«Η αναβάθμιση των Leopard και άλλα παραμύθια»! Ο Κ.Φράγκος στους Διαξιφισμούς

Γράφει ο

Κώστας Φράγκος

Διαξιφισμοί 

28η Οκτωβρίου 1940

 

Το Μέγα Έπος της Νεώτερης Ελλάδας, του Ελληνικού ΛαούΟι Έλληνες με πρωτοφανή ομοψυχία, ομόνοια και πάθος πολεμούν κατά των φασιστών εισβολέων Το 1936 με ένα, κραυγαλέα, νόθο δημοψήφισμα, ο στρατηγός – δικτάτορας Κονδύλης επανάφερε την, με τα τόσα δεινά, που επεσώρευσε η βασιλική δυναστεία, και εγκατέστησε στο
θρόνο τον Γεώργιο Β΄. Ο Βασιλεύς μη επιδείξας ουδεμία ευαισθησία στον δόλιο τρόπο που επανήλθε, ορκίζεται στο Σύνταγμα το οποίο μέσα σε ένα χρόνο το παραβιάζει ωμά κηρύσσοντας δικτατορία υπό τον Ιω. Μεταξά.Τα τύμπανα του πολέμου και τα ποδοβολητά των αλόγων του εχθρού ακούγονται ηχηρά. Την VIII Μεραρχία Ηπείρου διοικεί ένας φοβερός πατριώτης, ήρως πολέμου, έντιμος μαχητής. Ο Υποστράτηγος Χαράλαμπος Κατσιμήτρος.Οι εντολές Αρχιστράτηγου: Σε περίπτωση, της αναμενόμενης, Ιταλικής επιθέσεως, άμυνα επί των συνόρων και, στη συνέχεια, βαθμιαίος υποχωρητικός ελιγμός μέχρι την α’ γραμμή άμυνας, νοτίως (Έμεναν, εκτός, στη διάθεση του επιτιθεμένου Ιωάννινα, Άρτα και άλλες Ηπειρωτικές πόλεις.)Η επίθεση εκδηλώθηκε την 28η ΟκτωβρίουΠροηγήθηκε η αιφνίδια επίσκεψη, νύκτωρ, του Ιταλού Πρέσβη Γκράτσι για την επίδοση του τελεσίγραφου. 

Η Πρωθυπουργική οικία ήταν στη Κηφισιά η οποία εφρουρείτο από ένα χωροφύλακα ιστάμενο παρά την εξώπορτα. Ο αείμνηστος Ι. Μεταξάς δέχθηκε τον Πρέσβη που του παρέδωσε το λακωνικό τελεσίγραφο και απάντησε, γαλλιστί, «Alors, c’est la gnerre». Αυτό είναι το ιστορικό ΟΧΙ που κραύγασε ο Πρωθυπουργός. 

Το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς και όχι ο Ελληνικός Λαός που εκοιμάτο εκείνη την ώρα. Ο Πρωθυπουργός όμως μίλησε εκπροσωπών το σύνολο του Ελληνικού που τον χειροκρότησε γιατί εξέφρασε το πνεύμα του.Ο Παλαμάς μήνυσε: «Μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του 21» Και, όντως, οι μαχητές της VIII Μεραρχίας μέθυσαν αντιμετωπίζοντας με ηρωϊσμό και άμεση αντεπίθεση τους πάνοπλους εισβολείς. Ο Κατσιμήτρος έκλεισε μάτια κι’ αυτιά στα σχέδια του κέντρου και όπως το πρόσταζε η ψυχή του και το φρόνημα των μαχητών του, αντεπετέθη τρέποντας σε φυγή τους Ιταλούς. Όπως γράφουν οι ιστορικοί, ταραχή κατέλαβε το Επιτελείο για την απειθαρχία, την ανυπακοή, απειλήθηκαν στροτοδικεία, αλλά ο Κατσιμήτρος απτόητος. Έτρεψε τους φασίστες σε φυγή και έκανε το ΚΑΛΠΑΚΙ, το δεύτερο Μαραθώνα. Ο Ελληνικός Στρατός, δοξάσθηκε στα πέρατα της γής.

Σταματώ εδώ γιατί δεν είμαι ιστορικός

Μετά την απελευθέρωση που ήταν έργο του Ελληνικού Λαού  και των Αντιστασιακών Οργανώσεων παντός χρώματος, η Κυβέρνηση που σχηματίσθηκε από τους επανελθόντες πολιτικούς εξ Αιγύπτου (που το 1941 την «κοπάνησαν» αφήνοντας τον Λαό στη τύχη του και τη Χώρα κάτω από την μπότα και την κτηνωδία των ΝΑΖΙ) και εγχώριους «εθνικόφρονες» ένιοι των οποίων μαυραγορίτες και δωσίλογοι, ο ήρωας Κατσιμήτρος παραπέμφθηκε στο Στρατοδικείο για δωσιλογισμό και καταδικάσθηκε. Γιατί; Διότι στην αρχική Κυβέρνηση Τσολάκογλου έσπευσε να βοηθήσει τον χειμαζόμενο Λαό αναλαμβάνοντας ολίγους μήνες το Υπουργείο Εργασίας. Ντροπή στους παληανθρώπους που το έκαναν. Οι ξένοι προστάτες με άφρονες ντόπιους έστησαν τον Εμφύλιο. Ο Κατσιμήτρος απεκαταστάθη πολύ αργότερα. Στην Ελλάδα παρουσιάσθηκε το εξής φρικτό φαινόμενο. Γόνοι δωσίλογων και καταδικασθέντων προδοτών της Κατοχής έγιναν Πρωθυπουργοί και Υπουργοί!! Αντιστασιακοί ήρωες κατεδικάσθηκαν σε θάνατο. Οποίο όνειδος! Σήμερα έχουμε εν όψει μία παρόμοια ιταμή απειλή που πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε με ενότητα, ομοψυχία, παραμερισμό των κομματικών μικροψυχιών. 

Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,

ζυγόν δουλείας, ας έχωσι·

θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία

Α. Κάλβος (Ωδαί)

Οι Ελληνικές ΕΔ διαθέτουν αρετή και τόλμη. Ας επιδείξουν το ίδιο οι πολιτικοί. 

Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις

εκεί που πάει να σκύψει

με το σουγιά στο κόκκαλο

με το λουρί στο σβέρκο

ΝΑ ΤΗ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ‘ΞΑΡΧΗΣ

κι αντριεύει και θεριεύει

και καμακώνει το θεριό

με το καμάκι του Ήλιου

(Γιάννης Ρίτσος Ρωμιοσύνη)

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου, Ζήτω το ΟΧΙ, ζήτω ο Ελληνικός Λαός που ανθίσταται.Συγχωρείστε μου την εμμονή μου σε κάτι. Ο Μεταξάς εφρουρείτο στην ερημιά, τότε, της Κηφισιάς από ένα χωροφύλακα. Διαπιστωμένο. Σήμερα, στο πολύβουο αυτό προάστιο, λίγο πιο πέρα από την οικία Μεταξά, ο τ. Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς φρουρείται από 12 αστυνομικούς + 2 μοτοσυκλετιστές + 2 περιπολικά. Το ίδιο συμβαίνει και στους άλλους δύο τ. Πρωθυπουργούς! Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία και η Δημοκρατία. Ακόμη και λίγο φιλότιμο….. 

Ιταμοί

Οι βάρβαροι εξ Ανατολών

(Οι ουδέν προσφέραντες στον πολιτισμό)

 

Φόρεσαν, λέει ο κ. Ερντογάν, τις πανοπλίες τους και είναι έτοιμοι να εισβάλλουν νύκτωρ. Με το καλό να έλθουν….Για να δούμε όμως μερικούς χαρακτηρισμούς σπουδαίων προσωπικοτήτων της Δύσης που πρέπει να τους μελετήσουν οι σημερινοί Ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που «χαϊδεύουν» τους βάρβαρους Τούρκους. Τίνος ένεκεν εξανέστη η Κρήτη; Διότι ο Θεός έπλασεν αυτόν τον κάλλιστον τόπον της Οικουμένης, οι δε Τούρκοι τον ανέδειξαν αθλιέστερον; (Επανάσταση Κρητών 1866)

 Βίκτωρ Ουγκώ (Γαλλ.)

Εύχομαι η Ευρώπη ν’ αφήσει τη Ρωσία να καταστρέψει την Τουρκία, λίγο, όχι πολύ, όσο χρειάζεται για να είναι δύσκολο να τη βρει κανείς μετά χωρίς συσκευή κατάδυσης.

