ΕΑΣ: Οι εργαζόμενοι μιλούν για τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και καταγγέλουν

Εργαζόμενοι στα ΕΑΣ με ανακοίνωση τους αποδομούν τις «θριαμβολογίες» της διοίκησης για το συμβόλαιο με την Αίγυπτο.

Η ανακοίνωση τους είναι άκρως διαφωτιστική. Στη Βουλή έχει ήδη κατατεθεί ερώτηση για το θέμα.

Η ανακοίνωση:

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…!

Μετά το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο (3-2-2022) των Ε.Α.Σ., διοχετεύτηκε Δελτίο Τύπου από τη διοίκηση

της εταιρίας  στο οποίο ούτε λίγο-ούτε πολύ θριαμβολογούσε (και μαζί της θριαμβολόγησαν και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης) για την εξωστρέφεια της εταιρίας με την αγορά έτοιμου προϊόντος (πυρομαχικό 105mmΧ609 ΤΡ-Τ) από εταιρία του εξωτερικού προκειμένου να μεταπωληθεί σε πελάτη του εξωτερικού (Αίγυπτος).

Ας δούμε αν πρέπει να νοιώθουμε «υπερήφανοι» και «συνεπείς στις υποχρεώσεις μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δ. Σύμβουλος της εταιρίας, μετά από αυτή την απόφαση του Δ.Σ. των Ε.Α.Σ.

Η σύμβαση του 105mmΧ609 ΤΡ-Τ υπογράφτηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου με συμβατική δέσμευση εκ μέρους των Ε.Α.Σ. για παράδοση εντός 6μήνου!!!

Η διοίκηση υπέγραψε χρόνο παράδοσης της παραγγελίας σε 6 μήνες, όταν ο χρόνος υλοποίησης της είναι το ελάχιστο 18 μήνες (6-8 μήνες για προμήθεια Α! υλών και 10 μήνες για την παραγωγική διαδικασία), σύμφωνα με στελέχη της παραγωγής.

Στη διάρκεια της έκθεσης EDEX 2021 στο Κάϊρο, η «κατσάδα» του πελάτη προς τα Ε.Α.Σ., ο οποίος μάταια περίμενε  την παραγγελία στα τέλη του 2020 – αρχές του 2021, δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας. Έτσι, η διοίκηση των Ε.Α.Σ. οδηγήθηκε στην απόφαση της αγοράς έτοιμου πυρομαχικού από εταιρία του εξωτερικού σε τιμή που θα μας βάλει μέσα!

Η αγορά έτοιμου προϊόντος συν το κόστος μεταφοράς από το εξωτερικό στην Ελλάδα, το κόστος αποσυσκευασίας, της επισήμανσης πυρομαχικού και ξυλοκιβωτίων, τα κόστη τελικών δοκιμών, η επανασυσκευασία και το κόστος μεταφοράς από την Ελλάδα στο πελάτη, καθιστούν εξαιρετικά ζημιογόνο τη σύμβαση αυτή.

Και όμως ο Δ. Σύμβουλος των Ε.Α.Σ. κ. Ν. Κωστόπουλος θριαμβολογεί για «υλοποίηση του προγράμματος εντός χρονοδιαγράμματος…»!

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στις 3 Απρίλη 2021 για κλείσιμο του εργοστασίου του Υμηττού, στο οποίο γίνεται η παραγωγή των μεταλλικών μερών πυρομαχικών, διαλύει την εταιρία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κλάδου παραγωγής πυρομαχικών

Η πρωθυπουργική εξαγγελία περιελάμβανε μετεγκατάσταση Υπουργείων, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει σχέδιο μετεγκατάστασης των Ε.Α.Σ. Υμηττού βασισμένο στην ανάπτυξη και τις νέες τεχνολογίες και με ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι που συσπειρωθήκαμε σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο διάλυσης, όχι μόνο του παραγωγικού εργοστασίου του Υμηττού αλλά συνολικά των Ε.Α.Σ., παρακάμπτοντας παραταξιακές διαφορές, έχουμε υποχρέωση να καταθέσουμε την αληθινή εικόνα της εταιρίας αντιπαραθέτοντας την εικονική πραγματικότητα της διοίκησης!»

The post ΕΑΣ: Οι εργαζόμενοι μιλούν για τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και καταγγέλουν appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα