Η απάντηση Μητσοτάκη για το «Μητσοτάκης γιοκ» από Ερντογάν: Ίσως αλλάξει γνώμη

Μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Σε συνέντευξη στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και τις πρόσφατες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ερωτώμενος για τη δήλωση Ερντογάν κατά την οποία ο Τούρκος Πρόεδρος δεν πρόκειται να του ξαναμιλήσει, απάντησε:

«Όταν έστειλαν μετανάστες στα σύνορά μας και τα φυλάξαμε αποτελεσματικά, έλεγε τα ίδια. Ίσως αλλάξει γνώμη. Είμαστε γείτονες, πάντα πρέπει να μιλάμε μεταξύ μας.

Αν ο πρόεδρος Ερντογάν πιστεύει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία μας τότε κάνει λάθος. Πήγα στην Κωνσταντινούπολη είδα τον Ερντογάν, πίστευα ότι είχαμε μια καλή συνάντηση, όμως έπειτα οι υπερπτήσεις συνέχισαν. Και αυτό είναι απαράδεκτο. Θα βάζω αυτό το θέμα όπου και όποτε μπορώ μέχρι η Τουρκία να αλλάξει πολιτική».

Όταν του επισημάνθηκε ότι αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν Σουηδία και Φινλανδία με τη Ρωσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Αντιμετωπίζουμε υπερπτήσεις πολλά – πολλά χρόνια. Πολλοί συνάδελφοι από Σουηδία και Φινλανδία ξέρουν πως είναι αυτό. Πιστεύω ότι είναι λάθος το ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ για το εθνικό της συμφέρον. Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχυθεί με τις δύο χώρες. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε τώρα είναι πολιτική αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είμαστε ποτέ αυτοί που δημιουργούμε τις εντάσεις».

Σχετικά με την Ευρώπη και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Είναι ένα ιστορικά κομβικό σημείο. Μια ολόκληρη περίοδος που ξεκίνησε το 1990 με την κατάρρευση του κομμουνισμού τελειώνει σήμερα. Η Ευρώπη αλλάζει, επέβαλλε σκληρές πρωτόγνωρες κυρώσεις στη Ρωσία. Ο πόλεμος σπρώχνει την Ευρώπη να σκεφτεί καλύτερα την ευρωπαϊκή ενεργειακή αυτονομία της οποίας ήμουν υπέρμαχος πριν ακόμα τον πόλεμο. Πρέπει να επικεντρώσουμε στις Ανανεώσιμες. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι κλειδί».

The post Η απάντηση Μητσοτάκη για το «Μητσοτάκης γιοκ» από Ερντογάν: Ίσως αλλάξει γνώμη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα