντής κ. Κων. Συρλαντζής προήχθη σε Ταξίαρχο. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια ανόδου.Γραφείο Τύπου ΓΕΣ. Ο Συνταγματάρχης – Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Μούντζιος, ένας εξαίρετος αξιωματικός πρότυπο ευγενείας μετατέθη σε ακριτική νήσο ανάλαβων καθήκοντα Διοικητή Συγκροτήματος. Κατευόδιο Αντικαταστάτης ο Αν/χης κ. Κων. Νταϊφώτης.Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα λάβει μέρος και ίλη Ιππικού. Το γεγονός σχολιάσθηκε ποικιλοτρόπως, Προσωπικά είμαι θετικός. Περίεργος δημοσιογράφος ρώτησε κάποιον, υψηλά ιστάμενο, «αρμόδιο», ποιος είχε την πρωτοβουλία για τους ιππείς πήρε την απάντηση «Αυτή την εποχή κανείς δεν ξέρει, ακριβώς, ποιος κάνει κουμάντο στο Πεντάγωνο» (Καθημ. 22/03). Ήθελα να ξέρω ποιος κουτσομπολεύει το Υπουργείο μας για να του επιβάλω αυστηρά ποινή διημέρου περιορισμού….

The post «Η Επανάσταση του 1821 συνεχίζεται μέχρι εξάλειψης των κοτσαμπάσηδων»-Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
στην κ, τοις μετρητοίς, 25η μαρτιου, δεη, οτε, χωρα, ελβο, εαβ, υεθα, προβάλλει, ΑΠΘ, εταιρεία, lotus, δηλ, χρεος, εκλογες, ΚΚΕ, intracom, γδαεε, ηπα, ελλαδα, απατσι, spike, νεα δημοκρατια, danaos, προσφορες, μμε, καιρος, συριζα, κων, ΟΣΕ, βουλη, αθηνα, ΠΑΣΟΚ, otto, υπουργοι, πήχη, ουγγαρια, στρατος, πασχα, group, συμμετοχή, hellas, helexpo, χρεοκοπια, παπανδρεου, χρεωκοπια, πτώχευση, τραπεζες, επιδοματα, sic, γαλλια, νέα, τσοχατζοπουλος, omerta, γεεθα, ΓΕΣ, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, Γόνδολες της Βενετίας, δωρο πασχα, διακοπες δεη, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, μειωση μισθων, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, ακης τσοχατζοπουλος, εκλογες ηπα, ογα επιδοματα, τελος του κοσμου, εκλογες 2015, παραπολιτικα, κομματα, βουλευτες, omerta, οικονομικη κριση, αποστολακη, παρελαση, danaos, πτώχευση, χωρες, γδαεε, βενετια, γεεθα, γερμανια, δανεια, δουλεια, εαβ, ηπα, θεμα, θητεια, ισραηλ, λεπρα, μμε, οικονομια, ομολογα, ονοματα, παιχνιδια, προγραμμα, ρωτησε, τζακια, υεθα, φημες, puma, αγριο, αγωνες, αδυναμια, αμυνα, ανθρωπος, απιστευτο, απλα, απωλεια, αττικη, βαλκανια, γεγονος, γερμανικα, γινει, γινεται, γκρινιαρης, γραφεια, δηλ, δημοσιο, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, δικη, δοξα, δωσει, δοθηκε, δωρο, ελβο, ευκαιρια, υπαρχει, εβδομαδα, ενιοτε, εποχη, επρεπε, επιτυχια, ερχονται, εταιρεία, ετων, ευρωπη, ευφυια, εφημεριδα, τεχνολογια, εχουμε και λεμε, ιδια, ιδιο, υποθεση, θεος, θυγατερα, ομιλια, ιουδας, ηρεμα, κυβερνηση, κειμενο, κυρια, κλιμακα, κογκρεσο, κομμα, λεηλασια, λεπτομερειες, ληψη, λουκετο, λογο, μεγαρο μουσικης, μηνες, μητσοτακης, μειωση, μυστικα, νοσοκομεια, προβάλλει, παντα, οπωσδηποτε, οχημα, ρηση, πολωνια, προβληματα, πρωτοπορια, ρολο, συζητηση, συνεχεια, συντηρηση, συγχαρητηρια, συμμετοχή, συρια, σιωπη, συχνοτητα, σχεδια, ταναγρα, τεμπη, τοις μετρητοίς, τρια, τριτη, τιτλος, υλοποιηση, υπουργειο μεταφορων, φυσικα, χηρα, χειροτερα, χωμα, group, αδυνατο, αφορμες, αμβροσιος, απατσι, ασφαλεια, super, ενωση, γνωσεις, helexpo, hellas, χωρα, ιδιαιτερα, υμνος, intracom, υπουργειο, κειμενα, κων, ληστες, lotus, πήχη, πωληση, spike, στην κ
Τυχαία Θέματα
Η Επανάσταση, 1821, -Διαξιφισμοί, Κ Φράγκο,i epanastasi, 1821, -diaxifismoi, k fragko