Η απόλυτη εγκατάλειψη της αμυντικής βιομηχανίας δεν καλύπτεται με τις φιέστες και τα «βιντεάκια»

Τώρα που ο θόρυβος από τα χειροκροτήματα και τα «ζήτω» για τα Rafale και τις Belharra η απόλυτη αδιαφορία και απάθεια της κυβέρνησης για την ελληνική αμυντική βιομηχανία επανέρχεται στο προσκήνιο…

Πολλές κυβερνήσεις που προηγήθηκαν της σημερινής είναι κατηγορούμενες για λάθη, αστοχίες ,καθυστερήσεις και τελικά για τη σταδιακή απαξίωση της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας. Καμία όμως δεν έδειξε τόσο μεγάλη αδιαφορία για να μην πούμε απέχθεια για αυτή όσο η σημερινή κυβέρνηση!

Σύσσωμη η αντιπολίτευση με αφορμή τον «αναπτυξιακό

νόμο» που ψηφίστηκε χθες βράδυ στη Βουλή επιτέθηκε στην κυβέρνηση για όσα ΔΕΝ κάνει στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης ο νόμος που ψηφίστηκε είναι το «νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας»! Σ΄ αυτό δεν περιλαμβάνεται ούτε μία λέξη για την αμυντική βιομηχανία, η οποία αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως «μαύρη τρύπα» κι όχι ως τομέας της οικονομίας που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη.

Ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσας είπε πολλά χθες στην ομιλία του στη Βουλή για την ΕΑΒ, που βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και ουδείς ασχολείται σοβαρά.

Ο τομέας Άμυνας του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε την κατάθεση ερώτησης βουλευτών του κόμματος για τα ΕΑΣ, στην οποία θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα για την περιβόητη «μετεγκατάσταση» που είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά και για την απαξίωση της εταιρείας.

Το θέμα της εγκατάλειψης της αμυντικής βιομηχανίας έθεσε και ο απόστρατος αξιωματικός και βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης στην ομιλία του χθες στη Βουλή.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα ενισχύει τις αμυντικές βιομηχανίες…άλλων χωρών! Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε δημοσίως τον Έλληνα ομόλογο της για τις 2.200 θέσεις εργασίας που διασφαλίσαμε για την επόμενη 5ετία στα γαλλικά ναυπηγεία! Για τα δικά μας υπάρχει κάποια σκέψη σωτηρίας; Καιρό έχουμε να ακούσουμε νέα από το υπουργείο Ανάπτυξης που μέχρι τώρα «τα ΄χει σώσει» αρκετές φορές με δηλώσεις.

Το χειρότερο όλων είναι ότι η κυβέρνηση δε δείχνει απολύτως καμία διάθεση να αλλάξει ρότα σ ΄   ότι έχει να κάνει με την πολιτική της στην αμυντική βιομηχανία. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι θα της ήταν πολύ βολικό να την ξεφορτωθεί γρήγορα και χωρίς να δίνει και ιδιαίτερη σημασία στο τίμημα του ξεπουλήματος. Το παράδειγμα της ΕΛΒΟ είναι σχετικά πρόσφατο.

Καλές οι φιέστες και τα βίντεο για τις νέες αγορές που έκανε η κυβέρνηση ,αλλά δεν εξασφαλίζουν τίποτα αν παράλληλα δεν αλλάξουμε τακτική και δεν προσπαθήσουμε να αναστήσουμε την αμυντική μας βιομηχανία για να μπορέσουμε να παράξουμε ότι μπορούμε. Αντί να σχολιάζουμε με έπαρση και ειρωνία τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ερντογάν να φτιάξει «εθνικό αεροσκάφος» ας ασχοληθούμε με τα μαύρα μας τα χάλια! Μπορεί ο Ερντογάν να μην καταφέρει να φτιάξει ποτέ τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος αλλά στα σχεδόν 20 χρόνια που είναι στο τιμόνι της Τουρκίας, έφτιαξε αμυντική βιομηχανία.

The post Η απόλυτη εγκατάλειψη της αμυντικής βιομηχανίας δεν καλύπτεται με τις φιέστες και τα «βιντεάκια» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα