«Έρχονται τα Rafale» αλλά πού θα πάνε; Μερικά ερωτήματα για το ΓΕΑ και τις υποδομές υποστήριξης τους

«Έρχονται τα Rafale» λένε από την κυβέρνηση. Ουδείς βεβαίως είχε πιστέψει ότι θα ήταν στην Τανάγρα τον Ιούλιο όπως είχε ανακοινωθεί μόλις αποφασίστηκε η πρώτη αγορά. Ο ενθουσιασμός της κυβέρνησης δικαιολογούσε υπερβολές.

Τώρα οι προβλέψεις κάνουν λόγο για τον Ιανουάριο ή το πολύ τον Φεβρουάριο. 

Υπάρχουν μερικά ερωτήματα που η ηγεσία του ΓΕΑ θα μπορούσε ίσως να τα απαντήσει:

Είναι έτοιμες οι υποδομές που είναι απαραίτητες για να επιχειρούν απρόσκοπτα
τα νέα μαχητικά Rafale; Έχουν γίνει έστω οι σχετικές μελέτες;Σε ποια υπόστεγα θα μπουν τα Rafale; Κατασκευάζονται νέα υπόστεγα για τα Rafale; Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Θα χρησιμοποιηθούν τα υπόστεγα των 18 Mitage 2000 που θα «επιστρέψουμε» στους Γάλλους; Έχει «κλείσει» αυτό το θέμα; Για τα υπόστεγα υποθέτουμε ότι κάποια λύση θα βρεθεί και μάλλον τα παλαιά Mirage 2000 θα βγουν στην πίστα για να μπουν όσα Rafale χωράνε. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε φθάσει πλέον στην παραγγελία 24 Rafale, αλλά υποθέτουμε ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί μόνιμη λύση για την εγκατάσταση τους.Με την συντήρηση των αεροσκαφών όμως είναι όλα έτοιμα; Έχει φθάσει κι έχει εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για την «συντήρηση πρώτου και δεύτερου βαθμού» των Rafale; Τα Rafale είναι μία εξαιρετική επιλογή για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Θα επαναλάβουμε ότι κάποιοι λίγοι γράφαμε από τις αρχές του 2000 γι΄ αυτά τα αεροσκάφη και αντιμετωπιζόμασταν με καχυποψία ή ως γραφικοί. Από τους ίδιους που σήμερα τα …ανακάλυψαν και γράφουν σχόλια και διθυράμβους.Επειδή λοιπόν είμασταν απ΄ αυτούς που πίστευαν στη χρησιμότητα αυτού του αεροσκάφους και κυρίως των όπλων του, δεν πρόκειται να σιωπήσουμε αν διαπιστώσουμε ότι αυτό που μπορεί να είναι υπερόπλο θα μετατραπεί σε … «ενδιάμεση λύση» ή ακόμη χειρότερα θα έχει την πορεία και την τύχη των C-27!Οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν χωρίς μάλιστα να διαμαρτύρονται αυτή την περίοδο για τον εξοπλισμό της χώρας. Ακούνε καλοπροαίρετα τις διαβεβαιώσεις ότι «εξοπλιζόμαστε με ταχύτατους ρυθμούς». Δεν τους περνά καν από το μυαλό ότι θα έχουμε μία επανάληψη των αγορών που έγιναν μετά από τα Ίμια. Τότε που κλήθηκαν να πληρώσουν δισεκατομμύρια για να εξοπλιστούμε και σύντομα διαπίστωσαν ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ότι αγοράστηκε είτε δεν δούλεψε είτε γρήγορα απαξιώθηκε…

Όλες οι ειδήσεις

Δημοσκόπηση ήττας για τον Ερντογάν και το AKP

Συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν με τα ρωσικά όπλα που διαθέτει η Ελλάδα να καταλήγουν στα σκουπίδια

Ρωσικά Su-27 «πήγαν καροτσάκι» γαλλικά Mirage και Rafale στη Μαύρη Θάλασσα

Νέο «επεισόδιο» με Ερντογάν: Έχασε τα λόγια του μπροστά σε Τούρκους στρατιώτες

«Η Ελλάδα στις προβληματικές χώρες της ΕΕ στην ελευθερία του Τύπου» λέει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Θα μπορέσουν τα «πετροδόλαρα» να αναχαιτίσουν την επιθετικότητα του Ερντογάν;

The post «Έρχονται τα Rafale» αλλά πού θα πάνε; Μερικά ερωτήματα για το ΓΕΑ και τις υποδομές υποστήριξης τους appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχονται, Rafale, Μερικά, ΓΕΑ,erchontai, Rafale, merika, gea