Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Οι εργαζόμενοι «βγάζουν στην αναφορά» τη διοίκηση

Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στην καταστροφική πορεία που έχει επιλέξει για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Η Ελλάδα, χώρα που έχει να αντιμετωπίσει σοβαρή και πραγματική απειλή, εγκαταλείπει την κρατική αμυντική της βιομηχανία, αφού βεβαίως έχουν γίνει τα πάντα από πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις για να απαξιωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης Μητσοτάκη που με την πολιτική της δημιουργεί το ερώτημα αν θα μας πάει και σε Ένοπλες Δυνάμεις Α.Ε.Η ανακοίνωση των εργαζομένων
για την χθεσινή δικαστική διαδικασία για την απολλοτρίωση του εργοστασίου των Ε..Α.Σ στον Υμηττό ,είναι αποκαλυπτική:

Χθες (26/9) στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η αίτηση του Δημοσίου για απαλλοτρίωση του εργοστασίου των Ε.Α.Σ. στον Υμηττό και η απαίτηση για άμεση απομάκρυνση του, χωρίς– 30 μήνες μετά την εξαγγελία για «κυβερνοπάρκο» στη θέση του μοναδικού εργοστασίου παραγωγής μεταλλικών μερών πυρομαχικών – να έχει υπάρξει έστω πρόβλεψη για μετεγκατάσταση του.

Στους 30 αυτούς μήνες, η Διοίκηση των Ε.Α.Σ.:

ΔΕΝ έχει εισηγηθεί στο Διοικητικό της Συμβούλιο κανένα πλάνο για το νέο επιχειρηματικό τοπίο όπως διαμορφώνει η ετσιθελική απόφαση του Πρωθυπουργού για πάρκο υπουργείων αντί της αμυντικής βιομηχανίας, ΔΕΝ έχει κάνει κανέναν σχεδιασμό για τη μετεγκατάσταση, ΔΕΝ έχει ξεκινήσει κανένα έργο υποδομής για την τεράστια, λόγω όγκου των μηχανημάτων, μετακίνηση τους, ΔΕΝ έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους για τη τύχη μας, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τις δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα μας λόγω της μετακίνησης μας κάπου, που ακόμα δεν γνωρίζουμε.

Στο χθεσινό Εφετείο, το Σωματείο μας παρενέβη όπως όφειλε υπέρ της διατήρησης της παραγωγικής δυνατότητας του εργοστασίου του Υμηττού και της συνέχισης τροφοδότησης της εφοδιαστικής αλυσίδας των Ενόπλων μας Δυνάμεων και υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων που εκπροσωπεί.

Τονίσαμε τον Εθνικό στρατηγικό χαρακτήρα της εταιρίας, απέναντι στο δήθεν στρατηγικό χαρακτήρα του real estate…!

Παρενέβη ακόμα και ο ΔΕΔΔΗΕ υπέρ της απόρριψης της αίτησης απαλλοτρίωσης, διότι η κατάργηση του υποσταθμού που υπάρχει στην προς απαλλοτρίωση έκταση θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

ΔΕΝ παρενέβη όμως η Διοίκηση των Ε.Α.Σ., ούτε για να ζητήσει έστω παράταση των διαδικασιών απαλλοτρίωσης αλλά και ούτε να απαιτήσει υψηλότερο τίμημα για την απαλλοτρίωση, το οποίο ανέρχεται σε μόλις 31 εκ. € για έκταση 155 στρεμμάτων., τη στιγμή που οι εμπορικές αξίες της περιοχής κυμαίνονται από 1.100 έως 1.350 € ανά τετραγωνικό μέτρο…!

Δεν ένοιωσε η Διοίκηση των Ε.Α.Σ. ότι θίγονται τα οικονομικά συμφέροντα της εταιρίας;

Δεν αντιλαμβάνεται η Διοίκηση των Ε.Α.Σ. ότι η εταιρία με την ολοκλήρωση της πράξης απαλλοτρίωσης, χάνει τουλάχιστον 70 εκ. € από τη μη πώληση απαραίτητων πυρομαχικών για τη χώρα μας, την Ε.Ε. και τον ΝΑΤΟ;

Είναι κρίμα για μια τέτοια εταιρία Εθνικού σκοπού και στρατηγικού χαρακτήρα, στην πιο δύσκολη θέση που την οδηγούν οι πολιτικές απαξίωσης – όπως είναι η απαλλοτρίωση του μεγαλύτερου παραγωγικά εργοστασίου της -  να είναι κατώτερη των περιστάσεων.

The post Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Οι εργαζόμενοι «βγάζουν στην αναφορά» τη διοίκηση appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα,ellinika amyntika systimata