«Αντιδυτικό μανιφέστο» Ερντογάν , εντείνει τις ανησυχίες στα ελληνοτουρκικά

Ακόμη κι αν δεχτούμε την ερμηνεία που θέλει όλες τις δηλώσεις Ερντογάν να έχουν στόχο τις εκλογές του 2023, τα όσα είπε κατά της Δύσης μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δε μπορεί παρά να εντείνουν τις ανησυχίες για τις προθέσεις του στα ελληνοτουρκικά.

Ο Ερντογάν παρουσίασε ένα «αντιδυτικό μανιφέστο», σύμφωνα με το οποίο «η Τουρκία είναι μία χώρα που έσκισε τα πουκάμισα που της είχαν

φορέσει, έσπασε τα δεσμά που της έδεναν τα πόδια, γκρέμισε τα τείχη που της είχαν χτίσει στο παρελθόν και έβαλε τέλος στις υποθήκες που της είχαν επιβάλει».

Αφού υπενθύμισε την ιστορία της Τουρκίας -όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνετε- ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία είναι μία χώρα ισχυρή που ορίζει τον εαυτό της και μπορεί να αναπτύξει και να εφαρμόσει τα δικά της οικονομικά και κοινωνικά προγράμματα.

Χαρακτήρισε σύμβολο της νέας εποχής της χώρας την αλλαγή του ονόματος από Turkey σε Turkiye στα Ηνωμένα Έθνη την περασμένη εβδομάδα.

«Μας περιμένει ένα λαμπρό μέλλον, αξίζει κάθε ταλαιπωρία που υποφέρουμε, κάθε βάρος που σηκώνουμε. Κάθε απόσταση που διανύουμε στην οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας είναι ένα βήμα προς ένα ευημερούν μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» είπε ο Ερντογάν, για να συμπληρώσει ότι για αυτό χρειάζεται ενότητα.

Μαζί με την αλλαγή ονόματος της Τουρκίας, «βάφτισε» και τον πληθωρισμό. Είπε ότι η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα πληθωρισμού με τη τεχνική έννοια του όρου, αλλά πρόβλημα κόστους ζωής.

The post «Αντιδυτικό μανιφέστο» Ερντογάν , εντείνει τις ανησυχίες στα ελληνοτουρκικά appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιδυτικό, Ερντογάν,antidytiko, erntogan