“Ένας ο στόχος της Συνόδου Κορυφής, να μείνει ικανοποιημένος ο Ερντογάν” γράφουν οι Γερμανοί!

Το πόσο άσχημα πήγε και η τελευταία σύνοδος κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα, προκύπτει από τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.Η Handelsblatt έγραψε ότι « το κύριο μέλημα της  Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ήταν να μείνει ικανοποιημένος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.«Την ώρα που η Άγκυρα προωθεί τα οικονομικά της συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο με την απειλή στρατιωτικών μέσων, αποχωρεί από την ευρωπαϊκή συνθήκη προστασίας γυναικών και αδιαφορεί για δεσμευτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, οι Βρυξέλλες επινόησαν για την Τουρκία τον όρο “θετική ατζέντα”. Τίποτα ωστόσο σε αυτή δεν είναι θετικό.

Η στάση της ΕΕ είναι πολύ περισσότερο έκφραση της ολοένα και μεγαλύτερης εξάρτησης των Ευρωπαίων από την Άγκυρα».

Η Die Welt επίσης,  έγραψε ότι «τις τελευταίες μέρες η  Μέρκελ και η  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για τον Ερντογάν».

«Η  Μέρκελ είναι το σημαντικότερο στήριγμα του Ερντογάν στη Δύση”,προσθέτει.

Που κέρδισε ο Ερντογάν; Στο προσφυγικό και στην τελωνειακή ένωση υποστηρίζουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι.
3,5 δις  εξασφάλισε από την Ε.Ε. για το προσφυγικό και η αναφορά στο προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της απόφασης για «έναρξη των εργασιών» αναβάθμισης της τελωνειακής ένωσης.

The post “Ένας ο στόχος της Συνόδου Κορυφής, να μείνει ικανοποιημένος ο Ερντογάν” γράφουν οι Γερμανοί! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα