«Η αποστολή Ελλήνων στο Σαχέλ πρέπει να περάσει από τη Βουλή»-Γ.Κατρούγκαλος

Ο πρώην ΥΠΕΞ και Τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος είναι σαφής για την ενδεχόμενη αποστολή ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Σαχέλ: «Είναι αυτονόητο ότι το θέμα πρέπει να έρθει προς έγκριση στη Βουλή». Ο κ.Κατρούγκαλος εξηγεί γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αντίθετη στην προοπτική αυτής της στρατιωτικής αποστολής.

Επισημαίνει τους κινδύνους και θεωρεί ότι η ελληνική κοινή γνώμη πρέπει να διαφωτιστεί για το τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή. Ο πρώην

ΥΠΕΞ απαντά στα ερωτήματα για τη στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ελληνογαλλικής συμφωνίας. Οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν όταν η συμφωνία συζητιόταν στη Βουλή έλεγαν ότι ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να εκφράσει τις ενστάσεις του αλλά να ψηφίσει ναι. Τίθεται το σχετικό ερώτημα στη συνέντευξη και απαντά.

Ο κ.Κατρούγκαλος μιλά για την κατάσταση στην Τουρκία και την αναλύει θεωρώντας ότι δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για άμεση κατάρρευση της οικονομίας της ,ούτε για αποχώρηση του Ερντογάν σήμερα.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

The post «Η αποστολή Ελλήνων στο Σαχέλ πρέπει να περάσει από τη Βουλή»-Γ.Κατρούγκαλος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα