Επίσημο: Solterra, το νέο ηλεκτρικό SUV της Subaru

Tο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Subaru θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα e-Subaru και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει παγκόσμια την επόμενη χρονιά

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε, το Subaru

Solterra είναι το νέο project που αναπτύσσει η εταιρεία σε συνεργασία με την Toyota

Η ανακοίνωση λέει ότι οι πωλήσεις στις αγορές της Ιαπωνίας, ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπης και Κίνας είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στα μέσα του 2022.

Νέο Subaru WRX. Η επίσημη φωτό του θρύλου και το STI

Η e-Subaru Παγκόσμια πλατφόρμα επιτρέπει την αποτελεσματική διάθεση διαφόρων τύπων EV συνδυάζοντας πολλαπλές μονάδες και εξαρτήματα, όπως το εμπρός, το κεντρικό και το πίσω μέρος ενός οχήματος.

Ενώ οι δύο εταιρείες έχουν ενώσει τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα πλατφόρμα, η Subaru έχει στοχεύσει στην επίτευξη ανώτερης παθητικής ασφάλειας και σταθερότητας οχημάτων, κάτι που η Subaru πάντα επεδίωκε, όπως εξάλλου και σε αυτήν την ειδική πλατφόρμα BEV.

Γι’ αυτή την εξέλιξη, οι δύο εταιρείες συνδυάζουν τις αντίστοιχες δυνάμεις τους, όπως η μακρόχρονη τεχνολογία τετρακίνησης της Subaru και η εξαιρετική τεχνολογία ηλεκτροκίνησης οχημάτων της Toyota, ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο SUV με τα χαρακτηριστικά που επιδιώκει η νέα τάση στην αυτοκίνηση

Και το όνομα αυτού

Το όνομα Solterra δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις ”Sol” και ”Terra”, δηλαδή τις λατινικές λέξεις, αντίστοιχα, για τον «Ήλιο» και τη «Γη».

Η Subaru έδωσε αυτό το βαφτιστικό στο νέο της μοντέλο προς αναγνώριση της Μητέρας Φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της.

Η δέσμευσή της είναι να παρέχει τις κλασικές δυνατότητες που αναμένονται από ένα SUV της Subaru «ικανό να σε πάει παντού σε συνδυασμό με ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα»

*Το Solterra θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των SUV της εταιρείας, δηλαδή των Subaru XV, Forester, Outback και Ascnet.

The post Επίσημο: Solterra, το νέο ηλεκτρικό SUV της Subaru appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα