Επίθεση Ερντογάν για τη Θράκη την οποία θυμόμαστε μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις

Για ακόμη μία φορά το τουρκικό καθεστώς κάνει επίθεση στην Ελλάδα για τη Θράκη. Το χειρότερο όμως είναι ότι στην Αθήνα θυμούνται τη Θράκη μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις.Ο Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για ακόμα μία φορά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και μάλιστα έκανε λόγο για «διωγμούς» στη χώρα μας αλλά και στην Κύπρο!
Απευθύνθηκε μάλιστα στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και αγνοώντας τις προβλέψεις της

Λωζάννης μίλησε για παράνομες πρακτικές της Ελλάδας, καλώντας μάλιστα τον ισλαμικό κόσμο σε δράση.

«Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται. Κατάσχονται οι περιουσίες των βακουφιών τους. Δεν επιτρέπεται να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα. Οι ταυτότητες τους αρνούνται. Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να είναι θεατής στις διώξεις των αδελφών μας στην Ελλάδα».

Η Αθήνα απάντησε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου λέγοντας ότι «η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη απολαμβάνει πλήρως τα δικαιώματά της, με βάσει και το Σύνταγμα, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες…Η χώρα μας είναι μια χώρα που σέβεται απολύτως τα θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, τηρεί πλήρως τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές προκύπτουν από το ελληνικό Σύνταγμα. Η ιστορία προσφέρει απλόχερα παραδείγματα πώς είχαν συμπεριφερθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλες χώρες και συγκεκριμένα η Τουρκία».

The post Επίθεση Ερντογάν για τη Θράκη την οποία θυμόμαστε μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίθεση Ερντογάν, Θράκη,epithesi erntogan, thraki