Η Χίος στο πόδι από την αιφνιδιαστική έναρξη εργασιών για τη δημιουργία νέας δομής προσφύγων

Ένταση στη Χίο όπου εκατοντάδες κάτοικοι έχουν  συγκεντρωθεί στην περιοχή Θόλος, όπου υπάρχει ο σχεδιασμός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για δημιουργία Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών.
Από τα μεγάφωνα των κοινοτικών γραφείων στα χωριά Συκιάδα και Λαγκάδα περί τις 6.00 το απόγευμα κάλεσαν σε συγκέντρωση, αφού υπάρχουν οι πληροφορίες ότι με τα πλοία της γραμμής αναμένονται τα ξημερώματα της Πέμπτης μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας.

Συγκεκριμένα με το πλοίο Ro-Ro Πελαγίτης που ξημέρωμα της Πέμπτης φτάνει στα Μεστά υπάρχει η πληροφορία ότι έρχονται βαριά μηχανήματα της

εταιρείας, καθώς και με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο της γραμμής που επίσης πρωϊνές ώρες φτάνει στο λιμάνι της Χίου.
Μάλιστα ήδη από τη Συντονιστική Επιτροπή ανακοίνωσαν ότι εκτός των κατοίκων των χωριών Συκιάδας- Λαγκάδας, οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι θα πάνε για να περιμένουν το πλοίο στα Μεστά.

Να σημειώσουμε ότι από την περασμένη Κυριακή έχουν ξεκινήσει βάρδιες περιφρούρησης στην περιοχή του Θόλους.
Ανακοίνωση από τη Ν.Ε. Χίου του ΚΙΝ.ΑΛ.

“Για άλλη μια φορά μετά από δύο χρόνια, η Χιακή κοινωνία βρίσκεται απέναντι από τον ωμό εκβιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργού Μηταράκη, οι οποίοι επέλεξαν σε μέρες γιορτινές να επιβάλλουν την στείρα πολιτική τους στο μεταναστευτικό με το ζόρι”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 6.30 μ.μ. η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του Κινήματος Αλλαγής.

“Έτσι μέσα στις επόμενες ώρες και μέρες η ανάδοχος εταιρεία κατασκευής της υπερδομής στο Θόλος με την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης θα κηρύξει έναρξη εργασιών”, σημειώνεται στην ανακοίνωση με τη ΝΕ του ΚΙΝ.ΑΛ. να ζητά “άμεσα να σταματήσει οποιαδήποτε κίνηση έχει προγραμματιστεί από τον υπουργό και να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και η βούληση του Χιακού λαού”.

The post Η Χίος στο πόδι από την αιφνιδιαστική έναρξη εργασιών για τη δημιουργία νέας δομής προσφύγων appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χίος,chios