Χρωστάνε πάνω από 200 εκ. ευρώ στα στρατιωτικά νοσοκομεία, παραδέχτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας  Άδωνις Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε έγγραφο της ΠΟΕΣ είχε υποστηρίξει ότι οι οφειλές προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία πληρώνονται στην ώρα τους!

Ο ίδιος υπουργός με το όνομα Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή -που προκλήθηκε από έγγραφο του ΠΑΣΕΣ- παραδέχτηκε ότι τα χρωστούμενα στα στρατιωτικά νοσοκομεία ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ!!! Που να μη πλήρωνε και …στην ώρα του δηλαδή! Η απάντηση Γεωργιάδη ΕΔΩ

Στη κυβέρνηση και στη ΝΔ έχουν γενικώς περίεργες απόψεις για τα χρωστούμενα. Ίσως γι΄ αυτό η ΝΔ χρωστάει …σε όποιον μιλάει ελληνικά αλλά φιλοδοξεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του κράτους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται λοιπόν ότι ο

ΕΟΠΥΥ χρωστάει άνω των 205.000.000ευρώ στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Πονηρά σκεπτόμενος δεν υπολόγισε σε αυτό το χρέος τα χρωστούμενα από το ΕΚΑΒ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για την ΠΑ το χρέος αυτό ξεπερνά τα 60.000.000 ευρώ και για τον ΣΞ είναι μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων!

Τι κάνει η κυβέρνηση για όλα αυτά; Επί της ουσίας επιχειρεί να ενσωματώσει πλήρως τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ κι έτσι να «σβήσει» και τα χρέη!

Η ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Στυλιανού Φωτόπουλου:

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ

Θεσσαλονίκη, 16/02/2024

Του: Φωτόπουλου Στυλιανού, Βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Καταβολή οφειλόμενων χρεών προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία»

Κύριοι Υπουργοί,

Συμφώνως εγγράφου του Πανελληνίου Σωματείου Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑΣΕΣ) με Αρ. Πρωτ.: 21/04-02-2024, διακινείται υποθετικό σχέδιο στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης «…ενοποίησης όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων κάτω από ένα κοινό διακλαδικό φορέα και στη συνέχεια τη σταδιακή αφομοίωσή του από το ΕΣΥ». Επιπρόσθετα, αναδεικνύεται από το εν λόγω Σωματείο, ως ένα ενδεχόμενο αίτιο υλοποίησης του υποθετικού και αναφερόμενου σχεδίου, τα μη καταβληθέντα χρέη ΕΚΑΒ και ΕΟΠΥΥ προς ΓΕΑ και 251 ΓΝΑ, τα οποία ανέρχονται σε ύψος άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε, εάν υφίσταται εν δυνάμει σχεδιασμός ενοποίησης των Στρατιωτικών Νοσοκομείων σε πρώτη φάση και μετέπειτα αφομοίωσης αυτών στο ΕΣΥ;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε τα δεδηλωμένα χρέη ΕΚΑΒ και ΕΟΠΥΥ να καταβληθούν προς τα όποια Στρατιωτικά Νοσοκομεία θα έπρεπε να είχαν προ πολλού αποδοθεί, προκειμένου τα εν λόγω να διατηρήσουν την αυτόνομη λειτουργικότητά τους στο διηνεκές εντός του Στρατεύματος;

Παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε αναλυτικό πίνακα οφειλών των ΕΚΑΒ και ΕΟΠΠΥ προς κάθε Στρατιωτικό Νοσοκομείο ξεχωριστά.

Ο ερωτών Βουλευτής

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Το έγγραφο του ΠΑΣΕΣ

ΠΡΟΣ:

Ως Πίνακας Αποδεκτών Αριθμ. Πρωτ. 21/2024

Θεσσαλονίκη, 4 Φεβρουαρίου 2024

ΚΟΙΝ.:

ΘΕΜΑ: Στρατιωτικά Νοσοκομεία

ΣΧΕΤ.:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) έγινε κοινωνός πολλών ανησυχιών από μέλη του κι όχι μόνο, με τα όσα καταγράφονται στον ηλε-κτρονικό τύπο σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου ενοποίησης όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων κάτω από ένα κοινό διακλαδικό φορέα και στη συνέχεια τη σταδιακή αφομοίωσή του από το ΕΣΥ.

Μας προκαλεί πραγματικά μεγάλη έκπληξη, τη στιγμή που υφίστανται τόσα προβλήματα στους στρατιωτικούς (ως ΠΑ.Σ.Ε.Σ. σας έχουμε ενημερώσει ενδελεχώς) και δυστυχώς η λύση αυτών συνεχώς «παραπέμπεται στις καλένδες», να μαθαίνου-με για αιφνιδιαστικές ενέργειες σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως η Υγεία. Αλήθεια, ποιο σκοπό καλούνται να επιτελέσουν όλες αυτές οι κυοφορούμενες αλλαγές; Θεω-ρείτε ότι ο συγκεντρωτισμός εξουσιών θα δώσει λύσεις και εάν ναι, σε ποια προβλή-ματα; Διαπιστώθηκε κάποια δυσλειτουργία στο υπάρχον καθεστώς λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων και εάν ναι, από ποιους; Εξ όσων τουλάχιστον εμείς στο ΠΑ.Σ.Ε.Σ. γνωρίζουμε, ουδείς φορέας εκπροσώπησης στρατιωτικών έθεσε ποτέ επί-σημα τέτοιο θέμα, ούτε υπήρξαν δημόσια καταγγελίες για την έως τώρα λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων. Ίσα ίσα μάλιστα στο άκουσμα και μόνο της πρόθε-σης αλλαγών στα στρατιωτικά νοσοκομεία, ήδη δημόσια εκφράζουν πολλοί φορείς την κατάφορη αντίθεσή τους.

Κύριε Υπουργέ, αν το κίνητρο των ανωτέρω ενεργειών είναι η διευθέτηση των οικονομικών των στρατιωτικών νοσοκομείων σας καλούμε όπως πάρετε πρωτοβου-λίες ώστε να αντιμετωπιστεί η πηγή «όλων των κακών» που δεν είναι άλλη από τη μη καταβολή τόσο στα στρατιωτικά νοσοκομεία όσο και γενικά στις ΕΔ των χρημάτων που τους οφείλουν οι άλλοι φορείς του δημοσίου. Πρόκειται για «ασύλληπτα» χρημα-τικά ποσά που θα πρέπει άμεσα να καταβληθούν στα Γενικά Επιτελεία. Ενδεικτικά θα σας παραθέσουμε τι χρωστάνε οι Υπηρεσίες ενός μόνο Υπουργείου, του Υπουργείου Υγείας, σε ένα μόνο κλάδο των ΕΔ αυτό του ΓΕΑ καθώς και στο αντίστοιχο στρατιω-τικό νοσοκομείο, το 251ΓΝΑ. Τα στοιχεία που παραθέτουμε πηγάζουν από την Απά-ντηση στη Βουλή των Ελλήνων του τότε Υπουργού Υγείας κ. Χρυσοχοΐδης με το του βουλευτή Κέρκυρας ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Δ. Μπιάγκη.

α. Χρέος ΕΚΑΒ προς ΓΕΑ 69.094.440,35ευρώ

β. Χρέος ΕΟΠΥΥ προς 251ΓΝΑ 51.850.346,99ευρώ.

Είναι σαφές από τα παραπάνω, πως όταν μόνο για ΓΕΑ-251ΓΝΑ με δεδομένα από ένα μόνο Υπουργείο (Υπ. ΥΓΕΙΑ) υφίστανται οφειλές περί των 121.000.000ευρώ τότε για όλες τις ΕΔ από όλα τα Υπουργεία τα «χρωστούμενα» λογικά θα εκτοξεύο-νται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ. Τελικώς αποδεικνύεται πως όντως «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» και για την αποζημίωση όλων των ωρών νυχτερινής εργασί-ας των στρατιωτικών και για να πληρώνονται οι ΕΜΘ το βαθμό που φέρουν και για την αγορά των Ξίφων που εκκρεμεί η απονομή τους στους Αξκούς εξ Ανθστών και ακόμα ακόμα και για την άμεση υλοποίηση του πολλές φορές ανακοινωθέντος και ουδέποτε μέχρι σήμερα υλοποιηθέντος, νέου ειδικού μισθολογίου για τους στρατιωτι-κούς. Θέληση να αποδοθούν στις ΕΔ δεν βλέπουν οι στρατιωτικοί να υπάρχει...

Κύριε Υπουργέ, κατόπιν όλων των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως αναλάβετε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να καταβληθούν επιτέλους στις ΕΔ και στα στρα-τιωτικά νοσοκομεία τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα στα οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο μας, παρακαλούνται όπως αναδείξουν δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου το θέμα των οφειλών προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία και γενικότερα προς τις ΕΔ.

The post Χρωστάνε πάνω από 200 εκ. ευρώ στα στρατιωτικά νοσοκομεία, παραδέχτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρωστάνε, 200, Άδωνις Γεωργιάδης,chrostane, 200, adonis georgiadis