Επιμένει ο Άγγελος Συρίγος: Κρατώ μέχρι κεραίας όσα δήλωσα για τον μύθο του Πολυτεχνείου

Ο Άγγελος Συρίγος επιμένει να μιλά για «μύθο του Πολυτεχνείου». Δεν επιχειρεί να λειάνει όσα είπε χθες στη Βουλή, αλλά αντιθέτως δηλώνει ότι τα κρατά μέχρι κεραίας.

«Όπως είπα και χθες αυτά που είπα είναι κατατεθειμένα στη Βουλή, τα κρατώ μέχρι κεραίας», είπε ο υφυπουργός Παιδείας,

μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» και πρόσθεσε:

«Η ομιλία μου είναι κατατεθειμένη και είναι σαφές ότι εξυμνώ το Πολυτεχνείο του ’73, εξηγώ ότι αυτό το οποίο γίνεται μετά το ’74 βασίστηκε ακριβώς στο ότι το Πολυτεχνείο ήταν ένα φωτεινό γεγονός μέσα στη δικτατορία από εκεί και πέρα ούτε αντιστρέφω το μύθο του Πολυτεχνείου ούτε αμφισβητώ το Πολυτεχνείο».

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής συνέντευξης ο Άγγελος Συρίγος δήλωσε: «Εάν δεν καταλάβουμε που οφείλεται η κακοδαιμονία των ελληνικών πανεπιστημίων δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Το νομοσχέδιο που έγινε νόμος χθες προσπαθεί να κάνουμε αυτή την αλλαγή παραδείγματος, να φύγουμε από το πανεπιστήμιο του ’74, της μεταπολιτεύσεως και να περάσουμε σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο. Οι αναφορές μου αφορούσανε στο νομοσχέδιο σε σχέση με το τι αλλάζει μέσα στα πανεπιστήμια διότι ένα τμήμα του πολιτικού κόσμου βλέπει τα πανεπιστήμια μας μέσα από το πρίσμα του ’74».

The post Επιμένει ο Άγγελος Συρίγος: Κρατώ μέχρι κεραίας όσα δήλωσα για τον μύθο του Πολυτεχνείου appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα