«Ευγνωμοσύνη» Ζελένσκι για τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ που όμως ήρθε αργά…

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενός νομοσχεδίου βοήθειας προς τη χώρα του στον πόλεμο της κατά της Ρωσίας.

«Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, και στα δύο κόμματα, και προσωπικά στον πρόεδρο (σ.σ.

της Βουλής) Μάικ Τζόνσον για την απόφαση να παραμείνουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας», έγραψε ο Ζελένσκι στο X.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο θα μεταβεί προς ψήφιση από την αμερικανική Γερουσία «θα εμποδίσει την επέκταση του πολέμου, θα σώσει χιλιάδες και χιλιάδες ζωές και θα βοηθήσει και τα δύο έθνη μας να γίνουν ισχυρότερα».

Ωστόσο όπως εκτιμούν αναλυτές δυτικών μέσων ενημέρωσης η βοήθεια ήρθε πολύ αργά.Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου, στο Sky News από τον Αμερικανό ανταποκριτή Mark Stone, επισημαίνεται πως «χρειάστηκε να γίνουν ‘μαγειρέματα’ του προϋπολογισμού από τον Λευκό Οίκο έτσι ώστε να απελευθερωθούν κάποια χρήματα από έναν ήδη υπάρχων λογαριασμό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε κάποια όπλα. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό».«Είχα πολλές συζητήσεις με διπλωμάτες και στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον και όλοι έχουν πει το ίδιο πράγμα: η κατάσταση για την Ουκρανία είναι καταθλιπτική, η Ρωσία έχει το πάνω χέρι, και οι ελπίδες για το Κίεβο, χωρίς περισσότερα όπλα είναι ελάχιστες», Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, οι προμήθειες και τα όπλα μειώνονται στο ουκρανικό μέτωπο και ο αντίκτυπος για τους στρατιώτες στην είναι τεράστιος. «Οι Ουκρανοί έχουν έλλειψη σε όπλα όλων των τύπων -ακόμα και σε μικρά όπλα και σφαίρες για τα τουφέκια των στρατιωτών τους», γράφει ο Stone.

The post «Ευγνωμοσύνη» Ζελένσκι για τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ που όμως ήρθε αργά… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευγνωμοσύνη Ζελένσκι, ΗΠΑ,evgnomosyni zelenski, ipa