Απόφαση ΑΝΣ για 4 κορβέτες, ανακοινώσεις στο Ανάπτυξης και καταγγελίες για τραμπουκισμούς στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Τέσσερις κορβέτες και με τη «βούλα» του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, θέλει το Πολεμικό Ναυτικό. Η συνεδρίαση του ΑΝΣ έγινε χθες και ουσιστικά επιβεβαίωσε αυτό που οι ναύαρχοι ήθελαν αν και συζητούσαν και το ενδεχόμενο αγοράς μίας ακόμη Belharra και δύο κορβετών.

Η συνεδρίαση του ΑΝΣ για επιβεβαίωση όσων επιθυμούν οι ναύαρχοι θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Ότι επελέγη η χθεσινή ημέρα δεν είναι τυχαίο. Σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιάδης

παρουσίαζει για ακόμη μία φορά σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας! Το έχει ανακοινώσει πάρα πολλές φορές, ελπίζουμε κι ευχόμαστε ότι αυτή τη φορά «θα του βγει».

Στο μεταξύ το κλίμα στα ναυπηγεία Ελευσίνας δεν το λες …ευχάριστο! Αν κρίνουμε από τις ανακοινώσεις της ΓΣΕΕ αλλά και συνδικαλιστικών σωματείων κάτι δεν πάει καθόλου καλά!

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση της καταγγέλει ότι «την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, κατά την προσέλευσή του στο χώρο των γραφείων των ναυπηγείων, ο Θανάσης Δανούσης δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση από ακροβολισμένους τραμπούκους, γνωστούς υπερασπιστές των εργοδοτικών συμφερόντων, οι οποίοι τον εξύβρισαν χυδαία και χειροδίκησαν σε βάρος του.

“Πρόκειται για τη γνωστή μέθοδο εκφοβιστικών και βίαιων ενεργειών που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση των Ναυπηγείων Νεωρίου της Σύρου, όπου τραμπούκοι που δρουν υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων επιτίθενται σε βάρος οιουδήποτε ασκεί νόμιμα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα αντιδρώντας στην εξόχως αντεργατική πολιτική του συγκεκριμένου εργοδότη” αναφέρει η ΓΣΕΕ.

“Υπενθυμίζουμε αντίστοιχο περιστατικό του Ιουλίου του 2018, όταν 14 εργαζόμενοι του Νεωρίου που είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας Σύρου, δέχθηκαν τραμπούκικη και ακραία επίθεση από «συνδικαλιστές» της εργοδοσίας μέσα στα γραφεία του τοπικού Παραρτήματος του Σ.ΕΠ.Ε. Μια επίθεση κατά την οποία υπήρξαν υλικές ζημιές και τραυματισμοί παρευρισκομένων, την οποία καταδίκασαν τόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των επιθεωρητών εργασίας, όσο και το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας.

Τέτοιου τύπου αθλιότητες πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκράτη εργαζόμενο και κάθε δημοκρατική συνδικαλιστική οργάνωση. Οι απόπειρες εκφοβισμού εργαζομένων και συνδικαλιστών, όχι μόνο δεν μας πτοούν, αλλά μας κάνουν πιο αποφασισμένους” καταλήγει η ανακοίνωση.

Την επίθεση και χειροδικία από ομάδα συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας προς τον αναπληρωτή γραμματέα της ΓΣΕΕ μέσα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Το Συνδικάτο κάνει λόγο για «σχεδιασμένη τραμπούκικη επίθεση και χειροδικία» και τονίζει πως «η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεν θα περάσει».

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Τα θλιβερά γεγονότα αυτά θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές. Το εργατικό κίνημα έχει δώσει μεγάλες μάχες και θα συνεχίζει να δίνει απέναντι στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση και τους “συνεργάτες” τους, για να υπάρχει ελευθερία λόγου, έκφρασης και διαφορετικής άποψης στους χώρους δουλειάς.

Ο στόχος της απαράδεκτης αυτής ενέργειας είναι ξεκάθαρα η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η οποία δεν θα περάσει. Ο κάθε συνδικαλιστής, η κάθε παράταξη κρίνονται από τα πεπραγμένα τους και στις επερχόμενες εκλογές στο Σωματείο των Ναυπηγείων δίνεται η δυνατότητα και η ευθύνη των εργαζομένων να κρίνουν με την ψήφο τους. Όλοι μας πρέπει να φροντίσουμε κανένας τραμπούκος να μην μπει εμπόδιο μπροστά στο αναφαίρετο αυτό δικαίωμα.

Είναι γελασμένοι και θα μας βρουν, όπως και το προηγούμενο διάστημα, ξανά μπροστά τους, όσοι ονειρεύονται ότι με τη βία θα φιμώνουν την αντίθετη άποψη είτε θα εξασφαλίζουν την ανοχή των εργαζομένων στα όποια αντεργατικά σχέδιά τους».

Τέλος «η ΠΟΕΜ καταγγέλλει και καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση εναντίον του εργαζόμενου στο Ναυπηγείο Ελευσίνας, και εκλεγμένου από τους εργαζόμενους Αναπληρωτή Γ. Γραμματέα της ΓΣΕΕ Θανάση Δανούση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στον εργασιακό του χώρο.
Η φραστική και σωματική επίθεση που δέχθηκε ήταν «Μαφιόζικη», μακριά και έξω από κάθε συνδικαλιστική αντιπαράθεση, προσομοιάζοντας μόνο σε λογικές και πρακτικές «νονών της νύχτας».
Τέτοιου τύπου αθλιότητες πρέπει να καταδικάζονται από κάθε δημοκράτη εργαζόμενο και κάθε δημοκρατική συνδικαλιστική οργάνωση.
Στις καθημερινές επιθέσεις και προκλήσεις που δέχεται το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εκπρόσωποι του, εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είμαστε ενωμένοι αντιπαλεύοντας όσους έχουν βάλει στόχο τη διάλυση και την απαξίωση του».

The post Απόφαση ΑΝΣ για 4 κορβέτες, ανακοινώσεις στο Ανάπτυξης και καταγγελίες για τραμπουκισμούς στα ναυπηγεία Ελευσίνας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα