«Γιατί διώχνετε τους ΕΟΘ είναι παράνομο» ,ρωτήθηκαν ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ και σιώπησαν…

«Γιατί θέλετε διώξετε τους Αξιωματικούς Εκτός Οργανικών Θέσεων; Είναι παράνομο! Τι έχετε να απαντήσετε»;

Το ερώτημα έθεσε ο Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας προς τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής.

Ο ΥΕΘΑ δεν απάντησε, ίσως

επειδή ακόμη και ο ίδιος δεν έχει καταλάβει γιατί το ΓΕΕΘΑ απαίτησε την απόλυση με την «ένοχη σιωπή» των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων που φαίνεται ότι έχουν αποδεχτεί τον ρόλο του «εκπροσώπου του Α/ΓΕΕΘΑ».

Ο Α/ΓΕΕΘΑ που ήταν παρών στη συνεδρίαση δεν έσπευσε να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον ΥΕΘΑ δίνοντας μια λογική εξήγηση στην παράνομη απόλυση των στελεχών. Αν και ήταν λαλίστατος στην υπόλοιπη διαδικασία και μάλιστα με δική του ομιλία έκλεισε η διαδικασία, στο συγκεκριμένο ζήτημα παρέμεινε σιωπηλός.

Χωρίς απάντηση από ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ έμεινε και το δεύτερο ερώτημα που έθεσε ο κ.Δρίτσας και είχε να κάνει με τις πρωτοβουλίες της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού που είναι εκτός του πλαισίου λειτουργίας της. Δεν είναι ώρα να τα βάλουν και με τους απόστρατους της ΕΑΑΣ εν όψει εκλογών το φθινόπωρο.

Τις απαντήσεις που δεν δίνουν ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ θα τις δώσουν τα δικαστήρια, αλλά το κόστος των αποφάσεων θα κληθούμε να το πληρώσουμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες. Σε αυτό θα επανέλθουμε.

The post «Γιατί διώχνετε τους ΕΟΘ είναι παράνομο» ,ρωτήθηκαν ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ και σιώπησαν… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα