ΕΕ: το «Βατερλώ» των λαών! Ποιος φταίει;

ΕΕ: το «Βατερλώ» των λαών! Ποιος φταίει;                               

Απάντηση:  Η Γερμανία, η Επιτροπή της ΕΕ, η ΕΚΤ και το Ευρωκοινοβούλιο. Παρακάτω, τα πειστήρια, 

Γράφει η

ΑΙΘΡΑ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Οικονομολόγος

1.- Το γερμανικό πραξικόπημα, στην  ιδρυτική Συνθήκη του Μάαστριχτ, για τη νομιμοποίηση της λιτότητας!

Η Γερμανία βλέποντας από το 2007, το τσουνάμι των τραπεζικών χρεοκοπιών στις ΗΠΑ, να έρχεται καταπάνω της, (λόγω της υπέρμετρης

έκθεσης της Deutsche bank στα αμερικανικά τοξικά ομόλογα της Lehman brothers), επέβαλε (μετά την εγκατάλειψη των προσπαθειών επιβολής ευρωσυντάγματος που καταψηφίστηκε από τους λαούς του βορά) την Τροποποιητική Συνθήκη της Λισαβόνας,  με το «έτσι θέλω», για τη νομιμοποίηση της λιτότητας και την ενεργοποίηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας που θα της χρειαζόταν για τη λεηλασία του εθνικού πλούτου του νότου, (μέσω της καταστροφής και της υπερχρέωσης), για τη διάσωση της Deutsche bank που δεν διασώζεται με τίποτε! Λόγος που η Γερμανία δεν αίρει τη δημοσιονομική πειθαρχία. 

    Προσθέτοντας στον ιδρυτικό σκοπό της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ, της ιδρυτικής Συνθήκης του Μάαστριχτ (άρθρο Β)  (1) νυν, άρθρο 3 της ΣΕΕ της Συνθήκης της Λισαβόνας (2)   «και τη σταθερότητα των τιμών», χωρίς να προβλέπει την άρση του, σε περίοδο ύφεσης. Η παραπάνω προσθήκη αποτελεί νομιμοποίηση της λιτότητας. 

Η σταθερότητα των τιμών έχει σκοπό, την αντιπληθωριστική ανάπτυξη, σε περίοδο ανάπτυξης, για τη διασφάλιση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, Χωρίς τη διασφάλιση της ανάπτυξης, ο στόχος της σταθερότητας των τιμών είναι δολοφόνος της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Λύνοντας τα χέρια των Διοικητών της ΕΕ να ασκήσουν περιοριστική νομισματική πολιτική (περικοπή ρευστότητας) και σε περίοδο ύφεσης με όση ανεργία πάρει! Που είναι όπλο μαζικής καταστροφής (πιστωτική ασφυξία). Με πρόσχημα, τη δημοσιονομική πειθαρχία, των μηδενικών ελλειμμάτων, για να εγκλωβίσουν το νότο στην ύφεση,, μετατρέποντας το νότο σε ένα υπαίθριο κρεματόριο! Με κύριο στόχο την Ελλάδα λόγω του αμύθητου ορυκτού πλούτου της χώρας και όχι μόνο, με βάση γραπτές μαρτυρίες για το δηλωμένο, γερμανικό ρεβανσισμού από το Β΄ΠΠ. .

  Απόδειξη ότι η Τροποποιητική Συνθήκη της Λισαβόνας τέθηκε σε ισχύ το Δεκ. του 2009, έξι μήνες πριν από την επιβολή του πρώτου πολεμικού ελληνικού μνημονίου και ενάντια στη ρήτρα αλληλεγγύης (3) που απαγορεύει τα μνημόνια! Επειδή η «έντιμη», Γερμανία και όταν εγκληματεί θέλει να είναι …νομοταγής! Όλα κι’ όλα!  Και για να παράσχει νομικό άλλοθι στους συνεργούς της, τους διοικητές της ΕΚΤ!

Η Τροποποιητική Συνθήκη της Λισαβόνας είναι πραξικόπημα κατά των δημοκρατικών αρχών της ΕΕ, του άρθρου 2 (4) της ΣΕΕ :της ιδρυτικής Συνθήκης του Μάαστριχτ. Επειδή χωρίς γενική ευημερία, δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα. Πώς να υπάρχει δημοκρατία; 

2.- Το γερμανικό πραξικόπημα κατά της ρήτρα αλληλεγγύης  

Απόδειξη η εν κρυπτώ και παραβήστω, Απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της 16-17 Δεκ. του 2010, (5) για την κατάργηση της ρήτρας αλληλεγγύης του άρθρου 122 της ΣΛΕΕ, σαν, δήθεν, τροποποίηση του …άσχετου άρθρου  136 της ΣΛΕΕ! Ενδεικτικό του φόβου της Γερμανίας, μη γίνει γνωστή η πραξικοπηματική κατάργηση της ρήτρας αλληλεγγύης! Η «ψυχή» της σύγκλισης βορά νότου, που  επιβάλλει την  παροχή οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ σε κράτος μέλος, σε πνεύμα αλληλεγγύης.

Λόγος που η Γερμανία γνώριζε ότι με το μνημόνιο του Ιούνη του 2010 εγκληματούσε εις βάρος της Ελλάδας. Όπως και η Επιτροπή της ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο που δεν αντέδρασε! .

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο μνημόνιο του Ιούνη του 2010 επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την ανώνυμη εταιρία ΑΕ EFSF πάνω στο διακρατικό δάνειο του Μάη του 2010,  παρότι η ΑΕ EFSF δεν ήταν ο  δανειστής, αλλά τα κράτη της ΟΝΕ! Λόγος που η Γερμανία σύστησε την εταιρία ΑΕ  EFSF για να το επιβάλει, γνωρίζοντας ΄ότι εγκληματεί!  Απόδειξη ότι έξι μήνες μετά, προκάλεσε την εν κρυπτώ και παραβήστω Απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της 16-17 Δεκ. του 2010, που νομιμοποιεί τα μνημόνια. 

Για του λόγου το αληθές, το αποσπάσιμα από την εν λόγω Απόφαση:

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

για την τροποποίηση του άρθρου …136 της ΣΛΕΕ (σ.σ. εννοώντας το άρθρο 122 της ρήτρας αλληλεγγύης) σχετικά με μηχανισμό σταθερότητας για τα κράτη μέλη με νόμισμα το ευρώ. 

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, 

Εκτιμώντας ότι:

 (4) Ο μηχανισμός σταθερότητας θα παράσχει το απαραίτητο μέσο για την αντιμετώπιση καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της, όπως συνέβη το 2010, και θα συνδράμει συνεπώς στη διατήρηση της οικονομικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας της ίδιας της Ένωσης. Κατά τη σύνοδό του στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2010, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε ότι, καθόσον ο παρών μηχανισμός προορίζεται να διασφαλίσει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της, το άρθρο 122 της ΣΛΕΕ δεν θα απαιτείται πλέον για τους σκοπούς αυτούς. Ως εκ τούτου, οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων συμφώνησαν ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς αυτούς.

(5) Στις 16 Δεκεμβρίου 2010, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να κ.ο.κ.

ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ:

Άρθρο 1

Προστίθεται η ακόλουθη παράγραφος στο άρθρο 136 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ):

«3. Τα κράτη μέλη με νόμισμα το ευρώ μπορούν να θεσπίσουν μηχανισμό σταθερότητας ο οποίος θα ενεργοποιείται εφόσον κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να διασφαλίζεται η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της. Η παροχή τυχόν απαιτούμενης χρηματοοικονομικής συνδρομής δυνάμει του μηχανισμού θα υπόκειται σε αυστηρούς όρους.»  (σ.σ. «αντί σε πνεύμα αλληλεγγύης» της ρήτρας αλληλεγγύης) 

Ωστόσο, η παραπάνω απόφαση μπορεί να αθετηθεί αφού δεν είναι νόμιμη αφού δεν συμμετείχαν όλα τα κράτη της ΕΕ, αλλά μόνο τα κράτη ΟΝΕ. Λόγος που εξηγεί γιατί δεν έχει περαστεί μέχρι σήμερα στο σώμα των Συνθηκών. Ενώ  παραμένει στις Συνθήκες, το …«κουφάρι» του άρθρου 122 της ΣΛΕΕ (της ρήτρας αλληλεγγύης). 

3.- Η «σιωπή των αμνών» (ευρωκοινοβούλιο) 

στη «σφαγή» του νότου!

Το ευρωκοινοβούλιο εκπροσωπεί τους πολίτες της ΕΕ και είναι το μόνο θεσμικό όργανο της ΕΕ  που μπορεί να ελέγχει την Επιτροπή, το θεσμοφύλακα υποτίθεται των Συνθηκών, για τη χρηστή διαχείριση των κοινοτικών υποθέσεων για την υλοποίηση των στόχων των Συνθηκών! Ακόμα και να παραιτεί την Επιτροπή (Άρθρα 226 κ;αι 234 της ΣΛΕΕ). σε περίπτωση κακής διαχείρισης, ή  κατάχρησης εξουσίας! 

Το ευρωκοινοβούλιο όφειλε να απορρίψει, τα μνημόνια. Έτσι θα προστάτευε τους λαούς του νότου και τη δημοκρατία. Αλλά, τίποτε τέτοιο δεν συνέβη. Κανείς από τους υπεύθυνους δεν κλητεύθηκε  από το ευρωκοινοβούλιο να απολογηθεί.  Και ας ήρθαν τα πάνω κάτω στην ΕΕ! Το ευρωκοινοβούλιο ούτε είδε, ούτε άκουσε τίποτε!

Ας θυμηθούμε τις δεσμεύσεις της ΕΕ απέναντι στους λαούς του νότου της ιδρυτικής Συνθήκης του Μάαστριχτ: 

Σύγκλιση βορά νότου, ισονομία ισοπολιτεία των ευρωπαίων πολιτών, σταθερή, αειφόρος, αντιπληθωριστική  ανάπτυξη, πλήρης απασχόληση, υγεία, παιδεία, κράτος δικαίου, κοινωνική συνοχή, σταθερά ισοζύγια, εταιρική αλληλεγγύη, κοινή αμυντική πολιτική, («σπέσιαλ προσφορά» για τον ελληνικό λαό) ελεύθερη διακίνηση προσώπων, εμπορευμάτων και κεφαλαίων (το μόνο που τήρησαν) κ.ο.κ. 

Αντί για τη σύγκλιση βορά νότου η Επιτροπή της ΕΕ πέτυχε την …περαιτέρω απόκλιση βορά νότου, με την  υπερχρέωση του νότου στον ισχυρό βορά και τη λεηλασία που ακολούθησε, με πρόσχημα το χρέος! Φορτώνοντας τις τραγικές  αστοχίες της στους λαούς του νότου (PIGS) και μετατρέποντας τις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις της απέναντί τους,  σε…απαιτήσεις εις βάρος τους! Με δυσβάστακτες οικονομικές κυρώσεις, ενεργώντας, προφανώς,  σαν πειθήνιο όργανο της Γερμανίας! Υπό την ένοχη σιωπή και του ευρωκοινοβουλίου, αντί να εγκαλέσει την Επιτροπή  σε απολογία, για κακοδιαχείριση, ή κατάχρηση εξουσίας, με ενδεχόμενο δόλο!   

Άρα οι λαοί της ΕΕ και ειδικότερα ο ελληνικός λαός, είμαστε έρμαια του νόμου του ισχυροτέρου (Γερμανία). Αλλά αυτό δεν λέγεται δημοκρατία! Λόγος που αυτή η ΕΕ δεν έχει μέλλον!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Euractiv, υπάρχουν σοβαρές συζητήσεις στις Βρυξέλλες για την επιβολή στην Ελλάδα κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» .τεχνοκρατών, τύπου Ντράγκι ή Παπαδήμου. Αυτοί που μας …«έσωσαν» το 2010, ετοιμάζονται να μας …ξανασώσουν, από τη νέα χρεοκοπία, λόγω πανδημίας με την επιβολή νέων μνημονίων. 

Αλλά αυτό δεν πρέπει να περάσει. Θα είναι το πιστοποιητικό θανάτου μας! Μόνη λύση η έξοδος!   Εκτός ΕΕ θα κολυμπήσουμε και θα σωθούμε! Ο ελληνικός λαός το έχει αποδείξει, ιστορικά,  ότι είναι «δεινός κολυμβητής»! Εντός ΕΕ, είναι σα να μας πετάνε χειρόπόδαρα δεμένους στη θάλασσα (πιστωτική ασφυξία) και να μας ζητάνε να κολυμπήσουμε, ξέροντας ότι θα …πνιγούμε! Τόσο υποκριτές, απάνθρωποι, ανερμάτιστοι, επικίνδυνοι! Για να μας φορτώνουν τις ευθύνες τους! Το χρέος είναι μόνο το πρόσχημα, για τη  λεηλασία της χώρας από τους «εθνοσωτήρες» ντόπιους και ξένους! Οι  μάσκες έπεσαν!

Απονομή δικαιοσύνης! 

Οι κυβερνήσεις του νότου και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να βρουν το πολιτικό θάρρος να καταγγέλουν στους λαούς τους, τη Γερμανία, την Επιτροπή της ΕΕ και την ΕΚΤ  για σοβαρή και διαρκή παραβίαση των δημοκρατικών αρχών της ΕΕ, του άρθρου 2 της ΣΕΕ, με τη διαδικασία του άρθρου 7 της ΣΕΕ.  Αλλιώς, θα είναι συνένοχες στο έγκλημα!  Επειδή έχει ο καιρός γυρίσματα! 

Αν όχι, η τύχη της Ελλάδας στα χέρια του ελληνικού λαού, με βάση την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος! Μας αξίζει μια καλλίτερη Ελλάδα και θα την έχουμε! Αυτή είναι η δική μας στιγμή! Και θα νικήσουμε επειδή τώρα ξέρουμε τι θέλουμε και πώς να το επιτύχουμε. Δείχνοντας το δρόμο και στους άλλους λαούς του νότου! 

——————————————————————————————

(1) Άρθρο Β, της Συνθήκης του Μάαστριχτ, 1992  

Η Ένωση θέτει ως στόχους: 

 –  να προωθήσει την ισόρροπη και σταθερή οικονομική και κοινωνική πρόοδο, ιδίως με τη δημιουργία ενός χώρου χωρίς εσωτερικά σύνορα, με την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και με την ίδρυση μιας οικονομικής και νομισματικής ένωσης, η οποία θα περιλάβει εν καιρώ, ένα ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με τις διατάξεις τηςπαρούσας συνθήκης κ.ο.κ.

(2) Άρθρο 3 της ΣΕΕ της Συνθήκης της Λισαβόνας, Δεκ. 2009 

3. Η Ένωση εγκαθιδρύει εσωτερική αγορά. Εργάζεται για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρώπης με γνώμονα την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα των τιμών, την κοινωνική οικονομία της αγοράς με υψηλό βαθμό ανταγωνιστικότητας, με στόχο την πλήρη απασχόληση και την κοινωνική πρόοδο και το υψηλό επίπεδο προστασίας και βελτίωσης της ποιότητας του περιβάλλοντος. κ.ο.κ. 

 

 (3) Άρθρο 122 της ΣΛΕΕ (ρήτρα αλληλεγγύης) 

«1. Με την επιφύλαξη άλλων διαδικασιών που προβλέπονται τις  Συνθήκες, το Συμβούλιο, προτάσει της Επιτροπής, μπορεί να θεσπίζει, σε πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ κρατών μελών, τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης, ιδίως εάν ανακύψουν σοβαρές δυσκολίες στον εφοδιασμό με ορισμένα προϊόντα, ιδίως στον τομέα της ενέργειας.

2. Όταν ένα κράτος μέλος αντιμετωπίζει δυσκολίες ή διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες, οφειλόμενες σε φυσικές καταστροφές ή έκτακτες περιστάσεις που εκφεύγουν από τον έλεγχό του, το Συμβούλιο, προτάσει της Επιτροπής, μπορεί να αποφασίσει να του χορηγήσει, υπό ορισμένους όρους, χρηματοδοτική ενίσχυση της Ένωσης. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου ενημερώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη ληφθείσα απόφαση».

(4)  Άρθρο 2 της ΣΕΕ

Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων

των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη εντός κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρίσεων,την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών.

 (5) Πηγή:  http://www.europedia.moussis.eu/discus/discus-1293524562-708994-27227.tkl?lang=gr  Το έχουν κατεβάσει από το διαδίκτυο. Σβήνουν τα ίχνη του εγκλήματος. 

 Για τον ίδιο λόγο άλλαξaν και το όνομα τhw AE  EFSF σε ESM. Επειδή AE EFSF = Deutsche bank! Αυτή είναι το «πηγάδι δίχως πάτο» της ευρωζώνης. Σ’ αυτήν πηγαίνει όλη η σκουπισμένη ρευστότητα του νότου, με τη συνενοχή και των κρατών (ελίτ) του νότου! 

The post ΕΕ: το «Βατερλώ» των λαών! Ποιος φταίει;  appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα