Επειδή είμαστε αξιόπιστοι σύμμαχοι οι ΗΠΑ θα μας πουλήσουν εξοπλισμούς δις κι αυτό είναι επιτυχία;

«Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, μετά το τέλος της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών 'Αντονι Μπλίνκεν, σε ό,τι αφορά στα εξοπλιστικά, ότι «η Ελλάδα, ως συνεπής και αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος, θα λάβει αυτά που έχουν συμφωνηθεί».

Με απλά λόγια η αξιοπιστία μας θα επιβραβευθεί με το να μας πουλήσουν οι Αμερικανοί εξοπλισμούς πολλών δισεκατομμυρίων! Κι αυτό είναι το ένα θέμα που προκαλεί την κοινή λογική. Το δεύτερο είναι ότι κάποια απ΄  αυτά «δεν μας κάνουν», αλλά

παρόλα αυτά θα τα πληρώσουμε και θα τα πάρουμε. Τι θα τα κάνουμε; Σε ό,τι αφορά στα F-35 θα τα αξιοποιούν Αμερικανοί και ΝΑΤΟ. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα είναι τόσο «αξιόπιστος σύμμαχος» ώστε να «φορτώσει» στον ελληνικό Στόλο τις φρεγάτες-φιάσκο που οι Αμερικανοί απέσυραν πριν κλείσουν 10ετία!!! Τα δε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εκλιπαρούσαν να τις …βυθίσουν, για να μειωθεί η ζημιά!

Είμαστε λοιπόν αξιόπιστος σύμμαχος έχοντας δώσει τη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη, το Στεφανοβίκειο μέχρι που βυθίστηκε και πολλές, πολλές άλλες διευκολύνσεις. Σπεύσαμε από τους πρώτους να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μόνο που δεν είχε χειροκροτήσει τη δολοφονία του Σουλεϊμανί στο Ιράν και στα πιο πρόσφατα θα προσθέσουμε τη στάση μας στην κρίση της Γάζας και την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα. Για όλα αυτά -και πολλά άλλα- θα «ανταμειφτούμε» πληρώνοντας κάμποσα δισεκατομμύρια!

Ειδικά για το F-35, για το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει μάλλον …φιέστα όταν θα ανακοινωθεί, έχουμε δημοσιεύσει και μεταδώσει πάρα πολλές απόψεις αεροπόρων αλλά και πολιτικών που εκφράζουν τους εντονότατους προβληματισμούς τους. Με επιχειρήματα στα οποία ουδείς μπόρεσε να αμφισβητήσει. Αν πληκτρολογήσετε στην αναζήτηση του militaire.gr, F-35 θα δείτε πόσα πολλά έχουν ειπωθεί δημόσια και επώνυμα και κανένας από τους πανηγυρίζοντες υποστηρικτές της αγοράς δεν βγήκε να τα αντικρούσει.

Παρακάτω μερικοί μόνο σύνδεσμοι θεμάτων για το F-35:

https://www.militaire.gr/i-alitheia-gia-to-f-35-kai-giati-den-tha-doylepsei-enantion-tis-toyrkias-st-karavidas/

https://www.militaire.gr/o-thanatos-toy-episminagoy-i-dolofonia-tis-ekpaideysis-ton-ellinon-aeroporon-d-pantelatos/

https://www.militaire.gr/nte-fakto-apostratiotikopoiisi-sta-nisia-chaos-stoys-exoplismoys-kataigistikos-g-tsipras/

https://www.militaire.gr/i-ellada-schediazei-pia-tin-amyna-tis-me-echthro-ti-rosia-ki-ochi-tin-toyrkia-dim-pantelatos/

https://www.militaire.gr/o-k-stolntempergk-mas-exigei-giati-tha-agorasoyme-f-35-ta-3-schedia-toy-nato/

https://www.militaire.gr/f35-ellada/

Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι «και η Τουρκία παρακαλάει για τα F-16 τις ΗΠΑ». Η Τουρκία διαπραγματεύεται χωρίς «πιστοποιητικά αξιοπιστίας», εκβιάζει ,πιέζει και απειλεί ότι αν δεν ικανοποιηθεί ,το λιγότερο που θα κάνει θα είναι να στραφεί σε άλλες αγορές. Ούτε καν στο θέμα των S-400 δεν έχει κάνει οριστικά πίσω. Επιπλέον για να μην ξεχνιόμαστε, κατόρθωσε να αποσυνδέσει τελείως το θέμα των F-16 με όσα διαπράττει εναντίον της Ελλάδας!Τέλος όσοι έχουν ως επιχείρημα ότι «πολλές άλλες χώρες προμηθεύτηκαν το F-35», καλό θα είναι να δουν ξανά ποιες είναι οι χώρες και με ποιες άλλες χώρες συνορεύουν. Να δουν ακόμη αν αντιμετωπίζουν άμεσες στρατιωτικές απειλές ή αν χρησιμοποιούν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις πρωτίστως για τις νατοϊκές τους υποχρεώσεις.Στο τέλος το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στο Χ για τα όσα συζήτησε σε Ελλάδα και Τουρκία.

Greek Prime Minister Mitsotakis @PrimeMinisterGR and I discussed our strong relationship and cooperation as @NATO Allies. We appreciate Greece’s leadership on regional issues, including assistance to Ukraine and efforts to enhance freedom of navigation in the Red Sea. pic.twitter.com/kwL4cyEjsH

— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) January 6, 2024

The post Επειδή είμαστε αξιόπιστοι σύμμαχοι οι ΗΠΑ θα μας πουλήσουν εξοπλισμούς δις κι αυτό είναι επιτυχία; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επειδή, ΗΠΑ,epeidi, ipa