Έχουμε ρίξει “λευκή πετσέτα” στην αντιμετώπιση του κορονοϊού;

Οι επιπτώσεις που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στην οικονομία όλου του πλανήτη δεν μπορούν ασφαλώς να αγνοηθούν. Πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, χώρα ταλαιπωρημένη από την οικονομική θύελλα που προηγήθηκε της υγειονομικής κρίσης. Προφανώς όλες οι κυβερνήσεις θέλουν να προλάβουν τα χειρότερα και η ελληνική δεν μπορεί να εξαιρεθεί απ΄ αυτή τη προσπάθεια.

Όμως αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί είναι

πως στην υγειονομική κρίση η κυβέρνηση “έχει ρίξει λευκή πετσέτα”! Η χώρα θρηνεί σχεδόν 11.000 ανθρώπους της. Δεν είναι απλά “νούμερα”… Κάθε μέρα χάνουμε σχεδόν ένα χωριό! Φθάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε επειδή οι διασωληνωμένοι ασθενείς έπεσαν κάτω από τους 800! Όλα αυτά δυστυχώς δεν αποτελούν το κυρίαρχο ζήτημα της συζήτησης για την κρίση που περνάμε. Διαβάζουμε και ακούμε για “ανοίγματα” παντού, με τον τουρισμό να ΄ναι έτοιμος να ξεκινήσει σε μία εβδομάδα, με μέτρα και προφυλάξεις που θα κριθεί στην πράξη η αποτελεσματικότητα τους. Το μήνυμα που λαμβάνουμε είναι ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κίνδυνο του κορονοϊού, πάντα με δική μας ευθύνη! Η κυβέρνηση το μόνο που λέει είναι ότι  “χτίζει τείχος ανόσιας”. Μέχρι πρόσφατα ξέραμε -απ΄ αυτά που μας έλεγαν- ότι για να είναι αποτελεσματικό αυτό το τείχος θα πρέπει να εμβολιαστεί το 60 έως 70% του πληθυσμού. Από χθες ακούμε δηλώσεις ικανοποίησης, γιατί λέει μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε εμβολιάσει το 20%! Ας αποφασίσουν το ποσοστό ,γιατί καταντάνε γελοίες αλλά και επικίνδυνες οι παλινωδίες.

Οι μοναδικοί που δίνουν τιτάνια μάχη και νομίζουμε ότι τους έχουμε ξεχάσει τελείως είναι οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, το οποίο όχι μόνο δεν επιβραβεύεται, αλλά κάθε πρωί συστηματικά απειλείται κιόλας με απόλυση από συγκεκριμένους “τελάληδες” .

Προφανώς ο καθένας μας έχει μερίδιο ευθύνης για τον εαυτό του και την οικογένεια του. Αλλά δεν μας ανήκει όλη η ευθύνη. Όταν από το πρωί ως το βράδυ τα ΜΜΕ “παίζουν”  τα “ανοίγματα” και την “απελευθέρωση” έχοντας τη σχετική πληροφόρηση από την κυβέρνηση δεν μπορούμε μετά να ζητάμε ευθύνες από τον κόσμο. Ας μην αναφερθούμε στην εγκληματική …ραστώνη από τον περασμένο Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο, όπου υπήρχε άφθονος χρόνος για να ανοίξει όπως ,όπως ο τουρισμός -όπως ήθελαν η TUI και οι υπόλοιποι “τουριστικοί γίγαντες- αλλά όχι για να προετοιμαστεί όπως έπρεπε το ΕΣΥ.

Η κρίση του κορονοϊού δεν θα περάσει εύκολα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την οικονομική κρίση που προκαλεί. Κάθε χώρα θα πρέπει πρωτίστως να ασχοληθεί με την υγειονομική προστασία του πληθυσμού του και να κάνει ότι μπορεί για την οικονομία του σε δεύτερο χρόνο. Δυστυχώς έτσι είναι. Έτσι πρέπει να ΄ναι. Ελπίζουμε ότι “η ζέστη” και τα “εμβόλια” θα βοηθήσουν όπως μας λένε τώρα “ειδικοί” και κυβερνητικοί παράγοντες. Ας μην ποντάρουν όμως “όλα τα λεφτά” σ΄ αυτούς τους παράγοντες. Και κυρίως ας σηκώσουν τη λευκή πετσέτα που πέταξαν χάμω…

The post Έχουμε ρίξει “λευκή πετσέτα” στην αντιμετώπιση του κορονοϊού; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα