«Γουέστερν στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών»! Κώστας Φράγκος στους Διαξιφισμούς

Γράφει ο

Κώστας Φράγκος,

Διαξιφισμοί  

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ευρωβουλευτής Ν.Δ (τ. ΥΕΘΑ, τ. Πρόεδρος Βουλής, τ. Αρχηγός της ΝΔ)

Λαγός τη φτέρη εσείε, κακό του κεφαλιού του 

Λαϊκή παροιμία

Έχω εκνευρίσει αφάνταστα αρκετούς πολιτικούς αλλά και φανατισμένους οπαδούς κομμάτων γιατί γράφω συνεχώς και επιμένω ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα, τελείως διαβρωμένο και τοξικό, ευνοεί και εκτοξεύει στα ύψη, κοινωνίας και πολιτικής,
άτομα παντελώς ανεπαρκή. Επομένως επικίνδυνα και φθοροποία .Η αναξιοκρατία κυριαρχεί απόλυτα συμβαζούσα με την πελατειακή πολιτική και την οικογενειοκρατίαΟ κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έπρεπε σήμερα να ζει στη σύνταξη ψωμιζόμενος από την πλούσια βουλευτική αποζημίωση. Θα ήταν υπερκαρκετή αυτή η κατάληξη μιας κενής και ασήμαντης πολιτικής σταδιοδρομίας Αντ΄αυτού ποιεί τας διατριβάς του στην Ευρωβουλή, ενθα δεν μπορεί να επικοινωνήσει απ ευθείας με τους συναδέλφους του γιατί είναι παντελώς άγλωσσος, πίνει το καφεδάκι του στο Cafe de temps perdu και απολαμβάνει τα filets aux poivre στα ακριβότερα ρεστοράν των Βρυξελλών. Χλιδάτη ζωή. Με έξοδα του Ελληνικού κράτους.Ο κ. Β.Μ είναι προϊόν οικογενειοκρατίας (γιός βουλευτή), και ουδέποτε έχει εργασθεί. Από φοιτητής υπηρετούσε το Κόμμα.Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ μαζί του αν κατα την ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ δεν υπέπιπτε στο σφάλμα να φιλολογήσει περί την Αμυνα. Τι το ήθελε αφού δεν τα καταφέρνει στο κελαϊδείν; αφού η θητεία του στο ΥΕΘΑ ήταν ένας θρήνος, ένα ρεσιτάλ ανεπάρκειας και ζημιών εις βάρος της άμυνας; Πριν όμως αναφερθώ σε αυτές τις ξεδιάντροπες δηλώσεις, πρέπει να σας αραδιάσω μερικές πληροφορίες που αφορούν στην προσωπικότητα.Ο κ. Β.Μ θεωρείται ως ο πλέον αποτυχών ΥΕΘΑ της τελευταίας 30ετίας (έπεται ο έτερος Βαγγέλης κ Βενιζέλος). Ο κορυφαίος δημοσιογράφος στα αμυντικά της εποχής Κυβέρνησης Καραμανλή κ. Μάνος Ηλιάδης γράφει “…η κατάσταση των ΕΔ σήμερα είναι η χειρότερη από το 1974” (ΚτΕ 06/03/09). Τι έργο παρήγαγε ο κ. Β.Μ την εποχή της υπουργεία του στο ΥΕΘΑ (2000-2004); Ομαδικές ρουσφετολογίες μετατάξεις, κατά μάζες ανακλήσεις αποστράτων, ουδεμία φροντίδα για τους εξοπλισμούς  (ούτε μια βίδα). Ιδού όμως πως σκιαγραφείται ο περιώνυμος νέος στο νεοελληνικό λεξικό του Μιχάλη Πιτσιλίδη (εκδόσεις Αρχιπέλαγος)

– Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στρατηγός του κόμματος της ΝΔ. Λόγω της εμπειρίας του στις εσωκομματικές μάχες ανέλαβε δύο υπουργεία: Το Εθνικής Άμυνας και το συναφές κομματικής Άμυνας. Από το δεύτερο διορίζει στο πρώτο, ώστε να μπορεί να βοηθήσει το δεύτερο που στηρίζει το πρώτο ! Η συνείδηση είναι απόλυτα παραταξιακή και κομματική. Προϊόν του κόμματος, είναι εξάλλου, αφού στο θερμοκήπιο του έχει περάσει τη ζωή του. Σημειώνεται ότι πρώτη φορά που το Υπουργείο Άμυνας ένα από τα κρισιμότερα στη χώρα, δεν αποτέλεσε το κύριο έργο αλλά το εξόφθαλμο πάρεργο του Υπουργού του.. Εκείνο που καταντά εξωφρενικό και απελπιστικό για την ελληνική κοινωνία είναι που αυτοί οι κορυφαίοι παράγοντες το πόσο πίσω οδηγούν τη Χώρα…”

Σημειώνω και κάτι άλλο σημαντικό στην διαχείριση της εξουσίας από τον Ηγέτη Β.Μ. Δεν απαντά, συστηματικά, σε ερωτήσεις βουλευτών που αφορούν στην Αμυνα. Διακεκριμένοι βουλευτές της Αντιπολίτευσης, όπως πχ οικ. κ. Ν. Αλευράς, Στέλιος Ματζαμπετάκης κα. Αρνείται ! Αυτή είναι η δημοκρατικότητα του η οποία δεν ενοχλεί τον τότε Πρωθυπουργό κ Κ. Καραμανλή, τον Σκανδαλοπνίχτη. Αντίθετα, φαίνεται, ότι ο Πρωθυπουργός είναι ευχαριστημένος που παρατηρεί το μεγαλοστέλεχος να περιφρονεί, να μην ασχολείται με τα προβλήματα της άμυνας, αλλά με “τακτοποιήσεις ημετέρων” πχ εν μια νυκτί διόρισε τρεις κομματάρχες εκπαιδευτικούς. Τον πρώτο πρόεδρο της ΕΑΒ, τον δεύτερο αναπληρωτή Γεν. Δντη Εξοπλισμών και τον τρίτο χειριστή πιστώσεων εξοπλισμών! (ΣΣ αυτά αν διερωτάσθε για τα σημερινά χάλια της ΕΑΒ και της Άμυνας).

Επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσουμε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για προμήθεια βίδας. Λέγεται ότι όταν ο Α/ΓΕΕΘΑ παρακάλεσε για την προμήθεια πυρομαχικών για τα νεοπαραληφθέντα, πανάκριβα, άρματα LEO ο Μεγάλος απάντησε “Γιατί βιάζεσαι Στρατηγέ, θα γίνει πόλεμος;” Άρματα χωρίς πυρομαχικά! Έτσι έκανε αποτροπή ο Μεγάλος.Παράλληλα, εκείνη την εποχή “απωλέσθη”στο γραφείο του φάκελος εισήγησης του έντιμου ΥΦΕΘΑ κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου που τίναζε στον αέρα μια προμήθεια – σκάνδαλο. Ο φάκελος χάθηκε, ουκ εστί ώδε!Σας έβγαλα την ψυχή μέχρι να φθάσω στις βαρυσήμαντες δηλώσεις του κ. Β.Μ στο Συνέδριο της ΝΔ. Διαβάστε τα προσεκτικά και αν δεν ξεραθείτε στα γέλια θα σας χαρίσω χρυσό ωρολόγιο Μαδαγασκάρης.“Όταν ήμουν ΥΕΘΑ αλλάξαμε το δόγμα των ΕΔ της χώρας από αμυντικό σε αποτρεπτικό … Γιατί αμυντικό σημαίνει ότι αν υποστείς επίθεση θα πρέπει να αμυνθείς. Και το κάναμε αποτρεπτικό που σημαίνει ότι αυτός που θα κάνει την επίθεση στην Ελλάδα, θα πρέπει να το σκεφτεί παρά πολύ …”(να ζήσεις νέε Κλαούζεβιτς, Μακ Ναμάρα). Ο κ. Βαγγέλας όταν ήταν ΥΕΘΑ δεν έκανε ούτε άμυνα ούτε αποτροπή. Μια οπή στο ύδωρ έκανε. Και συνέχισε “ τα δικτατορικά, απολυταρχικά καθεστώτα χαλάνε και επενδύουν πολύ χρήματα από το ΑΕΠ για οπλικά συστήματά. Ενώ εμείς επενδύουμε στην ανάπτυξη, στις θέσεις εργασίας”. (ΣΣ Βοήθεια…Δεν αντέχω άλλο)Να τον χαίρεστε κ . Πρωθυπουργέ αυτόν που εκπροσωπεί το κόμμα σας στο Ευρωκοινοβούλιο, ως επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ. Τιμά και την ΝΔ και τη Χώρα. Πρέπει να σας θυμίσω ότι, προς δόξα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της ΝΔ, ο περί ου ο λόγος χρεωκοπημένος και ανεπαρκής ΥΕΘΑ, έγινε και συνέχεια Πρόεδρος της Βουλής και αρχηγός της  ΝΔ. Η αξιοκρατία στην αποκορύφωση της. 

Και έτερος Καπαδόκης

Είναι ο τ. Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Επίθεση στα ίσα στον κ Κυρ. Μητσοτάκη.Άρχισε την ομιλία του με μια χοντρή ανακρίβεια. Είπε “Υπηρετώ την ΝΔ επί 45 χρόνια !”Παρέλειψε ν΄αναφέρει ότι τορπίλισε -ανέτρεψε μία κυβέρνηση της ΝΔ (1993- Μητσοτάκης), έπλευσε επί 11 χρόνια ως αρχηγός της πολιτικής Άνοιξης βαλλων, συνεχώς κατά της ΝΔ. Τα πέντε (5) τελευταία χρόνια αποτελεί την εσωτερική αντιπολίτευση της ΝΔ (Αντιμητσοτατικη) Άρα έχουμε 45-11-5 =29!Ουδείς όμως από τους χειροκροτούντες, χωρίς να ακούν, Συνέδρους, διόρθωσε τον Αντώνιον.Στη συνέχεια ο τέως, αυτοανακηρυχθείς Μέγας Εθνικόφρων, επιτέθηκε κατα του “λόμπι” των κατευνασμών, δηλαδή της ηττοπάθειας, τα οποίο έχει διεισδύση σε όλα τα κόμματα…Κάποιοι σχεδιάζουν Πρέσπες του Αιγαίου (sic).Πάλι ουδείς τον ανακάλεσε….Επιτρέψατε στην ταπεινότητα μου να διερωτηθεί: ποιο είναι το φάρμακο για την αντιμετώπιση του πνεύματος του κατευνασμού; Πάλι επιτρέψατε μου να απαντήσω: Η ισχυροποίηση η εξοπλιστική επάρκεια προς αποτροπή της Χώρας που απομακρύνει σκέψεις κατευνασμού, ηττοπάθειας και συμβιβασμού. Κάνω λάθος; Ο Πρόεδρος κ Α. Σαμαράς υπήρξε επί μια ολόκληρη τριετία Κυβερνήτης της Χώρας, ομού μετά του κ. Ε Βενιζέλου. Τι έπραξε τότε για την επίτευξη των παραπάνω, ΟΥΔΕΝ. Η θητεία τον υπήρξε αρνητική για την άμυνα και αποτροπή.Μείωσε δραστικά τις πιστώσεις άμυναςΤσάκισε τις αποδοχές του ανθρώπινου δυναμικού της Άμυνας δηλαδή των στελεχών. Τους τσάκισε και το φρόνημα.Άφησε χωρίς συντήρηση τα υπάρχοντα οπλικά συστήματαΥπονόμευε το φρόνημα των στελεχών του Στρατού αποστρατεύοντας σειρά ικανότατων Α/ΓΕΣ για κομματικούς λόγους.Γιατί ομιλείτε κ. Σαμαρά; “Αρχή ανδρα δείκνυσι”είπε ο Αρχαίος σοφός. ΚΑι εσείς δείξατε τον δρόμο της εξασθένισης της άμυνας που γεννά τον ενδοτισμό και τον κατευνασμό.Πάλι ουδείς γενναίος βρέθηκε να βάλει ΄τέλος στην φλυαρία του κ. Τέως. Πρωτεύει η ενότης του κόμματος.

Τι γίνεται εδώ;

Ενώ η KMW έχει ακόμη αρκετές εκκρεμότητες με το ελληνικό ΥΕΘΑ και το Δημόσιο, διεκδικεί και πάλι εξοπλιστική μερίδα. Φυσικά, ως μεγάλη εταιρεία το δικαιούται. Αλλά προηγούνται άλλα που ίσως να μην ενδιαφέρουν το “συνδικάτο”, δηλαδή την κλεπτομανή συντεχνία των πολιτικών που ασπάζεται το δόγμα OMERTA (Κλειστά στόματα) αλλά το Ελληνικό Δημόσιο, τους πολίτες, τους φορολογούμενους, την αξιοπρέπεια τους.Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα τι έγινε με την διαπιστωθείσα 100% μίζα, 3% που δόθηκε στους “ενδιαφερόμενους” για την αγορά των LEOGR. Το 3% είναι περίπου 50εκ ευρώ (συνολικό κόστος συμβάσεις 1,8δις ευρώ) το οποίο επιβάρυνε τους πολίτες. Επεστράφησαν στο Ελληνικό Κράτος ή το θέμα αφέθηκε στη λησμονιά αφού έτσι βόλευε και τους άθλιους κλέφτες-μιζαδόρoυς και την KMW.Έρχομαι σε ένα ακόμη θέμα τα πυρομαχικά των 24 οβιδοβόλων ΡZΗ-2000 που η πτωχή Ελλάς προμηθεύθηκε από την KRAUSS-MAFFEI WEGMAN το 2001 (ΣημιτοΑκηδες) έναντι 193 121 848 ευρώ (σύμβαση 0170/200). Τα πυρομαχικά αυτα (RH-40 BB/DM131ΑΙ) περιλαμβάνονται στην σύμβαση των πυροβόλων αλλά, όπως λέγεται, δεν έχουν παραληφθεί, οριστικά, ακόμη γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση τους. Με τελευταία συννενόηση ΓΔΑΕΕ-ΚΜW η οριστική παραλαβή θα γινόταν μέχρι τον Φεβ 2021. Δεν έγινε όμως. Τι συμβαίνει; Τα γνωρίζει αυτά ο κ. Υπουργός που διαπραγματεύεται (αν διαπραγματεύεται ακόμη) ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ  εκσυγχρονισμού Αρμάτων (2 δις ευρώ) με την πιέζουσα εταιρεία μέσω συστήματος tatsi-mitsi-kotsi; Μια υπουργική ανακοίνωση θα μπορούενα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Δεν θα την δούμε όμως. OMERTΑ. Ποιός είχε πληρώσει τότε ΜΗ πιστοποιηθέντα πυρομαχικά; (γουρούνι στο σακί).

Σημείωση: διάβασα στην Καθημερινή της Κυριακής (15/04) συνέντευξη του τ Πρωθυπουργού κ. Πικραμένου Αφηγήθηκε πως αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων (Μάιος 2012) έδωσε εντολή με εισήγηση του τότε ΥΕΘΑ Στρατηγού Φ. Φράγκου, για την αγορά πυρομαχικών για τα άρματα LEOGR. Ήταν αυτά που τα είχαν αφήσει “ξεβράκωτα” επί χρόνια οι μεγάλοι ηγέτες Ευάγγελοι (Μεϊμαράκης – Βενιζέλος) κάνοντας αποτροπή. Ποιόν εξυπηπηρετούσαν με την αδιαφορία τους στο θέμα; Ποιός τους έλεγξε; Έχω άδικο που μιλάω για πλήρη πώρωση;

Ξέσπασμα ΕΑΒ και η κρατική ακηδία 

Την τρίτη 13 Μαΐου η ΕΑΒ εξαπολύει ένα κεραυνό, εν αίθρια, διαμαρτυριών και παραπόνων.Την δικαιώνω απόλυτα. Γιατί όσα τα παρατράγουδα που παρατηρούνται τελευταία, υπεύθυνο είναι 100% το Κράτος που άφηνε τη κορυφαία αμυντική Βιομηχανία μας να καταρρεύσει.Αναφέρει, ένα προς ένα., τα προγράμματα που εκτελεί επιτυχώς με ρυθμούς βεβαίως, χελώνας (ΣΣ θα έλεγα ότι μερικά έπρεπε να τα κάνει…γαργάρα αφού η εξέλιξη τους είναι απογοητευτική). Θα τ’ αναλύσω, εν προς εν, στο προσεχές.Πως να πάει μπρος η δύστυχη εταιρεία όταν Υπουργός της, πατριώτης και εθνικιστής, της έβαλε πρόεδρο ένα Φροντιστηριάρχη;Θα σταθώ μόνο στα ρημαγμένα C-130, το άλλοτε κλέος της Π.Α. Η εταιρεια αναφέρει ότι μπήκαν στη σειρά προγραμματισμού το …2015. Οϊ, οι μαναμ. Ήμουνα νιός και γέρασα. Το ΥΕΘΑ άλλοτε μας έλεγε ότι προχωρεί το θέμα. Αλλοτε τ’αμπαλάριζε για το Ισραήλ και άλλοτε για την Πορτογαλία! Τώρα μας λένε ότι η συντήρηση τους θα ανατεθεί σε ένα εγχώριο τοπικό συγκρότημα. Ποιό; Έχει εξουσιοδότηση από την κατασκευάστρια εταιρεία L-M; Τα ξαναλέμε την άλλη εβδομάδα.

Η ευλογημένη λησμονιά 

Καλότυχοι οι νεκροί που λησμονάνε…

Λήθη-Λορ. Μαβίλης

Οι πολιτικοί προσδοκούν στη λησμονιά του Λαού για να συνεχίσουν το ολέθριο έργο τους. Για την ατιμωρησία έχουν μεριμνήσει οι ίδιοι.Ξεσκονίζοντας το αρχείο μου βρήκα ένα απόκομμα της “αείμνηστης” ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (18/02/10) με σχόλιο του σπουδαίου σκιτσογράφου, φιλοσόφου αλλά και καλού μου φίλου κ. Στάθη Σταυρόπουλου/Κυβερνήτης ο σπουδαίος Γεωργάκης οποίος, μετά δύο χρόνια παταγώδους αποτυχίας, είχε ανακηρυχθεί από δύο υπουργούς του (Ρέππας – Καστανίδης) ως εθνικό κεφάλαιο. Αντιγράφω σχόλιο του Στάθη:

Ας πάρουμε μια υπόθεση εργασίας: έχουμε μια ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ (ΜΚΟ), από τις δεκάδες που υπήρχαν και ρήμαζαν το Δημόσιο, ένα χρυσοπληρωμένο αργομισθοθεσίτη δημοσιογράφο (ΣΣ ένα από τα πολλά παπαγαλάκια της εποχής) και ένα απλά εργαζόμενο τον Μητσο.

Η ΜΚΟ έλαβε επί της Καραμανλοκρατίας 513.000 ευρώ το 2005, 898.000 ευρώ το 2006, 460.000 ευρώ το 2007, 418.000 ευρώ το 2008 και 560.000 ευρώ το 2009 (αληθινά νούμερα).Ο χρυσοπληρωμένος και αργομισθοπολυθεσίτης δημοσιογράφος λαμβάνει από κρατικούς μισθούς: 6000 απ’ εδώ, 3587 από εκεί… Σύνολο 36.174 ευρώ μηνιαίως!!Ο Μήτσος λαμβάνει, μηνιαίο μισθό (υπάλληλος 15 ετών) 1.836 ευρώ.Επαναλαμβάνω: αυτά επί Καραμανλοκρατίας, που μπορεί να είχαν αρχίσει επί Σημιτοκρατίας.Τίθεται το ερώτημα: τι συνδέει τώρα (2010, Γιωργακοκρατία) την ΜΚΟ, την δημοσιογραφική βδέλλα και τον Μήτσο;Ο Γιωργάκης (ομού μετά του Υπουργού των Οικονομικών Βενιζέλο) δεν ακούμπησαν τον ληστή των ΜΚΟ ενώ ο Μήτσος λαμβάνει, πλέον, μισθό 1122 ευρώ.Ο καλός δημοσιογράφος συνεχίζει να λαμβάνει τα καλά λεφτά αλλά παράλληλα ξεπατώνει στο βρισίδι τον Μητσο που διαμαρτύρεται και “δεν συμμετέχει στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να σώσει τη Χώρα”. (ΣΣ νομίζω ότι ούτε η ΜΚΟ ούτε ο δημοσιογράφος ούτε ο Μήτσος είναι υποθετικά, φανταστικά πρόσωπα. Θα τους βρούμε και σήμερα με τους δύο πρώτους να θέλουν να σώσουν, πάλι, την Ελλάδα. Αυτό κάνουν και ο Γιωργάκης με τον ΒΕΝΙ, ο Καραμανλής ο Νταβατζηδοκτόνος και αρκετοί υπουργοί του).

Μετακλητοί και Ιδρύματα Πολιτικών

Ο πατριωτισμός είναι καραμέλα στα χείλη καιροσκόπων, καραγκιόζηδων ή περιθωριακών τραμπούκων 

Χρ. Γιανναράς (Κ 18/01/16)

Τα της πληγής, χολέρας των μετακλητών που στην πλειοψηφία τους είναι κομματικοί αργόμισθοι τ’αναλύσαμε με αφορμή το δημοσίευμα-καταγγελία γερμανικής εφημερίδας που απεκάλυπτε ότι οι 1730 μετακλητοί επί ΣΥΡΙΖΑ υπερδιπλασιάστηκαν επί ΝΔ. Μια απόπειρα του ΥΠΕΣ κ. Βορίδη να το διαψεύσει (Καθ. 30/01/22) υπήρξε ατυχής. Σήμερα θα προβάλουμε μια χοάνη απορρόφησης μεγάλου αριθμού μετακλητών . Είναι τα Ιδρύματα Πολιτικών . Των σπουδαίων Ελλήνων Πατριωτών Πολιτικών.Τελευταία, πέραν των υπαρχόντων Ιδρυμάτων Μεγάλων Ελλήνων πολιτικών που στην πλειοψηφία τους οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεωκοπία και τον ευτελισμό, προστέθηκε και το Ίδρυμα Σαμαρά! Τι σπουδαίο έκανε ο κ Α.Σ, ποια προσωπικότητα υπήρξε που θέλει και Ιδρυμα; Αύριο θα εμφανιστεί ο Κωστάκης, Ο Γεωργάκης, ο Βενιζέλος, ο Ψωμιάδης να ζητούν την θέσπιση ιδρύματος προς τιμήν τους;Βέβαια, γιατί να το αρνηθούμε; Άλλωστε ο καθένας μπορεί να θεμελιώσει Ίδρυμα με τ΄όνομα του. Αρκεί να πληρώνει ο ίδιος τα έξοδα εξοπλισμού, έδρας και προσωπικού και να μην τα ζητάει από το Κράτος. Στην Αρκαδία, ευγενές τέκνον της οποίας είμαι, σ ένα τεράστιο λιβάδι 40 στρ οι εις ΗΠΑ διαβιούντες ιδιοκτήτες επανήλθαν ημέραν τινά και έστησαν, κατεμεσίς, ένα τεράστιο, υπερφυσικό άγαλμα του παππού τους! Το πλήρωσαν, το γυάλισαν και έκαναν μεγάλη λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας, στα εγκαίνια. Παρέστησαν “Άρχαί” συμπεριλαμβανομένου του Μητροπολίτη και του κ. Νομάρχου. Έμεινε εκεί δεκάδες χρόνια αλλά ο νέος ιδιοκτήτη του χώρου το κατέβασε, όπως οι Αμερικάνοι τον μακαρίτη Σαντάμ, και το πούλησε για παλιοσίδερα. Αργότερα, απεκαλύφθη ότι, ο περί ού ο λόγος, τιμηθείς ήταν κατσικοκλέφτης.Απ΄ότι κατόρθωσα να πληροφορηθώ τα Ιδρύματα πολιτικών συντηρούνται από το Κράτος και στελεχώνονται, κυρίως, από μετακλητούς υπαλλήλους που αμείβονται από τη δύστυχη χώρα, εμάς τους φορολογούμενους .Έχουμε λοιπόν επί του παρόντος έξη (6) Ιδρύματα: Γεωρ. Παπανδρέου, Κων. Καραμανλή, Κων. Μητσοτάκη, Κων. Σημίτη, Ανδρέα Παπανδρέου, Α. Σαμαρά. Τι κάνουν αυτά τα Ιδρύματα, τι έργο προσφέρουν πέραν από την ικανοποίηση της φιλαυτίας, αλαζονείας, μεταθανάτιου δόξας;Παίρνω παράδειγμα το Ίδρυμα Κων. Σημίτη που άνοιξε τις πύλες του το 2007. Σύμφωνα με το καταστατικό του, βασικός στόχος είναι η διατήρηση και ανάδειξη του πολιτικού αρχείου τον τ. Πρωθυπουργού και πραγματοποίηση μελέτης του πολιτικού και πολιτισμικών προβλημάτων της χώρας. Ωραία λοιπόν. Σήμερα, μετά από 15 χρόνια δεν τελείωσε αυτή η μελέτη ; Πόσες χιλιάδες έγραφα είναι αυτά τα αρχεία; Εντάξει συμφωνώ. Ο κ. Κ. Σημίτης υπήρξε καλλίτερος Πρωθυπουργός από τους Α. Παπανδρέου (τελευταία φάση), Κ. Μητσοτάκη, Κωστάκη, Γιωργάκη, Αντωνάκη αλλά δεν ήταν καλός. Αν πάρουν οι προαναφερθέντες βαθμολογία από 0-3 και αυτός 5, είναι καλός; Λίγος υπήρξε και αυτός, Μήπως άφησε σημειώσεις για το στήσιμο της απάτης του Χρηματιστηρίου, των ασύδοτων δανεισμών, του οικονομικού ξεσαλώματος των ΟΑ, του οργίου των εξοπλισμών, την εγκατάλειψη των Ολυμπιακών έργων, τότε θα μαθαίναμε και θα σπουδάζαμε πολλά. Ουδέποτε, όμως, ο κ. Σημίτης έκανε αυτοκριτική ή παραδέχθηκε τα λάθη του. Δεν γνωρίζω, βέβαια, πόσοι είναι οι μετακλητοί που υπηρετούν στα Ιδρύματα και με τι ασχολούνται,Συγνώμη που ξεχείλισε το κείμενο, αλλά νομίζω, ότι έπρεπε να υπάρξει αυτή η πληροφόρηση, Αν, επαναλαμβάνω, τα ιδρύματα λειτουργούς με έξοδα ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ τότε δεν υπάρχει θέμα. Νομίζω όμως ότι κάποιος επιτέλους θα πρέπει να μας πληροφορήσει πόσοι μετακλητοί ή τακτικοί υπάλληλοι υπηρετούν στους ευαγείς αυτούς οίκους και με τι ασχολούνται. Και ποιο το κόστος τους.Το ωραιότερο όμως σας το φύλαξα τελευταίο. Διαβάζω στα ΝΕΑ (01/01/22) ότι συστήνεται ΙΔΡΥΜΑ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ για επεξεργασία των αρχείων του τ. Υπουργού που αποτέλεσαν μνημεία ιστορικής κληρονομιάς (sic).  Δεν φτάνει αυτό. Πρόσφατα διάβασα επίσης στα ΝΕΑ (14/03) ότι κύκλοι προσκείμενοι στην μνήμη της αείμνηστης Φώφης Γεννήματα ετοιμάζουν Ίδρυμα με το όνομα της. Γιατί δεν σέβονται την μνήμη της; Τι Ίδρυμα μπορεί να γίνει με τις υποθήκες, σημειώσεις, πολιτικές γραμμές της Φώφης Γεννήματα;

ΕΛΛΑΣ-ΤΡΕΛΑΣ

Προσοχή στους δρόμους…

Σε έρευνα ιδιωτών αστυνομικών απεκαλύφθη ότι υπάρχουν, πέραν των γνωστών, και μια mafia special η οποία εφοδιάξει τους ενδιαφερόμενους, κυρίως ηλικιωμένους ή ημιανίκανους προς οδήγηση, ανανεώσεις άδειας οδήγησης. Το κύκλωμα, φυσικά, περιλαμβάνει και “δικούς μας” γιατρούς.Κόστος, αναλόγως την περίπτωση, 200 έως 2500 ευρώ (η τελευταία τιμή για εντελώς τυφλούς ή ημιθανείς), Εξουσία, τ΄ακούς;

Απίστευτο

Το Κράτος σκοτώνει το Έθνος

Ι. Δραγούμης

Προ αρκετών ετών το Κράτος για να συγκρατήσει τους λιγοστούς κατοίκους των ακριτικών Αρκιών στον τόπο τους, τους παραχωρούσε γη. Στο ξερονήσι…Σήμερα έρχεται ένα άλλο Κράτος-μπαμπούλας και τους στέλνει κατασχέσεις της γης στο Δημόσιο.

Πραγματοσύνη

Κατά πληροφορία, μη επιβεβαιωμένη, το νέο Κόμμα ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κάλεσε κορυφαίο Αυστριακό εγκεφαλοψυχίατρο να εξετάσει τα άδυτα του εγκέφαλου του μεγαλοφυούς Γιωργάκη για ν΄ανακαλύψει από τι εμπνεύσθηκε.

Να επιλέξει τον ΒΕΝΙ, συνταγματολόγο και άσχετο εντελώς με τα οικονομικά, ως ΥΠΟΙΚ την ώρα που η χώρα πτώχευε. Ήθελε να την πατάει πιο πολύ;Να επιλέξει το Καστελλόριζο για να αναγγείλει το φαλιμέντο της Χώρας.Να προτείνει ως Πρωθυπουργό τους αείμνηστους Πετσάλνικο και Παπαδημητρίου.

Είπα – ξείπα;

Ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος απαντών σε ερώτηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσα (Βουλή 04/05) για τον οπλισμό που στείλαμε την Ουκρανία δήλωσε: “δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα αποστολής πολεμικού υλικού και άλλων συστημάτων”.Στο Κυριακάτικο τύπο (08/05) δημοσιεύθηκε η πληροφορία αποστολής TOMA BMP-1, ρωσικής κατασκευής. Τα οποία, βέβαια, δεν μπορεί να χαρακτηριστούν σύγχρονα.Προ ετών, επί ΣΥΡΙΖΑ,  είχε ανακοινωθεί ότι 100 απ΄αυτά, συντηρούμενα και εκσυγχρονιζόμενα θα πουληθούν στην Αίγυπτο. Το έργο αυτό είχαν αναλάβει…τα ΕΑΣ! Αν διερωτηθείτε τι σχέση έχουν τα ΕΑΣ με τροχαίο υλικό, δεν θα δυνηθώ να σας απαντήσω. Η Εξουσία κάνει ότι θέλει. Αυτή απεφάσισε αυτό το περίεργο.Δεν γνωρίζω, περαιτέρω, την τύχη του εγχειρήματος.Πουληθήκανε, τελικά, τα ΒΜΡ-1;Θα στείλουν και άλλο οπλισμό την Ουκρανία;

Τι ζητούν οι Βούλγαροι στη Μακεδονία…

Ήταν το εμβατήριο που τραγουδούσαν οι φανάρι, τις δύσκολες εκείνες εποχές του ψυχρού πολέμουΠοιος θα φανταζόταν ότι σήμερα θα γινόταν το αντίστροφο τι ζητούν οι Μακεδόνες στην Βουλγαρία.. Φτηνή βενζίνη και τρόφιμα. Χιλιάδες Μακεδόνες περνούν τα σύνορα και πάνε για καφέ και προμήθειες. Οι Βούλγαροι Κυβερνήτες κουμαντάρουν καλλίτερα την επίθεση της ακρίβειας; Έτσι φαίνεται. Κύριε Αδωνι μ΄ακούτε;

Καλές προσγειώσεις και επιτυχή σταδιοδρομία

Ευχόμαστε στους νεαρούς μας Ανθυποσμηναγούς της 93ης σειράς Ιπτάμενων, που περάτωσαν τις σπουδές και εκπαίδευση τους την προηγούμενη εβδομάδα.Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον πρωτεύσαντα Ανθυποσμηναγό κ. Χαραλ. Βασιλείου…. Σας μετράει όλη η Ελλάδα…

Αδικείται η κ Ντόρα

Απρίλιος 1990, πριν από 32 χρόνια! Ο τότε πρωθυπουργός, αείμνηστος, Κων. Μητσοτάκης επισκέπτεται την Ουάσιγκτον (Πρόεδρος ο Μπους Ι), ομού και μαζί, αγκαζέ με την νεαρή κόρη του Ντόρα!Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί την αφήνει στην Αθήνα; Χολώθηκε η Δούκισσα της ΝΔ. Σήμερα δεν είναι το ίδιο ισχυρή όπως τότε. Παντού παρούσα, ολέθρια και ακόρεστη.

Σκηνές από ταινία προσεχώς

Γουέστερν άγρια Δύση, σε συνεδρίαση Επιτροπής ΓΔΑΕΕ-KMW για τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων LEOGR (14-4-22)Στιγμιότυπα απείρου κάλλους.Ο κ. Χ, της KMW ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του, χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι και κραυγάζει : Εδώ υπάρχουν ρουφιάνοι του Καρβουνόπουλου Όλοι εσείς (οι στρατιωτικοί) δουλεύετε για την INTRACOM. Θα αναφερθώ στον Πρωθυπουργό και τον ΥΕΘΑ………Το έργο, ολόκληρο, χωρίς περικοπές, θα προβληθεί σε οθόνη CINEMASCOP στο προσεχές. Από τώρα μπράβο στα μέλη της Επιτροπής της ΓΔΑΕΕ και θλίψη για το ΥΕΘΑ που δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει….Βρε μπας και είμαι ρουφιάνος του Πάρι και δεν το ξέρω;

The post «Γουέστερν στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών»! Κώστας Φράγκος στους Διαξιφισμούς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
διευθυνση, κωστας, καθημερινή της κυριακής, υεθα, βουλη, cafe, νεα δημοκρατια, αμυνα, βενιζελος, ηλιαδης, μεταταξεις, εαβ, γεν, ευρω, leo, σημαίνει, ελλαδα, αεπ, σαμαρας, sic, εκκρεμότητες, εταιρεία, omerta, μίζα, δις, μαΐου, μκο, υπουργοι, συριζα, χρεωκοπια, ιδρυμα, ψωμιαδης, ηπα, παπανδρεου, κων, μνήμη, mafia, πετσαλνικος, bmp-1, αιγυπτος, εασ, αθηνα, δουκισσα, intracom, γδαεε, θλίψη, Αντωνης Σαμαρας, χρεοκοπια, σταση εργασιας, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, μακης ψωμιαδης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, δουκισσα νομικου, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες 2012, τσοχατζοπουλος, ακης τσοχατζοπουλος, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, εσπα 2021, η ζωη ειναι ωραια, κοινωνια, βουλευτες, omerta, φτηνη βενζινη, μνήμη, φτερη, το θεμα, θλίψη, γδαεε, αεπ, βδελλα, βουλγαρια, εαβ, εασ, εξουσιοδοτηση, ηπα, θεμα, θητεια, ισραηλ, καθημερινη, λεξικο, μκο, ουκρανια, τυχη, υεθα, ωρα, αγορα, αδιαφορια, αμυνα, αξιοπρεπεια, αποζημιωση, απλα, αρκαδια, αφορμη, βαθμολογια, βενζινη, γεν, γινει, γινεται, γιανναρας, δευτερο, δημοσιο, δηλωσεις, δις, δοξα, δογμα, δοθηκε, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, εκκρεμότητες, εβδομαδα, εξελιξη, εξοδα, εποχη, εποχες, επρεπε, ερευνα, ερχεται, εταιρεία, ετων, ζωη, ιδιο, υπηρχαν, υποθεση, ιδρυμα, ομιλια, καθημερινή της κυριακής, κεφαλαιο, κυβερνηση, κειμενο, κυριε, κομμα, λαθη, λεφτα, λειτουργια, μαΐου, μίζα, μητσοτακης, μνημεια, οδηγηση, οθονη, ονομα, ουασιγκτον, πιστοποιηση, προβληματα, προγραμματα, πρεσπες, ψυχη, πυλες, ρεσιταλ, συγνωμη, συνεχεια, συντηρηση, συνταξη, σειρα, συγχαρητηρια, σημιτης, σκεψεις, τεως, τιμη, τριτη, υδωρ, φαναρι, φυσικα, φοιτητης, φτανει, φλυαρια, φορα, χερι, χαθηκε, χειλη, χοανη, αιθρια, bmp, bmp-1, cafe, ερωτησεις, εθνικο, φακελος, γελια, ηγετες, χωρα, ιδιαιτερα, intracom, υπουργειο, κλεφτες, κων, leo, mafia, μελετη, νεκροι, οπως τοτε, πληροφοριες, σημαίνει, σκοτωνει, θερμοκηπιο, θεσεις, υλικο, βεβαιως, χοντρη
Τυχαία Θέματα
Γουέστερν, Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών Κώστας Φράγκος, Διαξιφισμούς,gouestern, geniki diefthynsi exoplismon kostas fragkos, diaxifismous