 (MARK TWEIN Αμερικάνος)

Οι Τούρκοι είναι η οργή του Θεού

Μαρτ. Λούθηρος (Γερμανός)

Ότι είναι ο νους για τον άνθρωπο, είναι η Ελλάδα για την Οικουμένη

Γκαίτε (Γερμανός)

Γνωρίζουν τα παραπάνω οι σημερινοί Ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που χαϊδεύουν τον απολίτιστο χυδαίο βάρβαρο; 

Υπάρχουν και όρια…..

Καλλίτερα να σε μισούν οι Τούρκοι

παρά να σ’ αγαπούν οι Γερμανοί

Κροατική παροιμία

 

Η πείρα μας έχει διδάξει ότι κάθε φορά που έχει η Χώρα αμυντικά  προβλήματα, που τα δημιουργούν οι εξ Ανατολών προστατευόμενοι και βρίσκεται σε κίνδυνο, ξεφυτρώνουν διάφοροι τυχοδιώκτες και τυχάρπαστοι «πατριώτες» – λαμόγια που προθυμοποιούνται να τη σώσουν πασάροντας οπλικά συστήματα που δεν αναγκαιούν. Το είδαμε κατά την 8ετία 1996-2004. Δεν θα σας κουράσω αναφέροντας τα. Τα γνωρίζετε……Σήμερα, που υφίστανται τόσες σοβαρότερες εκκρεμότητες (πχ. ΕΑΒ, κορβέτες, εκσυγχρονισμός Ε/Π APACHE, συντήρηση αξιοποίηση C-27J, NΗ – 90, εκσυγχρονισμός F-16, κα) επιχειρείται να προωθηθεί ο αναγκαίος πιθανόν, αλλά πολύ πίσω στις προτεραιότητες, εκσυγχρονισμός των αρμάτων LEO. Πιέζει, λένε, η Γερμανία η οποία και εισέπραξε τον όγκο των αμυντικών δαπανών κατά την προαναφερθείσα περίοδο, που παράλληλα, μας άρμεγε με τη SIEMENS. Βρίσκεται, όπως ακούγεται, ευήκοον ους και στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου. Πρόκειται για ψιλό ποσό των 2,5 δις €, αρχικάΥπενθυμίζω ότι η Γερμανία είναι ο βασικός προμηθευτής πολεμικού υλικού της Τουρκίας!Ο Ελληνικός λαός δέχθηκε, άνευ διαμαρτυριών, Πρωθυπουργικές αποφάσεις για τα RAFALE – Φρεγάτες. Δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθή άλλες αμφιλεγόμενες αποφάσεις ΑΝΩΘΕΝ. Αυτά.Οφείλω όμως, για να μην το φάει η λησμονιά, να υπενθυμίσω την οικτρή συμπεριφορά και το υβρεολόγιο εκπροσώπων Γερμανών, για το ίδιο θέμα, κατά Ελλήνων αξιωματικών της ΓΔΑΕΕ προ μηνών. Τι έγινε μ’ αυτό το θέμα; Πώς αντέδρασε το ΥΕΘΑ; Διαμαρτυρήθηκε στους Γερμανούς; Κήρυξε τους κυρίους αυτούς ως persona non grata ή άφησε το θέμα να ξεχαστεί; Ξανά δώσε Κ… στους Γερμανούς;Υποθέσατε ότι στην περίπτωση ίδιας συμπεριφοράς Ελλήνων σε υπηρεσία της Γερμανίας, στο Βερολίνο, κατά Γερμανών υπερήφανων αξιωματικών, απογόνων της Βέρμαχτ, τι χαμός θα γινόταν.Οι Έλληνες αξιωματικοί; Υπερήφανοι απόγονοι των μαχητών του 40 και της Ελληνικής Αντίστασης, είναι υποχρεωμένοι (υπό τίνος) να καθυβρίζονται και να ταπεινώνονται από Γερμανούς εκπροσώπους της ΚMW ή της ΡΑΪΝΜΕΝΤΑΛ. Εδώ χρειάζεται να δοθή απάντηση. 

Σημ. 1. Τα Τ/Θ MARDER που μας διαθέτουν οι Γερμανοί από τις αποθήκες τους (ΣΣ Δεν γνωρίζω αν πληρώσουμε γι’ αυτά….) πόσα εκατομμύρια θα ρουφήξουν, προσεχώς, για ανταλλακτικά;

2. Όσον αφορά το παραμυθάκι ανέγερσης εργοστασίων για τις εργασίες αναβάθμισης σε περιοχή Αν. Μακεδονίας ας μη μασήσουμε. Υπάρχουν στην Ελλάδα, τουλάχιστον τρία (3) στρατιωτικά εργοστάσια, υψηλού επιπέδου, (301,304,308) που μπορούν να διεκπεραιώσουν τον εκσυγχρονισμό, όταν έλθει η ώρα του, πολύ φθηνότερα. 

3. Για μία δίκη για την προμήθεια των LEO που άρχισε τον Μάιο και εκκρεμεί ακόμη και για μια άλλη υπόθεση – καυγά μιζοληπτών για την προμήθεια, που έγινε στην Ελβετία θα γράφω προσεχώς. 

Ω, τλήμων Χώρα!

Η Τουρκία εκτόξευσε, επιτυχώς βαλλιστικό πύραυλο 600 κ… βεληνεκούς. Μεγάλη επιτυχία της Αμυντικής της βιομηχανίας.Η Ελλάδα της οικογενειοκρατίας, της διαφθοράς, της ρουσφετολογίας και της ασθενούς αξιοκρατίας δεν δύναται να συντηρήσει τα πολύτιμα μεταγωγικά της αεροσκάφη C-130 και θέλει να φέρει Γερμανούς για τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων της. Ζήτω το Έθνος!

Οι ΕΔ στην Κοινωνική Υπηρεσία

Αεροδιακομιδές Μηνός Σεπτεμβρίου 2022

Αρ.

Ασθ.

Ώρες Πτ.

Στρατός

16

23

47

ΠΝ

1

1

7

ΠΑ

92

128

234

Χρησιμοποιήθηκαν, φυσικά, πολεμικά μέσαΔεν γνωρίζω αν συμμετείχαν τα C-130

Ορθή παρατήρηση Στρατηγού Κων. Ζαζιά

Με άρθρο του (MILITAIRE 8/10) καταλήγει ότι η Ελλάδα πρέπει ν’ απασχολείται, πρωτίστως, με την αντιμετώπιση της Τουρκικής και όχι την κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας. Συμφωνώ.Ο τ. ΥΠΕΞ κ. Γ. Κατρούγκαλος κατήγγειλε (KONTRA 15.10) ότι η Ελλάδα έχει στείλει στην Ουκρανία περισσότερο από τη την Γαλλία ή Γερμανία – Αντιπολιτευτική Κορώνα ή ισχύει; Ουδέν κυβερνητικό σχόλιο…

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Ακαδημαϊκός

 

Πάσα επιστήμη, χωριζομένη αρετής πανουργία φαίνεται. 

Πλάτων

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη, πανηγυρικώς, Ακαδημαϊκός, Αθάνατος!Επεκράτησε των κ. Γιαννίτση, Αλογοσκούφη και της κ. Κατσέλη. Το σχόλιο των ΝΕΩΝ (15.10): Ως Ακαδημαϊκός πλέον είναι κάτι ανάμεσα σε Ζολώτα (1952) Κανελλόπουλου (1959) και Τσάτσο (1961).Έπεται, προσεχώς, η υποψηφιότητα των κ. Ε. ΒενιζέλουΑπό τα πάμπολλα σχόλια που αφιερώθηκαν στην εκλογή τού κ. Π. Παυλόπουλου σας προσφέρουν ένα μόνο. Αυτό του κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ κ. Στ. Παραστατίδη «Ο κ. Π. Κ., στα δικά μου μάτια, συμβολίζει τη διαπλοκή (βασικός μέτοχος), τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος, τον παλαιοκομματισμό, τη σπατάλη (διπλασιασμός δαπανών δημοσίου) και, συνοψίζοντας, την οικονομική και ηθική χρεωκοπία του 2009» Ζήτω το Έθνος.

 Γεμίστε τις μπαταρίες σας

Με αισιοδοξίαΠάμε καλά, πολύ καλά. Βλέπουμε την Ελλάδα μας ν’ αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Έτσι τουλάχιστον προκύπτει από τα γεγονότα, δραστηριότητες και δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τ. Π.τ.Δ., νυν Ακαδημαϊκός (15/10).

Οι απαιτήσεις της Ελλάδος κατά της Γερμανίας είναι πάντοτε, νομικώς, ενεργές. Σχόλιο: Μετά 80 χρόνια από την ναζιστική πανούκλα, την ληστεία της Χώρας,  το υποχρεωτικό δάνειο, τις καταστροφές, τα εγκλήματα, τις εκτελέσεις, ο σοφός καθηγητής και επί 10ετίες πολιτικός, μας πληροφορεί ότι οι απαιτήσεις μας είναι ενεργές. Πως τις διεκδικήσαμε; Με τεμενάδες, δωσιλογισμούς, καλή συνεργασία; Οι ευθύνες είναι μεγάλες, πολύ μεγάλες γιατί οι Γερμανοί όχι μόνο μας έγραψαν στα κατύματα των αιματοβαμμένων μποτών τους αλλά συνέχισαν, αδιάντροπα και με την ανοχή των πολιτικών, να μας απομυζούν και να εκμαυλίζουν τον Ελληνικό Λαό. Τώρα έρχονται ορεξάτοι, ντε και καλά, να μας επιβάλουν μη αναγκαίο εκσυγχρονισμό αρμάτων για να εισπράξουν μερικά δις €. Θα το πετύχουν; 

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη (29/9)

Οι Έλληνες είναι οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο!!! Γιατί; Διότι κυριαρχεί η ασυδοσία, η ατιμωρησία, η ακρίβεια, η οικογενειοκρατία, διαφθορά! Μας έχει πει πολλές φορές αυτό το ποιηματάκι στα 40 χρόνια που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή. Προσθέτω ότι ευτυχέστεροι είναι αυτοί που τους επιδοτούσε η SIEMENS.  

Φασόλια από την Κιργιζία, ζάχαρη από την Μαγαδασκάρη κρέας από την Μποτσουάνα, πατάτες από την Αίγυπτο, λεμόνια από την Αργεντινή….. 

(Εστία 15/10)

Ο ΥΦΕΘΑ κ. Ν. Χαρδαλιάς

Αεικίνητος και άριστος «παίκτης» στις δημόσιες σχέσεις αφού δεν άφησε, εδώ κι΄ενταύθα. Μονάδα χωρίς να την επιθεωρήσει, επεξέτεινε την δραστηριότητα του στις ΗΠΑΕκεί επισκέφθηκε

– Ναυτική Ακαδημία ΗΠΑ (Ουάσιγκτον)

– Σχολή Αξιωματικών WEST POINT

– Διεύσδυσε στα «σκοτεινά» δωμάτια του Πενταγώνου και του STATE DEPARTMENT ένθα τον υποδέχθησαν αρμόδιοι Αξιωματούχοι. 

– Για επαφές με Ελληνοαμερικάνικα στοιχεία δεν αναφερόμαστε. Δεκάδες….. 

– Εγκαινίασε το Ελληνικό Περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης Οπλικών Συστημάτων AUSA 2022. 

Σίδερα στα πόδια του…….

Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος

Διαπρέψας στο ΥΕΘΑ επί Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων ετοιμάζει κόμμαΜη διασταυρωθείσες, εισέτι, πληροφορίες φέρουν ότι εκδήλωσαν επιθυμία να συμπαραταχθούν μαζί του τ. Αρχηγοί Επιτελείων και ανώτατοι Αξιωματικοί της εποχής εκείνης. Βουρ και καλή επιτυχία. 

Ανάπτυξη

Ρέκτης και ανήσυχος βουλευτής της ΝΔ παρασυρθείς από τον άνεμο της δημιουργίας και της ανάπτυξης που φυσά στον Τόπο απεφάσισε να ασχοληθεί με επιχειρήσεις, παράλληλα με τα υψηλά βουλευτικά του καθήκοντα Ίδρυσε προς τούτοις εταιρεία με κεφάλαιο 5000€ και έλαβε δάνειο 6,5 εκ. € και τιμής ένεκεν, κρατική επιδότηση 4,5 εκ. € από το Υπουργείο Ανάπτυξης του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη. Ζήτω το Έθνος

Στρατιωτική Δικαιοσύνη

Ασήκωτα παράπονα απεύθυνε η Ένωση Δικαστικών Στρ. Δικαιοσύνης στο ΥΕΘΑ. Λόγος; Το ΥΕΘΑ δεν εφαρμόζει διάταξη του Συντάγματος (άρθρο 96) που τους αφορά.Καλό είναι κανείς να προσέχει ώστε να μην έχει παρτίδες με κανένα είδους Δικαιοσύνης. Δεν ξέρει τι θα προκύψει. Προσωπικά, υπέστηκα μια τέτοια ταλαιπωρία, ων εντελώς αθώος, όπου στάλθηκα στο εδώλιο από ένα άθλιο υφυπουργό και ένα αθλιότερο, εγκάθετο της τότε Κυβέρνησης, ανακριτή. Παλαιότερα, όταν η Στρ. Δικαιοσύνη έπαιρνε εντολές από την Διοίκηση κυκλοφορούσαν διάφορα τσιτάτα. Σας τα παρέχω προς ψυχαγωγία. Η Δικαιοσύνη αποδίδει δικαιοσύνη όπως μια στρατιωτική μπάντα αποδίδει Mozart

Ζωρζ Κλεμανσώ

Το Στρατοδικείο δεν είναι πραγματικό Δικαστήριο αλλά δικαστική Επιτροπή εξαρτώμενη από την Εκτελεστική εξουσία. Οι στρατοδίκες δεν είναι δικαστές αλλά αντίδικοι των κατηγορουμένων και η δίκη δεν είναι δίκη, αλλά διαδικασία σκοπιμότητος και δεν αποβλέπει στην απονομή Δικαιοσύνης. 

Ι. Μεταξάς

Αναβάθμιση 38 παλαιών F – 16

H ΠΑ, ορθώς, απεφάσισε την ταχεία αναβάθμιση και των 38 F-16 Block 50 στα επίπεδα των F16 – Block 52+ και Block 52 Advanced. Απεστάλη, ήδη, σχετική LOR από το ΥΕΘΑ στην USAF, για εκκίνηση διαδικασιών. Θα περάσει σύντομα ο χρόνος που η ΠΑ θα έχει ένα στόλο υψηλής στάθμης στα F-16. Αρκεί να μην μας «κάνει» πριν ο παραληρών Ερντογάν. Όσον αφορά τα F-35 φαίνεται να «δένει το γλυκό» αφού την γραμμή παραγωγής της LOCKHEΕD – MARTIN την επισκέφθησαν, στη σειρά, ΥΕΘΑ, Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΑ.Πέραν αυτών ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης θεάθηκε εισερχόμενος στο simulator του F-35 στην Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σημαδιακό…….

Έκθεση πολεμικού υλικού AUSA (ΗΠΑ) 2022

Μεγάλο εκθεσιακό πανηγύρι στην Ουάσινγκτον DC33.000 επισκέπτεςΣυμμετοχή της Ελλάδας με 15 εκθεσιακά περίπτερα υπό την αιγίδα της ΓΔΑΕΕ.: THEON SENSORS, SLYTALYS, ELCON, MILTECH, AKMON, ELFON, AEROSERVICES, SAS, EAΣ κ.α.Την κορδέλα έκοψε ο ΥΦΕΘΑ κ. Ν. Χαρδαλιάς. Σημείωσα τις παρουσίες Γεν. Διευθυντή Εξοπλισμών, Ναυάρχου κ. Αλεξόπουλου, Υπαρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού κ. Γ. Κάλλη Προέδρου ΣΕΚΠΥ κ. Τ. Ροζολή, Προέδρου Ε.ΕΑΕΑ κ. Ν. Παπάτσα.Καλή είναι η αιγιδα της ΓΔΑΕΕ (ΥΕΘΑ) αλλά τις Ελληνικές, Κρατικές Βιομηχανίες, πρέπει να περάσουν την καταιγίδα που τους έριξε στο κεφάλι η κρατική αδιαφορία. Η εικόνα των περιπτέρων Ιδιωτ. Εταιρειών από Λ. καλή έως άριστη. Και του χρόνου!

H ΤΗΕΟΝ SENSORS

Η εταιρεία βρήκε ευκαιρία με την συμμετοχή της στην Έκθεση για αναζήτηση συνεργασιών. Ανήγγειλε την υπογραφή συμφωνίας με την ΕΟΤΕ για περαιτέρω προώθηση συμπαραγωγής συστημάτων νυκτερινής σκοπεύσεως για Κράτη Αμερικής και Ε.Ε. Και εις άλλα. 

Τι μας λέει ο κ. Καθηγητής

Ο κ. Αλέξης Ηρακλείδης είναι ομότιμος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και επίλυσης συγκρούσεων στο Πάντειο ΠανεπιστήμιοΔημοσιεύει, περιοδικά, άρθρα για την Ελληνοτουρκική κρίσηΠληροφορήθηκα, χωρίς να μπορέσω να το επιβεβαιώσω ότι περνάει να πιεί καφέ και από το Κυβερνητικό Μέγαρο (Μαξίμου).Την 7/10 εμφανίσθηκε στα ΝΕΑ με ένα μακρύ άρθρο στο οποίο παίρνει θέσεις στα της κρίσης.

Μας λέει:

– Η παρούσα συγκυρία δεν είναι κατάλληλη για διάλογο και διαπραγματεύσεις. Το μόνο ρεαλιστικό είναι να πέσουν οι τόνοι (ΣΣ. Απ’ αυτόν που τις ανεβάζει, φυσικά)

– Επιχειρείται η διατήρηση υψηλών τόνων για ν’ αποσπάται η προσοχή από εσωτερικά προβλήματα (ΣΣ. Εδώ δε παρατήρησα ότι ο κ, Καθηγητής δεν αναφέρει, ως οφείλει, ότι η λύσσα και οι απειλές ακούγονται από τη μία πλευρά. Όχι ίσα κι΄ όμοια). 

Και συμπληρώνει:

Η αποτρεπτική ικανότητα με τους συνεχείς εξοπλισμούς είναι οικονομικά δυσβάστακτη και θα γονατίσει και πάλι τη χώρα οικονομικά και επιπλέον οδηγεί σε μιλιταριστική νοοτροπία και ανεξέλεγκτη κούρσα των εξοπλισμών. Όσο για το διεθνές δίκαιο είναι πειστικό ως επιχείρημα εφόσον τηρείται απαρέγκλιτα από την Ελλάδα, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει σε δύο από τις έξι διαφορές του Αιγαίου: στο εθνικό εναέριο χώρο που αντί έξι μίλια που έπρεπε να είναι, είναι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, στα δέκα μίλα και στην εναέρια κυκλοφορία που η Αθήνα, κατά παράβαση πάλι του διεθνούς δικαίου, ζητάει σχέδια πτήσης από τα τουρκικά πολεμικά. Μάλιστα αυτές οι δύο ελληνικές παρανομίες είναι που οδηγούν στις τουρκικές υπερπτήσεις, επανδρωμένες ή με drones, αλλιώς θα σταματούσαν και θα σταματούσαν και οι πολυδάπανες δικές μας καταδιώξεις. (SIC)

Παρακαλώ ξαναδιαβάστε το. Ο κ. Καθηγητής «τα ρίχνει» στην Ελλάδα κανονικά. Κατηγορεί την «έρημη Χώρα» ότι κάνει παρανομίες και εξαγριώνει τους Τούρκους στις υπερπτήσεις. Τίποτα δεν λέει για την 1η Στρατιά των Τουρκικών παραλίων, με σύγχρονο εξοπλισμό και τα 200 αποβατικά. Κάποιος πρέπει ν΄ απαντήσει στον κ. Καθηγητή ή, αν χρειάζεται να του σφίξει τα λουριά. ΣΣ. Το άρθρο έτυχε ευρείας αναδημοσίευσης στα τουρκικά ΜΜΕ

 

Αχ, φρατέλοι Ιταλοί τι μας κάνατε…..

Μας βγάλατε ξανά στην βιτρίνα τον κ. Μπερλουσκόνι (87) ο οποίος εμφανίσθηκε στητός, πλήρως ψιμυθιωμένος με πρόσωπο αρυτίδωτο, με μαλλί πίσσα και χαμόγελο μούμιας Ραμσή Β’.Ανεθάρρυσαν, ενθουσιάσθηκαν ντόπια φαντάσματα, όζουσες από πτωμαΐνη πολιτικές «προσωπικότητες» που άρχισαν ν΄ αρθρογραφούν και να επιζητούν θέση στα ψηφοδέλτια. Οι αρχηγοί θα ενδώσουν; Γιατί δεν ξεκαθαρίζουν τη σαβούρα, φθάνει πια…….

Ήθελα να ξέρω κ. Θεοδωρικάκο…..

