Αντιδράσεις για την προσπάθεια ΥΠΕΘΑ-ΓΕΕΘΑ να βάλει λουκέτο σε αστικά σωματεία

Η προσπάθεια του ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ να βάλουν λουκέτο σε αστικά σωματεία στρατιωτικών ,όπως στο Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών, προκαλεί αντιδράσεις.

Το θέμα έχει φθάσει στην Βουλή. Σε αναφορά της η βουλευτής Γιώτα Πούλου αναφέρει:

Να διασφαλιστεί η προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων των σωματείων στρατιωτικών.

Κατέθεσα, σήμερα, στη Βουλή

Αναφορά, στην οποία επισυνάπτω Επιστολή του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ) με τίτλο:  Προσπάθεια Διακοπής Λειτουργίας του ΠΑ.Σ.Ε.Σ. και Φίμωσης των Αστικών Σωματείων

Στρατιωτικών, στην οποία καταγγέλλονται μεθοδεύσεις εις βάρος όχι μόνο του συγκεκριμένου σωματείου, αλλά όλων, ουσιαστικά, των αστικών σωματείων στρατιωτικών πανελλαδικά.

Τίθεται, επομένως, ζήτημα απόπειρας καταστρατήγησης θεμελιωδών διατάξεων

του Συντάγματος, με τις οποίες κατοχυρώνονται δικαιώματα για όλους τους Έλληνες πολίτες, ειδικότερα, δε, του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη θέση έχει εκφράσει με Ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Ο αρμόδιος Υπουργός Άμυνας καλείται να απαντήσει, κυρίως, όμως, να λάβει όλα

τα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων των Ελλήνων στρατιωτικών που είναι, φυσικά, και Έλληνες πολίτες!

Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρει:

ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Ως πρόεδρος του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ), εκφράζω την κατηγορηματική μου αντίθεση σε οποιαδήποτε απόπειρα αποκοπής της λειτουργίας Αστικού Σωματείου από Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Τονίζω ότι μια τέτοια ενέργεια αντιβαίνει στις θεμελιώδεις αρχές του Αστικού Δικαίου, το οποίο προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να συστήνουν και να συμμετέχουν ελεύθερα σε σωματεία. Η ελευθερία της έκφρασης και της συμμετοχής  συνιστά θεμελιώδη αρχή του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.

Επιπλέον, υπογραμμίζω ότι οι στρατιωτικοί, ως πολίτες με τα ίδια δικαιώματα, έχουν την ελευθέρια να συμμετέχουν σε Αστικά Σωματεία. Τα Σωματεία, βάσει των καταστατικών τους, έχουν μεταξύ άλλων δράσεων και την δυνατότητα να προωθούν εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα που απασχολούν τα μέλη τους, στους αρμόδιους για επίλυση, δικαίωμα και ενέργειες  που απολαμβάνουν και οι μεμονωμένοι πολίτες. Αυτό δεν συνιστά προνόμιο μόνο των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά είναι δικαίωμα κάθε πολίτη.

Με λυπεί ιδιαιτέρως όταν οι ενέργειες αυτές προέρχονται από Συνδικαλιστές που υπηρετούν στο Γραφείο του Υπουργού Άμυνας και ευελπιστώ οι ενέργειες αυτές, να μην εκφράζουν και την πολιτική μας ηγεσία.

Η προστασία του δικαιώματος λειτουργίας των Αστικών Σωματείων αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση και ευθύνη όλων μας.

Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ

The post Αντιδράσεις για την προσπάθεια ΥΠΕΘΑ-ΓΕΕΘΑ να βάλει λουκέτο σε αστικά σωματεία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα