«Ανειλημμένες υποχρεώσεις, μελλοντικές δεσμεύσεις»

Γράφει ο

Α. Πέρπερας

Αρχιπλοίαρχος Ιατρός ΠΝ εα

Επικ.  Καθηγητής

Το delirium αναιδών διεκδικήσεων, απειλών και προτροπών εκ μέρους της Τουρκίας, σε συνδυασμό με τις καθ όλα ύποπτες και ενδεχομένως υποβόλιμες προτροπές εκ μέρους των ”συμμάχων” ΗΠΑ, θλιβερό ΝΑΤΟ, και Γερμανίας, ”να τα βρούμε με την Τουρκία”, καθώς και η πρόσφατη κοινή ναυτική άσκηση ΗΠΑ, Τουρκίας, και άλλων χωρών, με αντικείμενο

την απόβαση-κατάληψη εχθρικού εδάφους, μου υπενθυμίζουν άθελα την άκρως ανησυχητική παλαιά ανάλυση στην οποία προέβη το 2005, η τότε Πρόεδρος Βουλής Άννα-Ψαρούδα Μπενάκη :

”Πρόκειται να σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις. Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση θα προωθηθεί, τα Εθνικά σύνορα και μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, τα δικαιώματα του ανθρώπου θα παραβιασθούν από εξουσίες πέραν των γνωστών…..”

Οι λίαν ανησυχητικές αυτές αναλύσεις, εύλογα θέτουν προ των ευθυνών τους, πρωτίστως τους βασικούς θεματοφύλακες Εθνικής κυριαρχίας της χώρας, τους ηγέτες της.

Η θλιβερή πραγματικότης όμως είναι ότι οι ηγεσίες των τελευταίων δεκαετιών, με κάποιες ίσως ελάχιστες εξαιρέσεις, αποτελούν έρμαια αλλοτρίων προς την Πατρίδα συμφερόντων, καθιστώντας την αμιγές Προτεκτοράτο.

Τραγικά επακόλουθα της ενδοτικής αυτής πολιτικής, που τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα το γόητρο της Πατρίδος μας είναι τα γνωστά, η υποστολή της Ελληνικής σημαίας και γκριζάρισμα των Ιμίων, η προδοτική Συμφωνία Πρεσπών, ενώ επί των ημερών μας υποβόσκει το διαφαινόμενο σχέδιο συνεκμεταλλεύσεως του Αιγαίου, προωθούμενο μεθοδικά παρά τα.. χειροκροτήματα στο Κογκρέσσο.

Φαίνεται ότι τα τραγικά για την χώρα μας γεγονότα, αποτελούσαν ”ανειλημμένες” υποχρεώσεις προς τις ”προστάτιδες” Δυνάμεις που ενδεχομένως είχαν προαναγγελθεί επισήμως από την τότε Πρόεδρο της Βουλής, προς… υλοποίησιν, από τους ανέκαθεν χρήσιμους, πρόθυμους, και πάγια δεδομένους, κατά τα άλλα… θεματοφύλακες Εθνικών συμφερόντων, ηγέτες μας.

Η συνήθως ”διαμοιρασμένης” ευθύνης Εξωτερική πολιτική ενός Προτεκτοράτου, εναρμονίζεται άνετα με την εφαρμοζόμενη άκρως υπερήφανη πολιτική μόνιμου κατευνασμού και διαρκών υποχωρήσεων, θεσπισθείσα από την Εθνοβλαπτικών αρχών Σχολής Σημίτη, και επιβαλλόμενη από συγκεκριμένες πολιτικές και επιχειρηματικές elite, εξασφαλίζοντας μια χωρίς σημαντικά ρίσκα και εντάσεις μακροβιώσιμη εξουσία.

Πάγιος και βασικός αστάθμητος παράγων σε κάθε ενδοτικού χαρακτήρα ενέργειες ηγετών κάθε χώρας, αποτελεί ως γνωστόν το υψηλό Εθνικό φρόνημα του λαού.

Βασικοί παράγοντες που το διαμορφώνουν είναι η γνώση της ιστορίας του Έθνους, η γλώσσα του, οι παραδώσεις, ο σεβασμός προς τις ηθικές αξίες και σύμβολα του Έθνους.

Το Εθνικό φρόνημα δεν είναι έμφυτο, αλλά καλλιεργείται από τον υγιή θεσμό της οικογένειας, την δυνατή Παιδεία, και διατηρείται από την Ορθοδοξία.

Φαίνεται ότι ο τιμηθείς… με Nobel ειρήνης κ. Κίσσινγκερ, γνώριζε πολύ καλά για τα θεμέλια και την δομή ισχύος που αφορούν την χώρα μας, ώστε στα πλαίσια της specialite του ως Αποσταθεροποιητού κρατών, συνέστησε (Turkish Daily, 17, 1977) :

”Οι Έλληνες είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος που πρέπει να πλήξουμε στις ρίζες του, την γλώσσα, θρησκεία, Ιστορία, οικογένεια, πολιτιστικά θέματα…..”

Αν και αμφισβητούνται από πολλούς οι δηλώσεις Κίσσινγκερ, παραμένουν άκρως ανησυχητικές για την Πατρίδα μας οι διαπιστώσεις, του συνήθως χαμηλών τόνων, Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, που γνωστοποίησε δημοσίως τον Οκτώβριο 2015 κατά την ετήσια Τακτική Σύνοδο Ιεραρχίας :

”Ενδεχομένως υπάρχουν ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για την αλλοίωση της Ελληνικής κοινωνίας, την Σχολική εκπαίδευση, την υποτίμηση της Ιστορίας, τις παραδώσεις, το ξεθεμελίωμα του θεσμού οικογενείας, υποβάθμιση γλώσσας, περιφρόνηση της Πατρίδος και ηθικών αξιών και ιερών.

Υπάρχουν εχθροί εντός των τειχών, αλλά η Ιεραρχία, ο Κλήρος, ο Λαός θα γίνουν ανάχωμα.”

Και γεννάται το ερώτημα :  Παρά την δεδομένη πραγματικότητα της χώρας μας ως Προτεκτοράτου, υπάρχει άραγε ηγέτης που.. ”ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ” ;

Η επιγραμματική και αδρά περιγραφή εικόνας της νυν Ελληνικής κοινωνίας ίσως δώσει την απάντηση.

Ο οικογενειακός θεσμός βάλλεται, προωθείται η ομοφυλοφιλία μέσω των ΜΜΕ, με αποκορύφωμα τον φωτισμό της Βουλής με τα χρώματα των LOATKI του Ptide 2018, δίδοντας το ανάλογο στίγμα πολιτικής.

Προωθούνται νέα πρότυπα των νέων, με εύκολο κέρδος , χωρίς κόπους, μέσω των Talent Shows, Μουσικών ταλέντων, Master Chef, του Τουρκικού Survival.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός προωθεί την λύση του λίαν σοβαρού για την Πατρίδα μας προβλήματος του Δημογραφικού μέσω των Πακιστανών, Αφγανών, Αφρικανών, αδιαφορώντας για την αλλοίωση της Εθνικής ταυτότητος, την γενετική αλλοίωση του Ελληνικού  DNA, του αφανισμού του πλέον μακραίωνα Ελληνικού πολιτισμού, θυσία των προοδευτικών ιδεών της προωθούμενης πολυπολιτισμικότητος.

Μεθοδεύεται η διάβρωση της Παιδείας μέσω συνδικαλισμού, κομματισμού, δικαιώματος συνεχών καταλήψεων, με την ικανοποίηση ως βάση και κάτω του 5.

Υφίσταται διάβρωση των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω πολιτικοποιήσεως, μειώσεως της θητείας, καταργήσεως στρατοπέδων εκπαιδεύσεως, με άμεση τοποθέτηση των νεοσυλλέκτων στις μονάδες.

Στα πλαίσια της πολιτικής κατευνασμού, βάλλεται συστηματικά το Εθνικό φρόνημα, μέσω των ΜΜΕ, στοχοποιούνται οι παρελάσεις, έχοντας γίνει μόνιμο θέμα συζητήσεων στα ΜΜΕ η χρησιμότης τους, ενώ στην πραγματικότητα υπενθυμίζουν την Ιστορία του Έθνους αυξάνοντας το Εθνικό φρόνημα λαού και Ε.Δ, παρά ταύτα γίνονται θυσία εθνομηδενιστικών ιδεών.

Έχουν ποινικοποιηθεί τα εμβατήρια κατά τις παρελάσεις, έχοντας τιμωρηθεί με βαρύτατες ποινές μαθηταί της Σχολής Ευελπίδων και στρατεύσιμοι των Ο.Υ.Κ, ενώ ξεδιάντροπα έχει απαγορευθεί ιδιαίτερα το εμβατήριο ”Μακεδονία ξακουστή”.

Μεθοδευμένα έχουν αποκλεισθεί από συγκεκριμένα ΜΜΕ οι γνήσιες πατριωτικές φωνές, ανθρώπων  διαμορφωτών του Εθνικού φρονήματος, των Καθηγητών Ιωάννη Μάζη, Κωνσταντίνου Γρίβα, Γεωργίου Φίλη, καθώς και του συγγραφέως Γεωργίου Ρωμανού.

Βέβαια, οι ηγέτες κάθε χώρας έχουν καθήκον να τονώνουν το Εθνικό φρόνημα λαού και Ε.Δ, και πράγματι :

Υπουργός επί κυβερνήσεως Σημίτη, μεθόδευε υπό την παρακολούθηση Αμερικανών, πως να ενοχοποιήσει τον δυνατό αέρα, ώστε να εξαφανίσει την Ελληνική Σημαία από τα Ίμια !

Επί των ημερών μας, άλλος εν ενεργεία Υπουργός, δήλωνε υπερηφάνως ότι η Σημαία είναι ένα απλό πανί !!

Ενώ ο νυν Πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη ομιλία του στη νεολαία ΝΔ ανέφερε : Ο πραγματικός πατριώτης δεν χτίζεται με στολές και φιέστες….Χτίζεται με συμμαχίες!!

Μήπως εννοούσε την συμμαχία που εκπαίδευε τους Τούρκους κατά την πρόσφατη ναυτική άσκηση, πως να επιτύχουν αποτελεσματική απόβαση ;

Αν τελικά υπάρχει τέτοια αποστροφή για υψηλό Εθνικό φρόνημα και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, μάλλον έχει απόλυτο δίκαιο ο Καθηγητής κ. Μάζης που προτείνει :

Να καταργηθούν οι Ε.Δ, και να θέσουμε την Ελλάδα υπό την αιγίδα της UNESCO !

The post «Ανειλημμένες υποχρεώσεις, μελλοντικές δεσμεύσεις» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα