Δεν υπάρχει καμία “κούρσα εξοπλισμών” και κάποιος να το πει στον κ.Μπίστη

Ο κ. Νίκος Μπίστης που εσχάτως δραστηριοποιείται πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράφει άρθρο στο οποίο επαναφέρει ξανά τη γνωστή καραμέλα της “κούρσας εξοπλισμών” μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Αφορμή η συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας για την αγορά φρεγατών.

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντικρούσει οποιοσδήποτε την άποψη Μπίστη ,ο οποίος προφανώς θα γνωρίζει ότι το ελληνικό ΠΝ είχε να αγοράσει μονάδα επιφανείας από το 1995!!! 26 ολόκληρα χρόνια μέσα στα οποία όπως επίσης γνωρίζει καλά ο κ.Μπίστης, η Τουρκία “έχτισε”

δύο στόλους: έναν πολεμικό κι έναν στόλο ακτοφυλακής! 

Γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά είναι δυνατόν οποιοσδήποτε πολιτικός να γράφει ή να μιλά για κούρσα εξοπλισμών; Ποια κούρσα και ποιοι εξοπλισμοί;

Προφανώς έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι οι αγορές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη έγιναν χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Η “τουρκική πίεση” δεν δικαιολογεί ότι οι συμφωνίες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι “ανοιχτές” από την άποψη της τήρησης των διαδικασιών. Ας μη μιλήσουμε για στρατηγική , γιατί όποιος είναι ψύχραιμος και δεν διακατέχεται από κομματικές εμμονές έχει καταλάβει πως ελήφθησαν οι αποφάσεις και για τα Rafale και για τις Belharra. Ευτυχώς και οι δύο είναι στη σωστή κατεύθυνση έστω κι αν προήλθαν από “καραμπόλες”.

Απαράδεκτο το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν καμία ενημέρωση για τις εξοπλιστικές συμφωνίες…

Όλα αυτά όμως δεν δικαιολογούν απόψεις σαν κι αυτές του κ.Μπίστη περί κούρσας εξοπλισμών οι οποίες μάλιστα διανθίζονται και από υπονοούμενα  περί   εισηγήσεων των στρατιωτικών “με την επιρροή που ασκούν επάνω τους οι πολεμικές βιομηχανίες” και από απόψεις περί “ανακαλύψεων τουρκικών προκλήσεων από ΜΜΕ”. Δε χρειάζεται καμία “ανακάλυψη”,τα λένε με δημόσιες επίσημες δηλώσεις οι Τούρκοι κάθε μέρα.

Κούρσα εξοπλισμών όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά αν θέλουμε να ΄μαστε ρεαλιστές έχουν πάρα πολλά να γίνουν για να φθάσουν οι ΕΔ στο επίπεδο που πρέπει, μετά από 20 και βάλε χρόνια εγκατάλειψης. Εκτός αν ο κ.Μπίστης προτείνει να μην έχουμε ΕΔ…

Όσο για τη σύνδεση εξοπλισμών και χρεοκοπίας, ο κ.Μπίστης θα πρέπει να ξέρει ότι τα δισεκατομμύρια που σπαταλήθηκαν επί Σημίτη για τις αγορές εξοπλισμών -στο μεγαλύτερο μέρος τους αχρείαστων- είναι μετρήσιμα και σίγουρα δεν ήταν αυτά που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια. Το “μερίδιο ευθύνης” τους είναι πολύ μικρότερο από άλλες…κούρσες δισεκατομμυρίων που έγιναν στη χώρα.

The post Δεν υπάρχει καμία “κούρσα εξοπλισμών” και κάποιος να το πει στον κ.Μπίστη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα