Δολοφονία Αντώνη στο λιμάνι : Όταν οι Λιμενικοί προειδοποιούσαν για τα θέματα ασφαλείας

Πολλά τα ερωτήματα για το τι πραγματικά έγινε στο Λιμάνι του Πειραιά και οδήγησε στον άδικο χαμό του Αντώνη Καργιώτη συμβάν που έλαβε χώρα κατά την προσπάθεια επιβίβασής του στο Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE HORIZON». Μερικά από αυτά έθεσε στη συνέντευξη του στο militaire channel ο δικηγόρος και επικεφαλής το Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Δημοσθένης Μπακόπουλος.

 Σίγουρα τεράστια η ευθύνη για το πλήρωμα του πλοίου που προέβη σε δολοφονική ενέργεια ενώ  στο φως

της επικαιρότητας έρχονται και το σύνολο των συνομιλιών του πλοίου που περιγράφουν τις προσπάθειες συγκάλυψης που επιχειρήθηκαν. 

 

Η έρευνα αναμένεται να φέρει στο φως αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν αναταράξεις στις τάξεις του ΛΣ-ΕΚ.ΑΚΤ. 

 Μεγάλο αριθμό από ερωτήματα έχει προκαλέσει η απόφαση του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας κ.Βαρβιτσιώτη να καρατομήσει τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ευαγγελίδη Σπυρίδωνα αλλά και τον Διοικητή το ΛΤ στην ακτή Τσελέπη. 

 Δυστυχώς η έρευνα δείχνει πως υπάρχουν πολλά κενά στη φύλαξη στα λιμάνια της χώρας που από ότι φαίνεται είναι γυμνά από προσωπικό αλλά και υποδομές ασφαλείας. 

 Άμεση ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστικών του Λιμενικού που εδώ και καιρό έχουν αναδείξει το ζήτημα της υποστελέχωσης αφού η δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά υπολείπεται κατά 100 άτομα περίπου. 

 Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως αρκετοί έχουν αποσπαστεί στο Γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να αποφύγουν τον βαρύ φόρτο εργασίας στο λιμάνι του Πειραιά

 Σε σχετική ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών τόνισε μετά από επίσκεψή της το 2022 τα εξής «Όσο και να φαντάζει οξύμωρο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με τη μεγαλύτερη οργανική σύνθεση εμφανίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στελέχωσης αφού το 1/4 των υπηρετούντων έχει αποσπαστεί ή διατεθεί σε άλλες υπηρεσίες .

 

 Η καλοκαιρινή περίοδος με μια τεράστια τουριστική κίνηση με χιλιάδες κόσμου να ταξιδεύει , με καθημερινά συμβάντα , συλλήψεις για κάθε είδους παραβατική δραστηριότητα επιτάσσει την επάνδρωση του Κ.Λ.Πειραιά στη πλήρη του σύνθεση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση όλες οι υπηρεσίες και τα Λ/Τ που υπάγονται σε αυτό  θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα στην οργάνωση και στην επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.»

 Επί ένα έτος αναδεικνύαμε σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Σώματος, των Λιμενικών Αρχών και προβλήματα που αφορούν τα στελέχη προτείνοντας λύσεις και ζητώντας την παρέμβαση του κ. Αρχηγού  Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γεώργιου αλλά και του Υπουργού  κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να διαφυλαχτεί η ακεραιότητα των συναδέλφων και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Λιμενικών Αρχών .

 Φαίνεται λοιπόν πως οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό  είχαν ειδοποιήσει τόσο τον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκη όσο και τον Αρχηγό τους για το επερχόμενο τραγικό συμβάν και δεν δέχονται να θυσιαστούν οι συνάδελφοί τους αφού την ευθύνη την έχει η Ηγεσία. 

 Όμως για λόγους σκοπιμότητας και οι δύο δεν δέχτηκαν ποτέ να συνομιλήσουν με την Π.Ο.Λ με αποτέλεσμα σήμερα να θρηνούμε μια ανθρώπινη ζωή. 

 Όπως ενημερωθήκαμε ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας κ.Βαρβιτσιώτης είχε ξεκινήσει μια καλή συνεργασία με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς του Λιμενικού ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Αλεξανδράκης Γεώργιος διατηρεί μέχρι και σήμερα την ίδια άκαμπτη στάση αγνοώντας τα όσα οι συνάδελφοι του συνδικαλιστές θέλουν να του μεταφέρουν. 

 Κύκλοι των υπηρετούντων στο Αρχηγείο του Λιμενικού αναφέρουν πως είναι η πρώτη φορά που Αρχηγός γυρίζει την πλάτη στα κατώτερα στελέχη που του ζητούν βοήθεια. 

 Σε μια σειρά από ανακοινώσεις οι εκπρόσωποι των Λιμενικών κάνουν λόγο για έλλειψη κανόνων ασφαλείας αφού εκτελούν υπηρεσία στο λιμάνι μόνοι και αβοήθητοι, αναφέρουν την έλλειψη εκπαίδευσης ακόμα και παροχής πρώτων βοηθειών και ναυαγοσωστικής ,θέτουν ζήτημα στελέχωσης στις υπηρεσίες του ενώ αναφέρουν πως για πρώτη φορά στην ιστορία δεν πραγματοποιούνται τακτικές μεταθέσεις ενώ μιλούν για αποσπάσεις χωρίς κανένα κριτήριο που ξεπερνούν τις 1000 !!!

Να θυμίσουμε πως ανάλογη θλιβερή κατάσταση ζήσαμε με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ μιλούσαν για ελλείψεις και κανείς δεν άκουγε μέχρι που θρηνήσαμε τόσους νέους ανθρώπους.

 Ελπίζουμε τουλάχιστον ο νέος ΥΝΑΝΠ κ.Χρήστος Στυλιανίδης να έχει διαφορετική στάση από αυτή του  Αρχηγού Αλεξανδράκη για να μη θρηνήσουμε εκ νέου θύματα.

The post Δολοφονία Αντώνη στο λιμάνι : Όταν οι Λιμενικοί προειδοποιούσαν για τα θέματα ασφαλείας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία Αντώνη, Όταν, Λιμενικοί,dolofonia antoni, otan, limenikoi