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεκόπη από δύο (2) μοτοσικλετιστές Αστυνομικούς επί 10΄ την Κυριακή, 16 Οκτ. ώρα αιχμής επιστροφής (1800), στη διασταύρωση Χαρ. Τρικούπη – Βενιζέλου, Ν. Ερυθραία, για να περάσει, αλαζονικά, ένας πολιτικός ή Αξιωματούχος της οικονομοπολιτικής Ελίτ. Διήλθε λοιπόν, αυτός ο ουτιδανός, θριαμβευτικά με LUX αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια και συνοδευόμενο από ακόμη δύο αστυνομικά οχήματα ενώ το πλήθος των αγανακτισμένων πολιτών κορνάριζε και φασκέλωνε. Αυτή είναι η Δημοκρατία κ. Πρωθυπουργέ αλά Αμέρικα Λατίνα; Η δουλοπρεπής συμπεριφορά κ. Υπουργέ  ενώ έχετε….φτύσει κυριολεκτικά την αστυνόμευση των πολιτών σας χαρακτηρίζει, όπως των προηγηθέντων συναδέλφων σας. Οι μοτοσικλετιστές έπρεπε να ελέγχουν τον αυτοκινητόδρομο όπου δεν υπήρχε κανείς. 

The post «Η αναβάθμιση των Leopard και άλλα παραμύθια»! Ο Κ.Φράγκος στους Διαξιφισμούς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
leopard, leopard, ντορα μπακογιαννη, αγανακτισμενοι πολιτες, ελλαδα, δημοψηφισμα 2015, συνταγμα, viii, ιωαννινα, στρατος, αιγυπτος, ναζι, τσολάκογλου, υπουργοι, ρωμιοσύνη, σαμαρας, νατο, κρητη, ρωσία, νους, εκκρεμότητες, εαβ, apache, leo, siemens, δις, rafale, οφείλω, γδαεε, υεθα, κων, kontra, γαλλια, ΠΑΣΟΚ, χρεωκοπια, ηπα, west, νεα δημοκρατια, εταιρεία, mozart, block, usaf, θεσσαλονικη, sas, γεν, ΓΕΣ, συμμετοχή, αθηνα, μμε, ψηφοδελτια, βενιζελος, lux, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, εθνος, χρεοκοπια, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μπερλουσκονι, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, κοινωνικη συμφωνια, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, τσολάκογλου, μιλα, υπουργειο εργασιας, ρωσία, το θεμα, γδαεε, αρτα, αυτοκινητο, βερολινο, γερμανια, δημοκρατια, εαβ, ζαχαρη, ηθικη, ηπα, θεμα, κηφισια, μεγα, μμε, ουκρανια, περιοδικα, ριτσος, ρωμιοσύνη, τυχη, υεθα, ωρα, siemens, αδιαφορια, αρθρα, αρθρο, αισιοδοξια, αμυνα, αρετη, αυτια, βρισκεται, γεγονοτα, γεν, δανειο, δευτερο, δυστυχως, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δις, δωματια, εγινε, εγκληματα, ευκαιρια, ειπε, εκθεση, εκκινηση, εκκρεμότητες, ελβετια, ελευθερια, εμμονη, εξι, επρεπε, επιτυχια, επιθυμια, ερντογαν, ερυθραια, ερχονται, εταιρεία, ευρωπη, ζολωτα, ιδιο, η δικη, υπηρεσια, υποθεση, ηρωες, θεος, εικονα, ιστορικο, κεφαλαιο, κυβερνηση, κηφισιας, κρασι, κορωνα, λεμονια, λυσσα, μαξιμου, ματια, μηνες, μητσοτακης, μπαταριες, νατο, νοοτροπια, ντροπη, ντορα, οικια, ομονοια, οφείλω, οχηματα, παθος, παλαμας, παντειο, υπογραφη, προβληματα, ψυχη, συνεχεια, συντομα, συντηρηση, σειρα, συμμετοχή, συγχρονο, σχεδια, σχολια, ταλαιπωρια, τεως, το εθνος, τουρκια, τολμη, τρια, τυμπανα, φαντασματα, φυγη, φιμε, φυσικα, φορα, χερι, χαμογελο, χρονος, χυδαιο, ωμα, apache, block, δωσε, ενωση, εθνικο, ηγετες, ηρωας, χωρα, υπουργειο, καμακι, κρεας, κων, κυριακη, leo, lux, mozart, νους, ογκο, οργη, πληροφοριες, ποδια, rafale, sas, σκηνη, σουγια, ουασινγκτον, θεσεις, usaf, viii, west, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα