«Ασθενείς που περίμεναν για χειρουργείο πέθαναν»! Τι καταγγέλει ο Ν.Καπραβέλος και ποιος έχει την ευθύνη;

Δεν είναι μόνο οι νεκροί από τον κορονοϊό που θρηνεί η χώρα…Η ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας προκάλεσε, όπως καταγγέλουν πλέον γνωστοί ιατροί, το θάνατο ανθρώπων που ανέμεναν να χειρουργηθούν. Η αδυναμία της κυβέρνησης να βοηθήσει το ΕΣΥ, να το ενισχύσει με μέσα και προσωπικό έχει συνέπειες για τις οποίες θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει σοβαρή συζήτηση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα», ο Νίκος Καπραβέλος είπε ότι μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που η κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν ασφυκτική και είχαν αναβληθεί τα τακτικά χειρουργεία, όταν ανανέωναν τις λίστες των

χειρουργείων, διαπίστωσαν ότι πολλοί άνθρωποι είχαν πεθάνει περιμένοντας να χειρουργηθούν.

“Μετά το δεύτερο κύμα, πήγαμε να επικαιροποιήσουμε τις λίστες χειρουργείων και είχαν πεθάνει πολλοί περιμένοντας ένα χειρουργείο. Αυτοί που είχαν λεφτά πήγαν στον ιδιωτικό τομέα και χειρουργήθηκαν και άλλοι που τους παίρναμε τηλέφωνο μας έβριζαν. Μας έλεγαν ‘τώρα το θυμηθήκατε;’ Πάει, χάθηκε”, δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι δεν επαρκεί το προσωπικό στα χειρουργεία. Το σύστημα υγείας κατέρρευσε ολόκληρο και η πίεση γίνεται σε βάρος και άλλων ασθενών που δεν πάσχουν από κορονοϊό, σημείωσε.

Ποιος έχει την ευθύνη;

The post «Ασθενείς που περίμεναν για χειρουργείο πέθαναν»! Τι καταγγέλει ο Ν.Καπραβέλος και ποιος έχει την ευθύνη; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα