Ελλάδα και Τουρκία μαζί στην «πυρηνική ομάδα» του ΝΑΤΟ! Τι αποκαλύπτει σύμβουλος του SIPRI

Ένα άρθρο του Χανς Κρίστενσεν, που είναι  επικεφαλής σύμβουλος στο SIPRI για θέματα πυρηνικών στο fas.org (Federation of American Scientists), μας υπενθυμίζει τις ανακοινώσεις του ΝΑΤΟ για τις 7 χώρες που συνεισφέρουν μαχητικά αεροσκάφη για αποστολές με πυρηνικά όπλα. Όπως φαίνεται η Ελλάδα είναι μέλος αυτής της

«πυρηνικής ομάδας». Μαζί με την Τουρκία…

Στο άρθρο με θέμα την άσκηση πυρηνικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Κρίστενσεν επισημαίνει:

«Το ΝΑΤΟ αποκάλυψε πριν λίγους μήνες ότι επτά χώρες μέλη συνεισφέρουν αεροσκάφη διπλής ικανότητας στην αποστολή ανταλλαγής πυρηνικών. Οι χώρες δεν προσδιορίστηκαν, αλλά πέντε είναι ευρέως γνωστές: Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες. Η έκτη χώρα είναι πιθανώς η Τουρκία (παρά τις φήμες ότι δεν ήταν πλέον μέρος της αποστολής), οπότε ορισμένα τουρκικά F-16 εξακολουθούν να είναι εξοπλισμένα για να φέρουν βόμβες B61. Η έβδομη χώρα ήταν ένα μυστήριο, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι η Ελλάδα. Αν και η Ελλάδα δεν αποθηκεύει πλέον πυρηνικά όπλα (αποσύρθηκαν το 2001) και δεν διαθέτει δεσμευμένη μονάδα μαχητικών, έχει εφεδρικές μονάδες για αποστολές έκτακτης ανάγκης. Όπως και άλλοι σύμμαχοι (εκτός από τη Γαλλία), η Ελλάδα συμμετέχει πλήρως στο NPG».

The post Ελλάδα και Τουρκία μαζί στην «πυρηνική ομάδα» του ΝΑΤΟ! Τι αποκαλύπτει σύμβουλος του SIPRI appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα