Αποστάσεις από Κίνα και Ισραήλ για τα «εγκλήματα πολέμου» στην Μπούτσα

Η Κίνα εξέφρασε επιφυλάξεις για την αυθεντικότητα του υλικού που έχει έλθει στο φως της δημοσιότητας με τα πτώματα στη Μπούτσα.

Ο πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη, Ζανγκ Τζουν, είπε πως οι αναφορές και οι εικόνες που δείχνουν τους θανάτους αμάχων στην Μπούτσα είναι «πολύ ανησυχητικές», προσέθεσε όμως ότι οι συνθήκες πρέπει να επαληθευτούν και οποιεσδήποτε κατηγορίες πρέπει να βασίζονται σε γεγονότα.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

στη Νέα Υόρκη, επανέλαβε τη θέση του Πεκίνου ότι οι κυρώσεις δεν είναι αποτελεσματικές για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, παρά πλήττουν βαθιά τις οικονομίες. Ο ίδιος κάλεσε τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να ξεκινήσουν διάλογο με τη Ρωσία, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ καταδίκασε τις δολοφονίες αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα. Απέφυγε ωστόσο να κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις ως υπεύθυνες.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από τις φρικτές εικόνες -τις φρικιαστικές σκηνές- και τις καταδικάζουμε. Τα δεινά των Ουκρανών αμάχων είναι τεράστια, και κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε», τόνισε ο Μπένετ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Το Ισραήλ τηρεί αποστάσεις, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής της στην Ουκρανία, αποφεύγοντας να επικρίνει την Ρωσία. Και ο πρωθυπουργός Μπένετ επιχειρεί να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός.

Το Ισραήλ επίσης επιθυμεί να αφήσει ανοιχτούς τους διαύλους με τον ρωσικό στρατό στη Συρία, όπου σε τακτά διαστήματα ισραηλινές δυνάμεις εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές.

The post Αποστάσεις από Κίνα και Ισραήλ για τα «εγκλήματα πολέμου» στην Μπούτσα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα