Χαμογελά ο Ήλιος; Η φοβερή φωτογραφία της NASA

Άκρως εντυπωσιακή η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA για την Ήλιο. Ένας δορυφόρος της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας κατέγραψε στην επιφάνεια του Ήλιου ένα χαρούμενο μοτίβο, με τον Ήλιο να μοιάζει ότι χαμογελά.

Η εικόνα δημοσιεύτηκε από τη NASA μέσω του Twitter, αναφέροντας: «Σήμερα, το Solar Dynamics Observatory

έπιασε τον ήλιο να «χαμογελάει». Αυτά τα σκοτεινά μπαλώματα στον ήλιο που φαίνονται στο υπεριώδες φως είναι γνωστά ως στεφανιαίες τρύπες και είναι περιοχές όπου αναβλύζει γρήγορος ηλιακός άνεμος στο διάστημα».

Say cheese!

Today, NASA’s Solar Dynamics Observatory caught the Sun "smiling." Seen in ultraviolet light, these dark patches on the Sun are known as coronal holes and are regions where fast solar wind gushes out into space. pic.twitter.com/hVRXaN7Z31

NASA Sun, Space & Scream (@NASASun) October 26, 2022

Το Solar Dynamics Observatory της NASA είναι μια αποστολή που στοχεύει στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο δημιουργείται η ηλιακή δραστηριότητα και οδηγεί τον καιρό στο διάστημα. Ιδρύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2010 και το διαστημόπλοιο του παρατηρητηρίου μετρά το εσωτερικό του ήλιου, την ατμόσφαιρα, το μαγνητικό πεδίο και την παραγωγή ενέργειας.

Η κυκλοφορία της συγκεκριμένης φωτογραφίας από τη NASA προκάλεσε πολλά σχόλια στο διαδίκτυο, όπως σημειώνει ο Guardian. Πολλοί έσπευσαν να συγκρίνουν την φωτογραφία με μια σκαλισμένη κολοκύθα του Halloween, ένα λιοντάρι αλλά και τον ήλιο που εμφανίζεται στην παιδική σειρά Teletubbies.

Βέβαια, παρά τη φιλική του εμφάνιση, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι στεφανιαίες τρύπες του ήλιου μπορεί να σημαίνουν ότι μια ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη, ακόμη και σήμερα Σάββατο (29/10).

Οι ηλιακές καταιγίδες είναι μια ποικιλία από εκρήξεις μάζας και ενέργειας από την ηλιακή επιφάνεια που με τη σειρά τους παραμορφώνουν το μαγνητικό πεδίο της Γης. Αυτές οι καταιγίδες αυξάνουν την ορατότητα του πολικού φωτός, γνωστού και ως σέλας, στο βόρειο και νότιο ημισφαίριο.

Υπό αυτό το πρίσμα, μάλλον δεν είναι και τόσο φιλικό το χαμόγελο του Ήλιου, όπως το βλέπουμε στην εικόνα της NASA.

The post Χαμογελά ο Ήλιος; Η φοβερή φωτογραφία της NASA appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαμογελά, Ήλιος, NASA,chamogela, ilios, NASA