«Γιατί η Τουρκία κλιμακώνει και προκαλεί»; Γιατί ακόμη μπορεί να το κάνει….

Η Τουρκία μέσω του υπουργού Άμυνας Χ.Ακάρ δείχνει αποφασισμένη να κλιμακώσει την ένταση στα ελληνοτουρκικά ,έχοντας επικεντρώσει στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών. Ο Ακάρ σε συνέντευξη του στη Μιλιέτ επαναφέρει το θέμα εκτοξεύοντας ιταμές απειλές.

Οι προκλήσεις παραμένουν αναπάντητες από την Αθήνα όπου υπάρχει η υποψία ότι η κυβέρνηση προσπαθεί ακόμη να …κατευνάσει την Άγκυρα φθάνοντας στο σημείο να της δίνει ότι ζητάει! Αναφερόμαστε στην περίπτωση του Αρμένιου Σεβάν Νισανιάν, η έκδοση

του οποίου στην Τουρκία κρίνεται σήμερα.

Δήθεν έκπληκτοι με τις προκλήσεις των Τούρκων και τις συνεχείς επιθετικές δηλώσεις Ακάρ, διερωτώνται στις τηλεοράσεις «γιατί κλιμακώνει η Τουρκία»! Η απάντηση είναι γνωστή και την γνωρίζουν πολύ καλά οι ερωτώντες: γιατί ακόμη μπορεί.

Η Άγκυρα ,το καθεστώς Ερντογάν αλλά ακόμη κι αυτό που ενδέχεται να τον διαδεχτεί σε περίπτωση πρόωρων εκλογών δεν πρόκειται να καθίσουν να περιμένουν την ολοκλήρωση του εξοπλιστικού προγράμματος της Ελλάδας που αν δεχτούμε ότι όλα πάνε καλά, θα αρχίσει να αποδίδει ουσιαστικά από το 2025 και μετά! 

Οι πανηγυρίζοντες «πανηγυρτζίδες»  των Αθηνών γνωρίζουν ότι η Ελλάδα τρέχει να καλύψει χαμένο χρόνο στα εξοπλιστικά που ξεπερνά τα 20 χρόνια! Χρόνο στον οποίο κάποιοι είχαν αποφασίσει να μην υπογράφουν ούτε για …τακάκια φρένων μαχητικών αεροσκαφών. Το σημερινό κυβερνών κόμμα όχι μόνο δεν είναι ανεύθυνο , αλλά θα ήταν από τους βασικούς κατηγορούμενους σε περίπτωση απόδοσης ευθυνών. Γι΄ αυτό και καλό θα ΄ναι προς εξιλέωση του να αφήσει τα πανηγύρια και να ασχοληθεί σοβαρά με τις προμήθειες που έχει ανακοινώσει. Αναφερόμαστε κυρίως στην υποστήριξη των οπλικών συστημάτων που παρήγγειλε και στη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που ΔΕΝ μπορεί να μείνει εκτός για πολλούς λόγους.

Συνεπώς είναι μάλλον αναμενόμενο ότι η Τουρκία μέσα στο 2022 θα προσπαθήσει να πάρει ότι μπορεί με απειλές ,ακόμη και με την πρόκληση σοβαρής κρίσης με την Ελλάδα.

Το μόνο που έχει να κάνει η Ελλάδα και η κυβέρνηση της είναι να εκπέμψει ξανά μήνυμα αποτροπής. Μήνυμα που έχει σταματήσει να εκπέμπει από το φθινόπωρο του 2020 όταν άρχισε να «ποντάρει» τα πάντα στην «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» και στις…κυρώσεις που θα επέβαλαν οι Βρυξέλλες στην Άγκυρα. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά…

Ας σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε λοιπόν «γιατί κλιμακώνει η Άγκυρα» .Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή.

The post «Γιατί η Τουρκία κλιμακώνει και προκαλεί»; Γιατί ακόμη μπορεί να το κάνει…. appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα