«Δεν υπάρχει θέμα με τις Belharra, η οριστική συμφωνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες»

Η ανακοίνωση από την Υπηρεσία Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για την έγκριση πώλησης 4 φρεγατών Lockheed Martin ύψους 6,9 δισ. δολ., γνωστών ως πολεμικών πλοίων επιφανείας πολλαπλών αποστολών, μόλις 10 εβδομάδες αφότου η Αθήνα υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με το Παρίσι για μια παρόμοια συμφωνία για γαλλικές φρεγάτες, προκάλεσε

συναγερμό στο Παρίσι και πλήθος σεναρίων στην Αθήνα. Πολλοί θυμήθηκαν το φιάσκο της κυβέρνησης Σημίτη ,όταν υπήρχε απόφαση ΚΥΣΕΑ για αγορά Eurofighter, απόφαση που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Κυβερνητική πηγή διαβεβαιώνει πάντως ότι «δεν τίθεται κανένα θέμα με τη συμφωνία για την αγορά των γαλλικών φρεγατών Belharra. Η συμφωνία έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και αυτό θα γίνει» επιμένει.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η απόφαση από τις ΗΠΑ ήταν «η τυπική διαδικασία που ακολουθείτε όταν μια χώρα -στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα- θέτει αίτημα για εξοπλιστικές αγορές». Πράγματι το ΠΝ είχε στείλει -κατόπιν κυβερνητικών εντολών- σχετικό αίτημα στις ΗΠΑ το περασμένο καλοκαίρι. Μια ακόμη απόδειξη ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης οδηγούσε στις αμερικανικές φρεγάτες. Οι γαλλικές ευτυχώς μας προέκυψαν μέσω Αυστραλίας.

Όλες οι ειδήσεις

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι είτε εμείς είτε οι υπουργοί ζούμε σε άλλη χώρα! Πίνακες για την ακρίβεια

Καταδικαστικό ψήφισμα για την Τουρκία από την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ

”Σημείο μηδέν” η ακύρωση των τουρκικών στόχων επί του πεδίου

«Κυβερνητική αυτοπαγίδευση με «fake news» για τις ΜΕΘ»-Π.Παπανικολάου στον Γ.Σαχίνη

F-35: Το «φυσάει και δεν κρυώνει» η USAF – Tο υψηλό λειτουργικό κόστος απειλεί το πρόγραμμα

«Στην αναφορά» βγάζουν τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο οι στρατιωτικοί δικαστές!

Η «αμερικανική τορπίλη» στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρωσία

«Έρχονται τα Rafale» αλλά πού θα πάνε; Μερικά ερωτήματα για το ΓΕΑ και τις υποδομές υποστήριξης τους

The post «Δεν υπάρχει θέμα με τις Belharra, η οριστική συμφωνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα