Ενημέρωση της Βουλής για τα όπλα στην Ουκρανία κι όχι «κατ΄ιδίαν συζητήσεις» ζητά το ΚΚΕ από την κυβέρνηση

Ενημέρωση για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τον υπουργό Αμυνας και όχι σε κάποια επικοινωνία στο υπουργείο, ζήτησε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Έκανε αυτή την παρέμβαση επί της διαδικασίας καθώς ο υπουργός Αμυνας μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων αντί να ενημερώσει συγκεκριμένα παρέπεμψε σε κατ ιδίαν συναντήσεις

στο υπουργείο του.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και σχετίζεται με την επικίνδυνη εμπλοκή στον πόλεμο και στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νίκος Παπαναστάσης,αντισυνταγματάρχης ε.α., βουλευτής του ΚΚΕ: Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία είναι με εντολή ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ

Η κυβέρνηση σκόπιμα και επιμελώς αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό, ότι η βασική συνέπεια της αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία είναι ότι με εντολή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, η χώρα μας μετατρέπεται σε εμπόλεμο εταίρο της κυβέρνησης Ζελένσκι, σημείωσε ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.


Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, μέχρι τις 24 Φλεβάρη έσπερνε τον εφησυχασμό, συμμετέχοντας παράλληλα στην ΝΑΟΤϊκή περικύκλωση της Ρωσίας, ενώ στήριξε την εγκαθίδρυση ΝΑΤΟϊκών βάσεων στο έδαφος της Ουκρανίας, προκαλώντας την αντίδραση της Ρωσίας. Σημειώνοντας ότι ο πόλεμος που διεξάγεται είναι ιμπεριαλιστικός ανάμεσα στην Ρωσία από την μία και τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, από την άλλη, υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να διαλέξει ιμπεριαλιστική και να απαιτήσει καμία συμμετοχή σε αυτόν τον πόλεμο.

Ο Νίκος Παπαναστάσης υπογράμμισε ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι η χώρα είναι δεμένη στο αμερικανοΝΑΤΟϊκό άρμα και εκεί εντάσσεται και η συνεχής αποστολή όπλων, πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων.

Χαρακτήρισε άγνωστο στην στρατιωτική τον όρο «πλεονάσματα», τον οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την αποστολή πυρομαχικών και όπλων, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, σε μια προσπάθεια να τον κάνει συμμέτοχο στα επικίνδυνα σχέδιά της.

The post Ενημέρωση της Βουλής για τα όπλα στην Ουκρανία κι όχι «κατ΄ιδίαν συζητήσεις» ζητά το ΚΚΕ από την κυβέρνηση appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα