Γόρδιος δεσμός και το ΚΥΣΕΑ για την κυβέρνηση; Γιατί πάει από αναβολή σε αναβολή;

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν μόνο έναν «γόρδιο δεσμό» να αντιμετωπίσουν. Ο ένας είναι το νομοσχέδιο που έχει να κάνει με τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο δεύτερος πρέπει να είναι η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στην οποία θα αποφασιστεί ποιοι θα είναι οι νέοι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων!

Να σας πούμε ότι η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αρχικά έλεγαν ότι θα γίνει πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων. Στα μέσα Δεκεμβρίου

είχε προσδιοριστεί…

Την μετέθεσαν για μετά από την εορτή του Αγίου Ιωάννου στις 7 Δεκεμβρίου…Για να μην πικραθούν κάποιοι μέσα στις εορτές; Ποιος ξέρει…

Πέρασε και αυτή η ημερομηνία και ΚΥΣΕΑ δεν έγινε. Πότε θα γίνει; Έλα ντε…

«Πρέπει να βρούμε μια ημερομηνία που θα είναι εδώ όλοι», λένε κυβερνητικές πηγές, δικαιολογώντας την περαιτέρω καθυστέρηση σε ταξίδια που έχει να κάνει ο πρωθυπουργός και ο ΥΕΘΑ. Δεν απαντούν βέβαια, γιατί δεν έγινε το ΚΥΣΕΑ τόσο καιρό που δεν υπήρχαν ταξίδια και απουσίες. Απάντηση σοβαρή δεν δίνει κανείς.

Υπάρχει κάποια σοβαρή διαφωνία για πρόσωπο που θα τοποθετηθεί Αρχηγός; Όχι είναι η απάντηση. Ένα δίλημμα υπάρχει για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ κι αυτό έχει να κάνει με το αν θα επιλεγεί ο Αντιστράτηγος Δ.Χούπης από τη ΔΕΠ ή ο νυν Α/ΓΕΑ Θεμ. Μπουρολιάς. Ωστόσο και από το Μαξίμου και από το ΥΠΕΘΑ διαβεβαιώνουν ότι Μητσοτάκης και Δένδιας δεν πρόκειται να «συγκρουστούν» γι΄  αυτό το θέμα. Οι αποφάσεις για τους υπόλοιπους Αρχηγούς είναι δεδομένες εδώ και μέρες.

Συνεπώς τι συμβαίνει;

Πάντως ο απερχόμενος Α/ΓΕΕΘΑ εξακολουθεί από τη μία να αποχαιρετά προσωπικό και από την άλλη να ανακοινώνει ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ για τη συνεδρίαση που θα γίνει στις 17-18 Ιανουαρίου. Στην οποία όπως καταλαβαίνουμε θα πάει ο Κώστας Φλώρος!

«Κούτσα, κούτσα», έτσι όπως πάμε μπορεί να παραμείνει και πέμπτο χρόνο, χωρίς καν νομοθετική ρύθμιση. Μόνο στην Ελλάδα αυτά...

The post Γόρδιος δεσμός και το ΚΥΣΕΑ για την κυβέρνηση; Γιατί πάει από αναβολή σε αναβολή; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
gordios-desmos-kai-to-kysea-gia-tin-kyvernisi-giati-paei-apo-anavoli-se-anavoli.htm
Τυχαία Θέματα
Γόρδιος, ΚΥΣΕΑ,gordios, kysea