Εμφανίστηκε το C-130 και επιτέλους μετά από 4 ημέρες μετέφερε από το Χαρτούμ Έλληνες

Το «εξαφανισμένο» επί 4 ημέρες C-130 εμφανίστηκε και έκανε μεταφορά Ελλήνων από το Χαρτούμ. Αν η τετραήμερη αναμονή στο Ασουάν οφειλόταν σε βλάβη ή όχι παραμένει ερώτημα αφού το ΓΕΕΘΑ δεν έχει απαντήσει. Δεν γνωρίζουμε αν το ΓΕΕΘΑ «εκπροσωπείται από υπόπτους ,ανώνυμους και σκοτεινούς λογαριασμούς στο twitter που στο παρελθόν έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες που έκαναν

μεγάλη ζημιά σε εθνικά θέματα. Λογιαριασμοί που με απίστευτο υβρεολογόγιο επιτίθενται σε δημοσιογράφους που έθεταν τέσσερις ημέρες τώρα το ερώτημα για το τι συμβαίνει με το C-130. Το ΓΕΕΘΑ είχε μείνει ασυγκίνητο πάντως από τη δημοσίευση ευαίσθητων φωρογραφιών από ακριτικό μας νησί που είχαν δημοσιευθεί από έναν από τους λογαριασμούς που σήμερα βρίζουν χυδαία δημοσιογράφους. Να μην ξέρει ποιοι είναι από πίσω; Δύσκολο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Απογειώθηκε νωρίτερα σήμερα αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από το Χαρτούμ, στο πλαίσιο επιχείρησης απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν.

Το αεροσκάφος έχει ήδη εισέλθει με ασφάλεια στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, μεταφέροντας 39 άτομα, εκ των οποίων 20 είναι Έλληνες πολίτες και μέλη οικογενειών τους.

Οι λοιποί απεγκλωβισθέντες είναι πολίτες άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς και τρίτων χωρών.

Στην αποστολή συμμετέχει και Έλληνας διπλωματικός υπάλληλος.

Η άφιξη του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα αναμένεται σήμερα το βράδυ.

Με την ολοκλήρωση της εν λόγω επιχείρησης, ο αριθμός των απεγκλωβισθέντων συμπατριωτών μας και μελών οικογενειών τους ανέρχεται στα 125 άτομα.

Φυσικά το θέμα συνοδεύεται από το σχετικό φωτογραφικό υλικό με πρωταγωνιστές Φλώρο και Χαρδαλιά:

The post Εμφανίστηκε το C-130 και επιτέλους μετά από 4 ημέρες μετέφερε από το Χαρτούμ Έλληνες appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα