Ένας δρομέας, 3.000 χλμ, ένα μήνυμα: Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των Γερμανών ναζί-Στέργιος Αράπογλου

3.000 χιλιόμετρα σε 50 ημέρες, ένα μήνυμα! Ο Στέργιος Αράπογλου ιατρός και Σπαρταθλητής από τη Θεσσαλονίκη θα τρέξει από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη με στόχο να στείλει παντού το μήνυμα αγώνα για τη μνήμη και δικαιοσύνη των θυμάτων των Ναζί.

Ο Στέργιος Αράπογλου, είναι  πατέρας τεσσάρων παιδιών, εργάζεται ως γενικός χειρουργός στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Αύριο

3 Απριλίου θα ξεκινήσει από τα ακριτικά Μαράσια του Έβρου με στόχο να φτάσει στον Κάτω Ζάρκο Λασιθίου, περνώντας μέσα από χωριά και πόλεις που βίωσαν τις θηριωδίες των ναζιστών Γερμανών κατά την περίοδο 1940-1945.

Η αφετηρία του το ίδιο συμβολική, η προτομή της Βασιλικής Λαμπίδου, της Κυράς των Μαρασίων, η οποία καθημερινά ύψωνε την ελληνική σημαία στα σύνορα με την Τουρκία έχοντας «υιοθετήσει» για χρόνια -έως τον θάνατο της-  όλους τους στρατιώτες που υπηρετούσαν στο ελληνικό φυλάκιο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι της.

 Μαζί του σε όλη τη διαδρομή θα τον ακολουθεί με ΙΧ ο καλός του φίλος Γιάννης Κουφός ο οποίος θα τον τροφοδοτεί με τρόφιμα, ρούχα και κάποια ελάχιστα φάρμακα, ενώ όπως επισήμανε ο κ. Αράπογλου το εγχείρημα γίνεται με δικά του έξοδα και δεν διαθέτει κανέναν χορηγό.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

The post Ένας δρομέας, 3.000 χλμ, ένα μήνυμα: Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των Γερμανών ναζί-Στέργιος Αράπογλου appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
3 000, Γερμανών -Στέργιος Αράπογλου,3 000, germanon -stergios arapoglou