Εκλογές Ιταλία – exit poll: Έβγαλαν Μελόνι τα αποτελέσματα

Έκλεισαν οι κάλπες για τις εκλογές στην Ιταλία και τα αποτελέσματα των exit polls ανακοινώθηκαν.

Πρωτιά για την ακροδεξιά συμμαχία δείχνουν τα αποτελέσματα σειράς δημοσκοπήσεων κατά την έξοδο από τις κάλπες (exit poll), καθώς η εκλογική αναμέτρηση στην Ιταλία ολοκληρώθηκε.

Για πρώτη φορά στην τρίτη οικονομία της ΕΕ και ιδρυτικό της μέλος, θα αναλάβει την εξουσία η πλέον ακροδεξιά κυβέρνηση μετά τον Μουσολίνι.

Ο συνασπισμός της

δεξιάς-ακροδεξιάς συγκεντρώνει από 41 έως 45% ενώ ο αντίστοιχος της κεντροαριστεράς από 25,5 μέχρι 29,5%. Η Μελόνι λαμβάνει από 22% έως 26% και έρχεται πρώτη.

Σύμφωνα με το exit poll για τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Rai, όπως μετέδωσε το Reuters, το μπλοκ των συντηρητικών κομμάτων, που περιλαμβάνει το ακροδεξιό κόμμα, «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι και το κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κερδίζει μεταξύ 41% και 45%.

Το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» συγκεντρώνει 22,5 – 26,5%, η «Λέγκα» 8,5-12,5% και η Forza Italia ποσοστό 5-9%, σύμφωνα με το exit poll της Mediaset.

Σύμφωνα με τα πρώτα exit poll, της δημοσκοπικής εταιρίας Consorzio Opinio Italia, τα οποία μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, η εκτίμηση ψήφου έχει ως εξής:

Aδέλφια της Ιταλίας 24 %Δημοκρατικό Κόμμα 19%Κίνημα Πέντε Αστέρων 15,5%Λέγκα 10,5 %Forza Italia 7%Κεντρώα Συμμαχία Ρέντσι – Καλέντα 7,5%Ιταλική Αριστερά- Oικολόγοι 4 %Περισσότερη Ευρώπη 1,5 %

Τα πλήρη αποτελέσματα αναμένονται νωρίς τη Δευτέρα.

The post Εκλογές Ιταλία – exit poll: Έβγαλαν Μελόνι τα αποτελέσματα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές Ιταλία –, Έβγαλαν Μελόνι,ekloges italia –, evgalan meloni