«Φίλοι, φίλοι οι Αμερικανοί» αλλά διαβεβαίωσαν την Τουρκία ότι δεν θα παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα της στην Κύπρο!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Κατάρ διαβεβαίωσαν την Άγκυρα ότι η Exxon Mobil και η Qatar Petroleum θα παραμείνουν εκτός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου , αφού οι εταιρείες έλαβαν άδεια ενεργειακών ερευνών «σε αμφισβητούμενα ύδατα». Το κακό είναι ότι αμφισβητούμενα τα θεωρούν και οι Αμερικανοί  με τους οποίους υποτίθεται έχουμε τις «καλύτερες

σχέσεις όλων των εποχών». Κι αυτό έχει επιβεβαιωθεί και με πολλά χρήματα που έχουμε «επενδύσει» σε εξοπλιστικά προγράμματα από τις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά όπως λέει ο Τσαβούσογλου, οι εταιρείες «δεν μπορούν να εισέλθουν στην υφαλοκρηπίδα μας χωρίς την άδειά μας», δήλωσε στη τουρκική Φωνή της Αμερικής, ο Τσαβούσογλου. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Κατάρ έχουν εγγυηθεί ότι δεν θα εισέλθουν στην υφαλοκρηπίδα μας».

Η Exxon Mobil και η Qatar Petroleum θα παραμείνουν νότια της υφαλοκρηπίδας που διεκδικεί η Τουρκία, δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

The post «Φίλοι, φίλοι οι Αμερικανοί» αλλά διαβεβαίωσαν την Τουρκία ότι δεν θα παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα της στην Κύπρο! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα