Εκσυγχρονισμός F-16: Τι σημαίνει για την κατασκευάστρια Lockheed Martin

Για τον εκσυγχρονισμό των F-16 έχουμε διαβάσει,ακούσει και γράψει πολλά. Δεν έχουμε δει τι σημαίνει για την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin που θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν να εκτελέσει το έργο.

Τα όσα γράφει ο γνωστός σε επενδυτές ιστότοπος Motley Fool (https://www.fool.com σχετικά με την κατασκευάστρια

εταιρεία Lockheed Martin για την αναβάθμιση των ελληνικών F-16,είναι βέβαιο ότι θα δώσουν τροφή για συζητήσεις.

Τι προκύπτει από δημοσίευμα του fool.com :

•Η Lockheed Martin εξακολουθεί να αναφέρεται στον εκσυγχρονισμό 123 μαχητικών αεροσκαφών με κόστος που υπολογίζεται σε 2,4 δις δολάρια. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προχωρήσει αυτό το σενάριο.Ο αριθμός έχει οριστικοποιηθεί και θα ΄ναι 85 αεροσκάφη. Το κόστος; Στο ΥΠΕΘΑ έχει καθοριστεί στο 1,1 δις δολάρια.

•Η διαμόρφωση στην οποία θα εκσυγχρονιστούν θα ΄ναι αυτή του F-16V (“Viper”), εξοπλισμένα με το νέο APG-83 Active Electronically Scanned Array (AESA) από το Northrop Grumman.

Το ενδιαφέρον από το ρεπορτάζ όμως είναι η παράγραφος που έχει να κάνει με όσους έχουν επενδύσει στην εταιρεία.

Σύμφωνα μ΄ όσα αναφέρονται “με κόστος μόλις 19 εκατομμυρίων δολαρίων ανά αεροπλάνο, η Ελλάδα φαίνεται να πιστεύει ότι θα ΄χει περισσότερη ισχύ, αναβαθμίζοντας τα παλιά F-16 από ότι ξοδεύοντας πάνω από 90 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροπλάνο για να αγοράσει ολοκαίνουργιο F-35s.

Η Lockheed Martin είναι πιθανώς ικανοποιημένη από αυτά τα οικονομικά στοιχεία. Σύμφωνα με το Fort Worth Star-Telegram, η Lockheed έχει υψηλότερα περιθώρια κέρδους στα F-16s σε σχέση με τα περιθώρια κέρδους της στο F-35”.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείοέχει να κάνει με την πρόθεσή της να μετακινήσει τη γραμμή παραγωγής του F-16 από το Fort Worth, Τέξας, στο Greenville της Νότιας Καρολίνας,ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την επέκταση της παραγωγής του F-35 στο Fort Worth. Εξετάζεται ακόμη μέρος της γραμμής παραγωγής του F-16 να μεταφερθεί σ΄ άλλη χώρα όπως για παράδειγμα την Ινδία.Γιατί όχι και στην Ελλάδα που μπορεί να ΄ναι πολύ μικρότερη χώρα, αλλά σίγουρα είναι από τους καλύτερους πελάτες της LM;

The post Εκσυγχρονισμός F-16: Τι σημαίνει για την κατασκευάστρια Lockheed Martin appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα