Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Επιμονή στο λάθος για φέτος και «διόρθωση» από του χρόνου! Τι προτείνει ΥΠΕΘΑ-ΓΕΕΘΑ

Σε λίγες ημέρες (7/9 για τη ΣΣΕ και 13-14/9 για τη ΣΜΥ) καλούνται να παρουσιαστούν για κατάταξη οι επιτυχόντες σπουδαστές, με αρκετές δεκάδες κενά (κυρίως στην ΣΣΕ όπου το 55% των θέσεων παραμένει κενό), εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), που για δεύτερη συνεχή χρονιά μειώνει δραματικά τον αριθμό των σπουδαστών (και μελλοντικών στελεχών των ΕΔ) με δυσμενείς συνέπειες οι οποίες θα φανούν έντονα τα επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι εντός των μνημονίων οι θέσεις των

στρατιωτικών σχολών είχαν περικοπεί κατά 30%, ενώ και οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας το 2019 για αύξηση των θέσεων αποδείχτηκαν κενό γράμμα καθώς ποτέ δεν εφαρμόστηκαν.

Το περσινό πάθημα δεν έγινε μάθημα στο ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ και έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι παραγωγικές σχολές του Στρατού Ξηράς θα δεχτούν μειωμένο αριθμό σπουδαστών – τριών, που ούτε θα μπορεί να αναπληρωθεί σε περίπτωση αποχωρήσεων (που κάθε χρονιά καταγράφονται 30-50 αποχωρήσεις σε κάθε Σχολή), λόγω της ΕΒΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο προσανατολίζεται στο να προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας νέες μειωμένες ΕΒΕ για το επόμενο έτος όμως, δείχνοντας πρωτοφανή απροθυμία να ενσκήψει και να δώσει (μερική) λύση στο πρόβλημα ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ.

Πρόκειται για λύση ή οποία είναι ΑΜΕΣΗ, είναι ΝΟΜΙΜΗ, δεν καταστρατηγεί την ΕΒΕ και θα καλύψει άμεσα μέρος των κενών θέσεων.

Ειδικότερα προτείνεται, όσοι υποψήφιοι καλύπτουν το κριτήριο της ΕΒΕ, αλλά ανήκουν στην κατηγορία του 10% (είτε με παλαιό είτε με νέο σύστημα), καθώς και όσοι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες (τέκνα πολύτεκνων κ.α.), όπου δίνονται λίγες θέσεις, να καταταγούν και να καλύψουν τις κενές θέσεις.

Επαναλαμβάνουμε για να μην παρεξηγηθούμε: ΟΣΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΒΕ.

Μια τέτοια κίνηση θα ωφελήσει τα παιδιά που επιθυμούν να εισέλθουν στις Στρατιωτικές Σχολές, τα οποία καλύπτουν το κριτήριο της ΕΒΕ, έχουν γράψει πολύ παραπάνω από την ελάχιστη βάση, πλην όμως ανήκουν σε κατηγορίες στις οποίες έχουν δοθεί ελάχιστες θέσεις, την ώρα που για 2η συνεχόμενη χρονιά μένουν εκατοντάδες κενές θέσεις. Θα ωφεληθούν επίσης και οι Σχολές και κατ’ επέκταση και οι ΕΔ αφού θα καλυφθεί μέρος των κενών θέσεων ΑΜΕΣΑ.

Να λοιπόν μια  ΑΜΕΣΗ και κυρίως ΕΦΙΚΤΗ ΛΥΣΗ.

Το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν εμπράκτως εάν νοιάζονται για τον «πολλαπλασιαστή ισχύος» των ΕΔ. Θα το πράξουν ;

The post Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Επιμονή στο λάθος για φέτος και «διόρθωση» από του χρόνου! Τι προτείνει ΥΠΕΘΑ-ΓΕΕΘΑ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα