Γιατί σπεύδουν οι Επίτιμοι Α/ΓΕΝ στην ΕΑΑΝ; Συναγερμός για την «άλωση» ΜΤΝ και ΜΤΑ

Οι Επίτιμοι Α/ΓΕΝ σπεύδουν σε λίγη ώρα στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΕΑΑΝ Θ. Γερούκη και του Διευθύνοντα Συμβούλου Εμμ. Αναγνωστάκη.  Έχει προγραμματιστεί για τις 11:00  σύσκεψη/ενημέρωση όλων των Επιτίμων ναυάρχων Αρχηγών ΓΕΝ στα γραφεία της ΕΑΑΝ,  για τα προβλήματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια με το ΜΤ του Πολεμικού Ναυτικού και όχι μόνο.Ένα από αυτά έχει να κάνει με την ενοποίηση των Ταμείων των Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοηθειας. Τι έχει συμβεί:Το νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης
των παροχών (εφάπαξ) είναι ίδιο για όλους.Το 2000 η τότε Υπουργός ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου κατήργησε την κράτηση 2% από τις προμήθειες Στρατού και Αεροπορίας. Οι του ΠΝ την είχαν «γλιτώσει»  και οι  αεροπόροι με προσπάθειες τους την επανέφεραν με ψήφιση νόμου. Οι ηγήτορες του Στρατού, δεν έκαναν κάτι  επί 23 χρόνια  με τόσες κυβερνήσεις που εναλλάχθησαν. Τώρα που η κατάσταση είναι ξανά τραγική,επανέφεραν στις αρχές της χρονιάς για πολλοστή φορά την ενοποίηση των Ταμείων. Υπήρξαν αντιδράσεις και τώρα πάνε από την πίσω πόρτα για την ενοποίηση κάνοντας αρχή με τους Ειδικούς Λογαριασμούς των Ταμείων. Έμμεσα πάνε στην ενοποίηση των Ταμείων ή στην περίπτωση αναλογικής κατανομής των κρατήσεων των προμηθειών.Το ΓΕΣ σε 2 χρόνια όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, θα έχει σοβαρό πρόβλημα γιατί κάποιες χιλιάδες ΕΜΘ & ΕΠΟΠ θα συμπληρώσουν τα προβλεπόμενα χρόνια και θα δικαιούνται εφάπαξ.Αντί όμως να βρουν λύσεις για αύξηση των πόρων ή για επαναφορά του 2%, προσφεύγουν στην προσφιλή τακτική τους ''να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα''.Εάν υπάρξει ενοποίηση απλά  θα «πεθάνουν» όλοι.Οι λύσεις υπάρχουν και έχουν προταθεί πολύ συγκεκριμένα από ειδικούς.

The post Γιατί σπεύδουν οι Επίτιμοι Α/ΓΕΝ στην ΕΑΑΝ; Συναγερμός για την «άλωση» ΜΤΝ και ΜΤΑ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα