«Έξωση» στα Mirage 2000 στη Τανάγρα για να «φιλοξενηθούν» τα Rafale που έρχονται…

Στη Βρέστη της Γαλλίας βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχει στις διήμερες εργασίες του  άτυπου συμβουλίου  των υπουργών ‘Αμυνας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα εξετασθουν θέματα που αφορούν στην Κοινή Πολιτική Ασφαλείας και Άμυνας και τη Στρατηγική Πυξίδα της Ε.Ε. που πρόκειται να εγκριθεί από τη γαλλική προεδρία προκειμένου να εκπονηθεί η «Λευκή Βίβλος για την Ευρωπαϊκή ‘Αμυνα».

Μετά τις εργασίες του ατύπου συμβουλίου και ύστερα από πρόσκληση της Γαλλίδας

ομόλογού του, Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly), ο υπουργός Εθνικής Αμύνης θα ξεναγηθεί στα ναυπηγεία του Ομίλου “Naval Group” στη Λωριάν όπου  ναυπηγούνται οι φρεγάτες κλάσεως FDI.

Τα ναυπηγεία είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Τα είχαμε επισκεφθεί με δημοσιογραφική αποστολή το 2005. Από τότε η Ελλάδα συζητούσε γαλλικές φρεγάτες. Είχε ανοίξει η συζήτηση για τις Fremm. Φθάσαμε το 2022 να περιμένουμε τη ναυπήγηση των Belharra με τα ερωτήματα για τον οπλισμό τους να παραμένουν… Όπως και για την ελληνική βιομηχανική συμμετοχή σ΄ αυτό το τεράστιο πρόγραμμα.

Όμως υπάρχουν κι άλλα θέματα στα οποία το ΥΠΕΘΑ κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντήσει. Στις 19 Ιανουαρίου προσγειώνονται στη Τανάγρα τα πρώτα ελληνικά Rafale. Θα «βολευτούν» στα υπόστεγα των παλαιότερων Mirage 2000, τα οποία θα βγούν «στο κρύο και το αγιάζι»! 

Το ερώτημα εύλογο: γιατί τόσους μήνες δεν έχουν γίνει όλα όσα έπρεπε να γίνουν για την υποδομή της υποστήριξης των Rafale; Και με τα παλαιά Mirage 2000 τι θα γίνει τελικά; Θα τα πάρουν οι Γάλλοι ή θα τ΄ αφήσουμε να λιάζονται στη Τανάγρα; 

Τα Rafale δεν τα πήραμε για φωτογραφίες αλλά για επιχειρήσεις…

The post «Έξωση» στα Mirage 2000 στη Τανάγρα για να «φιλοξενηθούν» τα Rafale που έρχονται… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έξωση, Mirage 2000, Τανάγρα, Rafale,exosi, Mirage 2000, tanagra, Rafale