Η εκπληκτική 3D αναπαράσταση της εισβολής του άρματος στο Πολυτεχνείο-Βίντεο

Ο Υποπλοίαρχος ε.α.(Ε) Γιώργος Μαστρογεωργίου ΠΝ έχει δημιουργήσει μια εκπληκτική αναπάρασταση της εισβολής του άρματος μάχης στο Πολυτεχνείο. Η αναπαράσταση αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν εκείνη την νύχτα του Νοέμβρη του 1973. Δείτε το βίντεο διάρκειας 40 λεπτών, στο οποίο για πρώτη φορά μιλά ο οδηγός του άρματος μάχης που μπήκε στο Πολυτεχνείο. Μιλά και σχεδιάζει σε ένα χαρτί τον τρόπο με τον οποίο έγινε η εισβολή του άρματος μάχης.

Στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται μια αναπαράσταση μέσω τρισδιάστατων γραφικών της εισβολής του άρματος στο Πολυτεχνείο την 17η Νοέμβρη του 1973.Η αναπαράσταση αυτή

είναι προϊόν μιας έρευνας η οποία κράτησε αρκετά χρόνια και στην οποία παρατίθεται οπτικοακουστικό υλικό και μαρτυρίες που συμβάλουν στη πιστότητα της.

Τα σημεία που επικεντρώθηκε η έρευνα ώστε η αναπαράσταση να γίνει ακριβής, ήταν κατά πρώτον η λεπτομερέστατη ανάλυση των φωτογραφικών και κινηματογραφικών ντοκουμέντων, και κατά δεύτερον, η προσεκτική εξέταση των μαρτυριών που εμπεριείχαν τεχνικώς μοναδικά στοιχεία. Το στάδιο της τρισδιάστατης σχεδίασης όλων των στοιχείων, είτε ήταν κτίρια, οχήματα, είτε άνθρωποι και αντικείμενα ήταν μια πολύ χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία καθώς έπρεπε να γίνει για κάθε ένα από αυτά έρευνα σε όλο το υλικό για καλύτερη οπτική λήψη ή ενδεχομένως και για μια έγχρωμη εκδοχή ώστε να γίνει πιο ακριβής η σχεδίαση και μοντελοποίηση. Η πορεία αυτής της τρισδιάστατης αναπαράστασης εκτελείται με χρονολογική σειρά των γεγονότων και ανάμεσα στις γραφικές απεικονίσεις παρεμβάλλονται τα αντίστοιχα φωτογραφικά και κινηματογραφικά τεκμήρια ώστε να συμβάλουν στην πιστότητα της. Οι χρόνοι ακολουθίας των σκηνών σε συνάρτηση με την πραγματική τότε ώρα είναι κατά προσέγγιση. Με τη βοήθεια των τρισδιάστατων γραφικών ξεδιαλύνονται πλέον σημεία που είτε δεν είχαν ειπωθεί πότε είτε είχαν παρερμηνευτεί.

(Το παρόν βίντεο αποτελεί απόσπασμα μιας εργασίας η οποία στο σύνολο της θα παρουσιαστεί σε μελλοντικό χρόνο)

The post Η εκπληκτική 3D αναπαράσταση της εισβολής του άρματος στο Πολυτεχνείο-Βίντεο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολυτεχνείο-Βίντεο,polytechneio-vinteo