Η αλήθεια που είπε η Ολλανδέζα δημοσιογράφος και θα ΄πρεπε να την είχαμε κάνει σημαία

Από προχθές το βράδυ η δημοσιογράφος από την Ολλανδία που ζει στην Ελλάδα, η  Ingeborg Beugel αποτελεί θέμα συζητήσεων και σφοδρών αντιπαραθέσεων. Αιτία η ερώτηση που έκανε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος της απάντησε σε έντονο ύφος.

Η αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν χθες σφοδρότατη με τους «κυβερνητικούς» είτε να υποστηρίζουν τις δηλώσεις και το ύφος του πρωθυπουργού και ταυτόχρονα να επιτίθενται στη δημοσιογράφο και τους «αντιπολιτευόμενους» να κατακρίνουν τον κ.Μητσοτάκη και να επισημαίνουν

ότι η δημοσιογράφος έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε και αυτό δεν είναι συνηθισμένο στην Ελλάδα…

Η δημοσιογράφος είπε κάτι που πρέπει να το κρατήσουμε: παραδέχτηκε ότι η Ευρώπη έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα επί 6 ολόκληρα χρόνια στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού και γι΄ αυτό αναγκάζεται να κάνει επαναπροωθήσεις. Αυτό είναι αλήθεια κι αυτό θα ΄πρεπε να το ΄χουμε κάνει σημαία, όχι τώρα, αλλά εδώ και χρόνια.

Αλήθεια είναι επίσης ότι η ένταση με την οποία απάντησε ο πρωθυπουργός δεν προκάλεσε μόνο αντιδράσεις από τους «αντιπολιτευόμενους», αλλά έγινε θετικά δεκτή από πολλούς και ειδικά από τον κόσμο που αντιμετωπίζει το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην καθημερινότητα του. Δεν αναφερόμαστε στους κατ΄επάγγελμα ξενοφοβικούς και ρατσιστές αλλά στο μέσο πολίτη που ζει σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας ,όπου η κατάσταση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει επιβαρυνθεί δραματικά. Κόσμος ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει στα πρώτα χρόνια τους ανθρώπους που πέρασαν τα σύνορα, αλλά που πλέον έχει κουραστεί και ταλαιπωρηθεί και ζητά με κάποιο τρόπο να υπάρξει μια ορθολογική διαχείριση του θέματος.

 Προφανώς επειδή η ΕΕ έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια την Ελλάδα, ήταν αναπόφευκτο ότι με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές. Η πιο «σφιχτή» φύλαξη των συνόρων και ειδικά των θαλάσσιων ήταν μονόδρομος. Οι «αναχαίτιση» δουλεμπορικών σκαφών είναι κάτι που γίνεται. Το θέμα είναι να γίνεται σωστά. Όπως προβλέπεται…

Περιστατικά βίας που κατά καιρούς καταγγέλονται δεν μπορούν ούτε να δικαιολογούνται ,ούτε να κρύβονται και να ενθαρρύνονται.

Το πρόβλημα ήταν και παραμένει η Τουρκία και είναι λογικό να προκαλείται δυσαρέσκεια στην ελληνική κοινή γνώμη όταν ακούει ή διαβάζει «παρατηρήσεις» των Ευρωπαίων κατά της Ελλάδας και δεν ακούει λέξη για την Τουρκία που αυτή τη περίοδο διακινεί πρόσφυγες και μετανάστες προς τη Δύση, μέσω Λευκορωσίας.

Η δημοσιογράφος Ingeborg Beugel που μίλησε στο Kontra Channel, υπερασπίστηκε τις θέσεις της και επεσήμανε ότι έχει ασκήσει δριμύτατη κριτική στην Τουρκία του δικτάτορα όπως τον αποκάλεσε Ερντογάν.

Για να έρθουμε στον πρωθυπουργό. Μακάρι να αντιδράσει κάποια στιγμή εξίσου οργισμένα  για την προσβλητική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας ή κατά των απαράδεκτων Ευρωπαίων συμμάχων μας που δεν μας έχουν εγκαταλείψει μόνο στο προσφυγικό αλλά σ΄ όλα τα θέματα που μας απασχολούν. 

The post Η αλήθεια που είπε η Ολλανδέζα δημοσιογράφος και θα ΄πρεπε να την είχαμε κάνει σημαία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολλανδέζα, ΄πρεπε,ollandeza, ΄prepe