Έρευνες για offshore εταιρεία με διαχειριστή τον Σπύρο Σημίτη,αδελφό του πρώην πρωθυπουργού

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη όσους τον εμπλέκουν με ζητήματα που είχαν να κάνουν με εξοπλισμούς και διακίνηση μαύρου χρήματος,την περίοδο της πρωθυπουργίας του. Αφορμή ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Real News τη περασμένη Κυριακή. Σήμερα η ίδια εφημερίδα έχει ξανά πρώτο θέμα την οικογένεια Σημίτη. Αυτή τη φορά αποκαλύπτει εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τον αδελφό

του πρώην πρωθυπουργού, Σπύρο Σημίτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη στην Real News:

Αίτημα δικαστικής συνδρομής για να παρασχεθούν όλα τα στοιχεία λογαριασμών που διατηρεί στην ελβετική τράπεζα UBS offshore εταιρεία με διαχειριστή τον Σπύρο Σημίτη απέστειλε προς τις ελβετικές Αρχές η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, τα στοιχεία ζητούνται καθώς όπως αναφέρεται στο αίτημα ,ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη θεωρείται ύποπτος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προερχόμενου από δωροδοκίες. Μάλιστα, στο έγγραφοπου απεστάλη πριν από λίγες ημέρες τις υπόνοιες για την τέλεση των κακουργηματικής αδικημάτων φαίνεται να τις συνδέουν οι εισαγγελείς με τη συγγενική σχέση που έχει με τον Κ.Σημίτη και ενδεχόμενη δψροδοκία του.

Στο «κάδρο» των δωροδοκιών έχει βάλει τον πρώην πρωθυπουργό ο ΜισέλΖοσεράν, πρώην μεγαλοστέλεχος της Thales Engineering and Consulting, η οποία είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών τύπου S του ΠΝ.

Ο Ζοσεράν είχε υποστηρίξει το 2005 ότι η γαλλική εταιρεία έχασε το σύστημα ασφαλείας C4i των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 επειδή στόχευσε χαμηλά και όχι κατευθείαν στον υπουργό Εσωτερικών και στον πρωθυπουργό, όπως είχαν πράξει οι ανταγωνιστές τους που κέρδισαν και το έργο.

Πώς όμως η Δικαιοσύνη εντόπισε τον επίμαχο λογαριασμό και την εν λόγω εξωχώρια εταιρεία; Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ακολουθώντας τα ίχνη του εμβάσματος των 845.000 ευρώ που απέστειλε το 2010 ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού από τις Μπαχάμες σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα και από εκεί, μέσα σε μόλις πέντε ημέρες στη Γερμανία, κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές Αρχές συνδυάζοντας τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους από τις υφιστάμενες λίστες μεγαλοκαταθετών σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, ανακάλυψαν ότι η εν λόγω εταιρεία με διαχειριστή τον Σπ. Σημίτη διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στην ελβετική UBS.

Ο Ση. Σημίτης με αφορμή το εν λόγω έμβασμα έχει μπει στο μικροσκόπιο των ελληνικών δικαστικών αρχών από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο ίδιος πάντως μετά το δημοσίευμα τnc Real News που είχε αποκαλύψει ότι ελέγχεται,μέσω ανακοίνωσής του ανέφερε πως δεν έχει τελέσει καμία αξιόποινη πράξη και πως τα χρήματά του προέρχονται από δικές του αποταμιεύσεις και της γυναίκας του. «Εργάστηκα ως καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης επί περίπου πενήντα χρόνια.Δίδαξα επίσης και εργάστηκα στις ΗΠΑ ,στη Γαλλία,την Ιταλία και τη Γερμανία.Συνεργάστηκα επανειλημμένα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η σύζυγός μου εργάστηκε ως ψυχαναλύτρια επί περίπου σαράντα χρόνια, με σημαντική επιπλέον εκδοτική δραστηριότητα. Κατά την περίοδο 2001 μέχρι και το 2011 είχα στη Γερμανία καθαρά εισοδήματα ύψους 1 .448.000 ευρώ -σύμφωνα με τα στοιχεία της εφορίας- μετά δηλαδή από τις φορολογικές και άλλες κρατήσεις. Τις δύο προηγούμενες δεκαετίες τα εισοδήματά μου ήταν πιο υψηλά,ή τουλάχιστον αντίστοιχα. Από την πώληση ακινήτων μου στην Ελλάδα, επίσης έχω εισπράξει περίπου 500.000 ευρώ. Οι αποταμιεύσεις μας αυτές προέρχονται από την εργασία μιας ζωής. Είναι σημαντικές. Τις επενδύσαμε σε διεθνείς τράπεζες κρίνοντας τις αποδόσεις. Στην Ελλάδα έκανα ένα έμβασμα στις 21/5/2010 με το ποσό των 845.000 ευρώ για την αγορά ακινήτου. Τις ημέρες εκείνες υπήρξε στην Ελλάδα έκρηξη ανησυχίας με συνέπειαμεγάλη φυγή κεφαλαίων. Αγορά ακινήτου υπό τις συνθήκες αυτές δεν ήταν πια νοητή. Επανέφερα το ποσό των 800.000 ευρώ στην τράπεζα του τόπου κατοικίας μου, στη Γερμανία. Η φήμη που κυκλοφόρησε -ότι τα χρήματά μου έχουν “παράνομη προέλευση”- είναι ως εκ τούτου αναληθής και άκρως συκοφαντική. Ολα τα χρήματά μας είναι προϊόν της δουλειάς μας».

The post Έρευνες για offshore εταιρεία με διαχειριστή τον Σπύρο Σημίτη,αδελφό του πρώην πρωθυπουργού appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα